Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Usługi lokalizacji - kalibracja ruchu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek234

wojtek234
  • 22 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 12:29

Witam.
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem iPhone 6 :) po odtworzeniu kopii z iCloud zresetowałem wszystkie ustawienia i krok po kroku wszystko od nowa konfigurowałem, usługi lokalizacji również włączam tylko te co są mi potrzebne.
Na obecną chwilę wygląda to tak i praktycznie zawsze z takiego ustawienia korzystałem:
Załączony plik  image.jpg   149,8 KB   0 Ilość pobrań

Mam tylko nastepujące pytanie co to jest za usługa "kalibracja ruchu" i jakie jest jej zadanie ? Włącza się co chwile czy to w uśpieniu czy podczas użytkowania telefonu, a nie chcę jeżeli jest jakaś zbędna, żeby zjadała baterie, przeszukałem już pół internetu i nie mogę nic na ten temat znaleźć co to jest i za co odpowiada. Może ktoś tutaj wie i doradzi co to oraz czy to zostawić czy jest zbędne i wyłączyć :) Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)

#2 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 13 lutego 2015 - 02:47

Podejrzewam że chodzi o koprocesor Apple M7 służący do przetwarzania danych z akcelerometru, żyroskopu i kompasu. To nie żre baterii, można zostawić.

#3 wojtek234

wojtek234
  • 22 postów

Napisano 13 lutego 2015 - 11:34

Tak też myślałem, że chodzi o ten procesor, ale mimo wszystko ten procesor po wyłączeniu i tak działa, bo np. w aplikacji zdrowie cały czas liczy kroki itd., a to jest usługa lolalizacji, która co chwile się włącza i ta strzałka koło baterii się pokazuje więc chyba nie koniecznie o to chodzi i to żreć baterie może jak wszystkie usługi lokalizacji :) ktoś coś jeszcze wie na ten temat ?

#4 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 13 lutego 2015 - 17:46

Kiedyś w tym samym miejscu w ustawieniach był "ruch drogowy"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych