Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak oceniacie MacBook a1181 ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 TheNukeFun

TheNukeFun
  • 2 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 12:02

Jak oceniacie MacBook'a A1181 ?

Ile by kosztował taki model ?

I czy jest w miarę szybki ? 

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Załączony plik  apple-macbook-a1181-motherboard-2.jpg   120,45 KB   0 Ilość pobrań

#2 Patryk Kwiatek

Patryk Kwiatek
  • 6 postów
  • SkądWrześnia

Napisano 12 lutego 2015 - 15:54

Mój pierwszy (w sumie jeden z dwóch) Macbooków. 

Posiadałem wersję z 1.8GHz Intelem oraz 2GB Ramu. Na Snow Leopardzie działał nawet dobrze, niestety na Lionie zdarzało mu się łapać małe ścinki. Wszystko zależy do czego będziesz go użytkować. Mi służył jedynie do pisania na studiach, przy oglądaniu filmów z youtube wentylatory wchodziły na najwyższe możliwe obroty. Jako dodatkowy laptop, pierwszy mac, owszem. Do pracy - np. Photoshopa - nie nadaje się. Co do ceny to niestety nie pomogę

To tylko moje zdanie, nie podejmuj decyzji sugerując się tylko nim :P Niech wypowiedzą się bardziej zaawansowani użytkownicy. 

• TheNukeFun lubi to

#3 tycior

tycior
  • 52 postów

Napisano 13 lutego 2015 - 13:15

Miesiąc temu kupiłem tego Maca (Core2duo 2GHz,2GB RAM,GMA950,80gb HDD).

Powiem tak... na dzień dzisiejszy wymieniłem mu baterie,ramu dołożyłem do 4GB i jako tako to chodzi. Nawet w GTA3 idzie pograć.

Mam system Snow Leopard,bo jak kolega wyżej napisał na Lionie czasem zamulało i dużo ramu jadło.

Do filmów w HD z dysku też się nada,ale o youtube zapomnij. Pokaz slajdów.

Jak chcesz coś więcej pytać to śmiało. Ja za swój egzemplarz dałem 450PLN na allegro. Wszystko sprawne oprócz baterii.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych