Jak to dokładnie będzie z dostępnością i cenami iPada Pro?
W pierwszym rzucie będzie już w PL? Gdzieś zostały podane jakieś ceny? Mało informacji na ten temat
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 21 września 2015 - 21:05
W pierwszym rzucie będzie już w PL? Gdzieś zostały podane jakieś ceny? Mało informacji na ten temat
Napisano 06 października 2015 - 03:06
Ceny podane w USA model ipad pro z modemem LTE i 128GB (tylko jedna wersja z LTE) kosztuje 1175$ z podatkiem w stanie NY co przy kursie dolara 3.8 daje 4500zl w Polsce ( jak i w europie podatek VAT jest wyzszy) wiec cena w Polsce bedzie okolo 5500zl . za modele WIFI (dwie wersje) 32GB $870 okolo 3300zl w polsce zapewne 3999zl a wersja 128GB $1033 okolo 3900zl w Polsce mysle ze okolo 4500zl nalezy pamietac ze podalem ceny przy kursie dolara 3,8 ceny moga sie zmienic w dniu premiery ipada pro jezeli zmieni sie kurs $$$ co do premiery w listopadzie to zapewne USA i Niemcy, Francja i UK w Polsce mysle ze dopiero po nowym roku.
Użytkownik Kazek edytował ten post 06 października 2015 - 03:07
Napisano 10 listopada 2015 - 17:05
O ktorej moan sie spodziewac ze na polskim Apple store pojawi sie Pro do kupienia?
Napisano 13 listopada 2015 - 00:51
Dotarł do mnie po 26 godzinach - Apple naprawdę dało radę tym razem. To moje spostrzeżenia:
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." ~Steve Jobs
Napisano 13 listopada 2015 - 18:16
Napisano 13 listopada 2015 - 19:40
Użytkownik wojtekjw edytował ten post 13 listopada 2015 - 19:46
Napisano 13 listopada 2015 - 19:56
Napisz jak Go odbierasz ???
Napisano 13 listopada 2015 - 20:55
Jest juz w ispotach i innych ?
Na razie tylko w AOS.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 15 listopada 2015 - 00:19
Nieźle sobie radzi w porównaniu do iPada Air 2
Użytkownik macowiec1999 edytował ten post 15 listopada 2015 - 00:20
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." ~Steve Jobs
Napisano 16 listopada 2015 - 07:50
Napisano 16 listopada 2015 - 10:09
Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie: iPad Pro w sklepie stacjonarnym we Wrocławiu? Ktoś miał juz okazje go zobaczyc?
Napisano 16 listopada 2015 - 15:46
Według mnie bezsensowny sprzęt. Jak można go nazwać PRO, skoro tak naprawdę niczym się nie różni od AIR 2 poza rozmiarem i bebechami. System to dalej IOS, który z profesjonalnym zastosowaniem nie ma nic wspólnego. Zestaw z klawiaturą, rysikiem i jedynym słusznym 128GB dyskiem kosztuje więcej niż macbook air 13 z 256GB dyskiem. Sprzedaż raczej nie powali na kolana, więc wątpię, żeby większość aplikacji była dostosowana do tej dużej rozdzielczości. Na razie wygląda to tragicznie, wszystko jest porozciągane na chama z rozdziałki ipada Air 2. Sprzęt z 2015 roku, a aparat z zeszłorocznego Aira, touch id stara konstrukcja, brak 3d touch. Najbardziej jednak bije po oczach układ 4x5 ikon na tak ogromnym wyświetlaczu, po prostu żenada. Przerwy pomiędzy nimi są ogromne. W ogóle nie jest wykorzystana wielkość wyświetlacza i jego ogromna rozdzielczość. To urządzenie miałoby sens tylko z OSX, w tym wypadku to tylko przerośnięty - mało poręczny bo dużo cięższy - iPad Air za kosmiczne pieniądze.
Napisano 16 listopada 2015 - 23:22
Aira po ekranie nie posmyrasz
Nie uważam go za całkowicie bezsensowne urządzenie, ale faktycznie zbytnio dla swoich potrzeb zastosowania nie widzę. Co nie oznacza że znajdą się tacy dla których okaże się tym czego szukali i potrzebują. Mnie się wydaje za duży jak na urządzenie mobilne, jak go dłużej w rękach trzymać?
Faktycznie gdyby mu zaimplementowali osx miałby na pewno większe grono zwolenników, ale wtedy mógłby być realną konkurencją dla nowego MacBooka.
iMac 21,5 i5 2,7 quad, 8GB RAM, 1TB HDD, Intel Iris Pro ; iPad4 64GB Wi-Fi + Cellular ; iPhone 4 8GB/ iPhone 4S 8GB ; iPod Nano 8GB
Napisano 17 listopada 2015 - 20:34
Trudno nazwać tego iPad'a "Pro". Bardziej by pasowało Semi-Pro z powodu braku OS X.
Pozdrawiam Czarka (macowiec1999)
iMac 27" 5K / iPhone XS Max
Napisano 22 listopada 2015 - 13:28
iPad Pro to naprawdę dobry sprzęt! Sorki, że tak spamuję tymi moimi filmikami, ale może ktoś zainteresowany iPadem Pro, czegoś się więcej dowie
Napisano 25 listopada 2015 - 04:40
Napisano 26 listopada 2015 - 07:21
Macowiec, skąd wytrzasnąłeś piórko w naszym pięknym mieście? Jakiś recenzerski deal?
Napisano 26 listopada 2015 - 21:54
Macowiec, skąd wytrzasnąłeś piórko w naszym pięknym mieście? Jakiś recenzerski deal?
Nie, po prostu bardzo wcześnie rano zamówiłem, jak tylko pojawiły się w sklepie. Nawet zdążyłem już nagrać filmik z wrażeniami Henryka Sawki (rysownikiem, z naszego pięknego miasta), więc jak ktoś chce to do obejrzenia tutaj.
Napisano 28 listopada 2015 - 11:39
Chciałem znaleźć chociaż jeden powód aby zakupić iPad Pro ale nie mogę. Kompletnie nie widzę zastosowania tego sprzętu.
Napisano 28 listopada 2015 - 12:33
Niestety mam to samo. Kompletnie do mnie nie przemawia iPad pro, tak jak nie przemawia do mnie na razie nowe Apple TV.
Jak korzystam z iPada to najczęściej trzymam go w pionie, więc nie wyobrażam sobie trzymać cokolwiek cięższego niż Air2 obecnie.
Napisano 01 grudnia 2015 - 15:11
Nie, po prostu bardzo wcześnie rano zamówiłem, jak tylko pojawiły się w sklepie. Nawet zdążyłem już nagrać filmik z wrażeniami Henryka Sawki (rysownikiem, z naszego pięknego miasta), więc jak ktoś chce to do obejrzenia tutaj.
Dobra robota. Fajnie jak ktoś z pasją poświęca swój czas aby zarazić nią innych.
Niestety mam to samo. Kompletnie do mnie nie przemawia iPad pro, tak jak nie przemawia do mnie na razie nowe Apple TV.
Jak korzystam z iPada to najczęściej trzymam go w pionie, więc nie wyobrażam sobie trzymać cokolwiek cięższego niż Air2 obecnie.
No to w takim razie zainteresuje on te osoby, które trzymają iPada w poziomie A tak poważnie - myślałem podobine do Ciebie i nawet przez kilka dni nie umiałem się przyzwyczaić. Przesiadłem się z Air nie z Air2 bo nie widziałem sensu tamtej "aktualizacji". Dziś nie zamieniłbym się znowu na 10". Jest spory, ale daje to dużo więcej możliwości, zabawy itd.
Napisano 01 grudnia 2015 - 18:59
Czy ja dobrze rozumiem, że do iPada Pro nie ma oryginalnego kompletnego etui?
Jest tylko osobno "Nakładka iPad Pro Smart Cover" chroniąca tylko ekran
i "Silikonowe etui do iPada Pro" chroniące tylko tył.
W sumie cena 658zł by mieć komplet.
Czy jest jakaś sensowna lekka i niewielka alternatywa by mieć etui takie, które
mam do iPada Air?
http://www.apple.com...pada-air-czarne
Użytkownik Szaman35 edytował ten post 01 grudnia 2015 - 19:00
Napisano 01 grudnia 2015 - 23:13
Czy ja dobrze rozumiem, że do iPada Pro nie ma oryginalnego kompletnego etui?
Jest tylko osobno "Nakładka iPad Pro Smart Cover" chroniąca tylko ekran
i "Silikonowe etui do iPada Pro" chroniące tylko tył.
W sumie cena 658zł by mieć komplet.
Czy jest jakaś sensowna lekka i niewielka alternatywa by mieć etui takie, które
mam do iPada Air?
Dokładnie tak jak w mini4 - nie ma 'smart case' dla Pro. Wybór etui firm trzecich dla iPada pro (podobnie jak dla mini 4) jest na razie dość skąpy. Trzeba poczekać.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 12 stycznia 2016 - 13:20
Dobra robota. Fajnie jak ktoś z pasją poświęca swój czas aby zarazić nią innych.
No to w takim razie zainteresuje on te osoby, które trzymają iPada w poziomie A tak poważnie - myślałem podobine do Ciebie i nawet przez kilka dni nie umiałem się przyzwyczaić. Przesiadłem się z Air nie z Air2 bo nie widziałem sensu tamtej "aktualizacji". Dziś nie zamieniłbym się znowu na 10". Jest spory, ale daje to dużo więcej możliwości, zabawy itd.
Napisano 15 stycznia 2016 - 22:50
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych