Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

USB nieczytelny w volvo s80

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adamharotg

Adamharotg
  • 5 postów

Napisano 20 lutego 2015 - 15:40

Cześć. Mam w volvie wyjście na 30pin i usb, z racji, ze mam 5s to chciałem sie połączyć poprzez kabel lightenjng włożony w wejście usb, niestety nie da sie puścić muzyki, ponieważ wyskakuje komunikat "usb nieczytelny". Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić? Dodam, ze telefon po podłączeniu ładuje sie

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 lutego 2015 - 15:55

Wejście USB w służy tam do podłączenia pamięci czyli pendriva lub dysku twardego. Nie zadziała to z iPhonem.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 25 lutego 2015 - 19:26

macsupport, nie do końca jest tak jak piszesz.

Mam w domu volvo i gdy chcę posłuchać muzyki z iPhone to podłączam go do portu usb kablem od iPhone, a w radiu zamiast usb wybieram iPod i wszystko działa. Spróbuj tak. A jeśli nie masz takiej opcji to znaczy, że nie masz w radiu obsługi urządzeń Apple. Chociaż wydaje mi się, że wszystkie volvo z usb obsługują iPody, iPhone'y.

Użytkownik mstanko edytował ten post 25 lutego 2015 - 19:29

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lutego 2015 - 21:39

Oczywiście może tak być jak piszesz i zgadzam się z tym całkowicie. Ale ten opisany tutaj problem świadczy o tym, że radio w aucie jest ustawione w tryb pamięci USB. Albo nie obsługuje zupełnie iPhona przez to USB, albo tak jak piszesz trzeba to gdzieś przestawić w opcjach.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 lutego 2015 - 08:16

macsupport, nie do końca jest tak jak piszesz.

Mam w domu volvo i gdy chcę posłuchać muzyki z iPhone to podłączam go do portu usb kablem od iPhone, a w radiu zamiast usb wybieram iPod i wszystko działa. Spróbuj tak. A jeśli nie masz takiej opcji to znaczy, że nie masz w radiu obsługi urządzeń Apple. Chociaż wydaje mi się, że wszystkie volvo z usb obsługują iPody, iPhone'y.

Ale Ty u siebie pewnie nie masz fabrycznie wyprowadzonego kabla 30pin do starych urządzeń. Wydaje mi się, że zrobił obsługi iPhone po USB, jeżeli jest dedykowany kabel do tego. Ty pewnie nie masz dedykowanego kabla, dlatego działa Ci w USB.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#6 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 26 lutego 2015 - 10:53

A no tak, tu masz rację. U mnie jest zwykły port USB i do niego podłączam iPhone zwykłym kablem i wybieram jako źródło iPod.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych