iPhone 6 klikający touch id
Napisano 22 sierpnia 2016 - 00:22
Napisano 22 sierpnia 2016 - 07:06
Możesz ale może to nie przynieść efektu zamierzanego...
Napisano 30 sierpnia 2016 - 22:18
Napisano 23 marca 2017 - 22:22
Panowie. Swojego IP 6S kupiłem 11 Stycznia tego roku. Po dwóch miesiącach zepsuł się głośnik do rozmów. Wymieniono mi z tytułu gwarancji cały przedni panel LCD. Jak od nowości przycisk home chodził idealnie, tak zaczął klikać.
Poszedł na reklamację gwarancyjną, wymienili drugi raz cały LCD. Nadal ku*** klika niemiłosiernie, jak chiński plastik. Oddałem po raz drugi na reklamację gwarancyjną, dziś odebrałem z iMadu "nowy telefon". Na pytanie czy "nowy nowy czy refub" dostałem odpowiedź "apple oznaczyło produkt jako nowy". Więc nie jestem pewien czy uzyskałem odpowiedź na pytanie, zwłaszcza że dostałem go bez pudełka, aczkolwiek z nowym numerem seryjnym, więc telefon na pewno nie jest "tym poprzednim".
I co ? NADAL KLIKA ! Cholera jasna. Spróbuję tego patentu z KONTAKT IPA, bo tylko to mi pozostaje. Iść na trzecią reklamację gwarancyjną, w dodatku po tym jak dostałem "nowy" telefon ? To śmieszne i nie poważne. Co myślicie ? Jak IPA nie pomoże, to JESZCZE RAZ reklamacja gwarancyjna i tak do skutku ?
Pozdrawiam
Napisano 24 marca 2017 - 13:57
Panowie. Swojego IP 6S kupiłem 11 Stycznia tego roku. Po dwóch miesiącach zepsuł się głośnik do rozmów. Wymieniono mi z tytułu gwarancji cały przedni panel LCD. Jak od nowości przycisk home chodził idealnie, tak zaczął klikać.
Poszedł na reklamację gwarancyjną, wymienili drugi raz cały LCD. Nadal ku*** klika niemiłosiernie, jak chiński plastik. Oddałem po raz drugi na reklamację gwarancyjną, dziś odebrałem z iMadu "nowy telefon". Na pytanie czy "nowy nowy czy refub" dostałem odpowiedź "apple oznaczyło produkt jako nowy". Więc nie jestem pewien czy uzyskałem odpowiedź na pytanie, zwłaszcza że dostałem go bez pudełka, aczkolwiek z nowym numerem seryjnym, więc telefon na pewno nie jest "tym poprzednim".
I co ? NADAL KLIKA ! Cholera jasna. Spróbuję tego patentu z KONTAKT IPA, bo tylko to mi pozostaje. Iść na trzecią reklamację gwarancyjną, w dodatku po tym jak dostałem "nowy" telefon ? To śmieszne i nie poważne. Co myślicie ? Jak IPA nie pomoże, to JESZCZE RAZ reklamacja gwarancyjna i tak do skutku ?
Pozdrawiam
Do skutku
Napisano 24 marca 2017 - 16:28
Do skutku
JAK TAK, TO TAK.
Podjadę jeszcze do Bonarki do iSpotu sprawdzić czy nie mam paranoi, ale porównując (wcześniej, przed drugą reklamacją) z 5s, SE, 6, 6 plus WSZYSTKIE klikały ciszej lub w ogóle nie klikały...
Napisano 24 marca 2017 - 17:52
Ale przecież touch id jest przycikiem fizycznym więc musi klikać, gdzie leży problem ? Kupcie siódemki i po problemie.
Napisano 25 marca 2017 - 05:54
Nie masz pojęcia o czym mówisz.Ale przecież touch id jest przycikiem fizycznym więc musi klikać, gdzie leży problem ? Kupcie siódemki i po problemie.
Napisano 25 marca 2017 - 16:22
Pozdrawiam
A co ty myślałeś, że nowy dostaniesz z pudełkiem w serwisie ? Refurbished 6s zawsze wymieniają, ale to nie ma znaczenia, nawet lepiej bo jest sprawdzony przed wysłaniem. Przycisk w 6s klikał, wymieniali mi 3 razy i nadal klika, nic nowego, zmieniłem na 7ke, POZDRAWIAM
MacBook Pro (2019) | Intel Core i5 8 generacji Quad-Core TurboBoost do 3.9GHZ | 8GB 2133MHZ | Iris Pro 645 1536MB | iPhone XS Max 64GB Gold | Apple Watch Series 5 44mm Silver | AirPods Pro
Napisano 25 marca 2017 - 17:02
iMac (Retina 4K, 21.5-inch, 2017) | iPhone 7 Plus 128GB | iPad Pro LTE 32GB;
Napisano 26 marca 2017 - 01:42
A skąd wiadomo, że klikanie tego przycisku jest jakąś wadą ? Ja w swoim 6s tak mam i w sześciu egzemplarzach które wymieniałem w AOS też tak było, fakt jedna sztuka w wersji space gray miała prawie niesłyszalny ten klik, a jak się odpowiednio wcisnęło to w ogóle żadnego dzwięku nie wydawał, w moim odczuciu miał również krótszy skok klawisza.
Napisano 26 marca 2017 - 09:08
Napisano 26 marca 2017 - 14:18
Napisano 26 marca 2017 - 14:54
iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE
Napisano 26 marca 2017 - 17:05

Napisano 26 marca 2017 - 21:53
Widzę, że temat gorący Dam wam sprawdzoną receptę na podwójne klikanie home'a. Robiłem to w 3 iPhonach i w żadnym efekt nie powrócił. (robiłem to w moim 5S, znajomego SE i żony 6s).
Potrzebne będą następujące rzeczy:
- Izopropanol (alkohol izopropylowy) lub płyn do czyszczenia optyki Hama HTMC (taki do obiektywów itp).
- szmatka z zestawu do naklejania szkła ochronnego lub dobra szmatka do optyki lub cieniutka irchowa do czyszczenia ekranow lcd itp lub patyczek do uszu. Szmatka jest lepsza
- dłuższy paznokieć u jednego z palców
Robimy następujące rzeczy:
- nawilżamy szmatkę ub patyczek izopropanolem. Uwaga bo śmierdzi jak cholera i można się nieźle naćpać
- nakładamy nawilżoną część szmatki na palec z dłuższym pazurem
- wduszamy przez szmatkę home button i kręcimy paluchem, jeżdżąc pazurem przez szmatkę po wewnętrznej części ringu przycisku
Nie ma się czego bać - szmatka musi być dobrze i obficie nawilżona izopropanolem. To bezpieczna substancja dla elektroniki, szybko odparowuje. Stosowana jest w fabrykach z elektroniką.
Trzeba porządnie i dość mocno na wciśniętym home buttonie jeździć po rancie ringu. Najlepiej nie obracać paluchem a całym telefonem, tak aby dokładnie i dookoła przepucować wszystko.
Po takim zabiegu klikanie powinno ustąpić. W każdym razie ja w 3 iPhonach wyeliminowałem to zjawisko raz a dobrze. Polecam spróbować.
iMac 21,5" + Time Capsule | iPhone 7 Plus Onyx Black + Apple Silicone Case (PRODUCT) RED | iPhone 4s Black | WATCH + Band (PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" Space Gray Wi-Fi+Cellular + Pencil
Napisano 06 kwietnia 2017 - 07:16
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych