Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mikrouszkodzenia na ekranie retina.

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Kepler

Kepler
  • 1 posts

Posted 22 February 2015 - 00:20

Witam! 

Jestem posiadaczem macbook'a pro retina late 2013, niestety pojawił się u mnie pewien problem z ekranem. Mniej więcej przed miesiącem mój mac był w serwisie imad, gdzie wymieniana była cała matryca - miałem problem z migającym ekranem. Aktualnie pojawił się nowy problem, na ekranie pojawiły się 3 hot pixele, w tym jeden jest chyba skupiskiem kilku uszkodzonych pixeli. Po bliższych oględzinach ekranu doszedłem do wniosku, że w miejscach hot pixeli znajdują się bardzo małe dziurki. Tutaj pojawia się moje pytanie, w jaki sposób powstały te uszkodzenia ekranu ? Z komputera korzystam na uczelni, więc przez większą część tygodnia jest transportowany w pokrowcu. Laptop nigdy mi nie upadł, regularnie czyszczę ekran szmatką dodaną do zestawu. Dodam, że z ekranem sprzed wymiany nie miałem takich problemów. Czy takie uszkodzenie będzie podlegało gwarancji ? Niestety duży hot pixel jest niezwykle irytujący i bardzo widoczny na ciemnym tle. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z podobnym problemem ? Z góry dziękuję za pomoc. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users