Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wygięty Iphone 6- nie chcą uznać gwarancji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 szatuletu

szatuletu
  • 2 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 11:49

Witam, chciałem się poradzić co mogę zrobić. Wziąłem w abonamencie orange Iphone 6.  Niestety na własnej skórze doświadczyłem kultowego zjawiska band gate iphone :// Iphone dosłownie wygiął mi się w kieszeni! Oddałem go na gwarancje, orange przesłało do regenersis. Dzisiaj mija czas, jaki regenersis ma na naprawę i dostałem informację, że uszkodzenie jest z mojej winy(!)

Zażyczyli sobie za naprawę 1200zł

Proszę Was napiszcie co jeszcze mogę zrobić, czy oddać telefon do Cortland ? To jakaś parodia, przecież uszkodzenie nie powstało z mojej winy :(

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 lutego 2015 - 12:14

A z czyjej?

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 12 lutego 2015 - 12:18

A z czyjej?

Sam się wygiął :)

#4 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 12:26

Od patrzenia. Chińskie dzieci tak wyginają łyżki, więc i z iP się udaje.

Użytkownik MC_ edytował ten post 12 lutego 2015 - 12:27

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#5 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 12:27

"Iphone dosłownie wygiął mi się w kieszeni!"

Jak sam napisałeś, nastąpiło to w kieszeni czyli jest to Twoja wina. Wątpie by wymienili na nową sztukę ale próbować możesz.
P.S.
To tak jakbyś najechał felgą na krawężnik, ona by się uszkodziła, a Ty byś powiedział, że to nie Twoja wina.

#6 Mortal07

Mortal07
  • 16 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 12:36

Ale było dość głośno o tym że iPhone 6 się wyginają więc nie jest to ani 1 ani nic nowego jest to wada więc powinni uznać 

#7 BlackGhost23

BlackGhost23
  • 71 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 12:39

Iphone 6 Plus zwykla wersja sie tak nie wygina, posiadam od premiery Polskiej iphone 6 i jest prosty a jakos o niego nie dbam zbyt mocno.

#8 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 12:50

Jakbys kupil w Apple Store w Nie czch to by Ci wymienili bez gadania:). A tutaj to od dawna wiadomo, ze sa mili jak trzeba sprzedac ale zeby wymienic jak cos sie stanie to juz nie ma mowy:)
Telefon: iPhone 6 Plus 64GB Spacegray , iPhone 6 64GB Gold, Tablet: iPad Pro 9,7" 128GB
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM

#9 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 12:52

Moim zdaniem warto odesłać i spróbować, oficjalnie każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie, najwyżej dostaniesz ten sam telefon.

#10 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 lutego 2015 - 12:54

Jakbys kupil w Apple Store w Nie czch to by Ci wymienili bez gadania:). A tutaj to od dawna wiadomo, ze sa mili jak trzeba sprzedac ale zeby wymienic jak cos sie stanie to juz nie ma mowy:)

Rozumiem, że Ty sobie wygiąłeś taką szóstkę i w tych Niemczech Ci wymienili. Możesz to potwierdzić czy tylko tak piszesz, żeby sobie popisać?

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#11 qb4hkm

qb4hkm
  • 529 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 13:23

Słyszałem że w AS podczas rozpatrywania gwarancji w ramach rekompensaty za straty moralne genius robi Ci loda na zapleczu.

Kocham te legendy o AS :-D

#12 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 14:52

ludzie, kiedy wy wreszcie zrozumiecie, że phabletów nie nosi sie w kieszeni spodni (tym bardziej na tyłku).

#13 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lutego 2015 - 17:07

Pewnie ukucnąłeś za mocno, lub coś w tym stylu. Z tymi telefonami trzeba w miarę ostrożnie. Spróbuj w innym serwisie ale szanse niewielkie. Niestety Twoja wina. A tak poza tym, o Regenersis czyta się takie opinie, że nawet kabel strach do nich oddać. 

#14 szatuletu

szatuletu
  • 2 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 17:52

Miałem go po prostu w przedniej kieszeni w spodniach i tak usiadłem do samochodu. Wcześniej miałem htc i nie było takich kwiatków... rozumiem, żeby to był 6plus, ale 6??  Masakra

#15 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 13 lutego 2015 - 10:41

No i właśnie w ten sposób sam, z własnej winy go sobie wygiąłeś. Podziękuj apple za jakość materiałów. Nosiłem w kieszeni większe telefony innych marek i żaden mi się nie wygiął.

#16 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 lutego 2015 - 15:43

Fakt, Apple dało premium materiały które nie są elastyczne jak tani plastik, więc to wina Apple, że nie przewidziała po części bezmyślności użytkowników...
  • oley_20, iFan2000 i BlackGhost23 lubią to
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#17 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 13 lutego 2015 - 16:55

Ale trzeba też przyznać, że ten problem występuje często i dla mnie nie jest to normalne, noszenie telefonu w kieszeni to nic niezwykłego, też noszę swojego 5s w kieszeni i nic mu nie jest. Wygląda na to, że jest jakiś problem konstrukcyjny w 6/6 plusie, Apple nie zbadało tego obszaru telefonu bardzo dokładnie najwyraźniej, mam nadzieję, że poprawią to w 6s. A przecież oprócz wyginania się występuje jeszcze problem z przednim aparatem.
Przestańmy ciągle zrzucać winę na użytkowników.

Użytkownik MasterM edytował ten post 13 lutego 2015 - 16:56

• Finkiel i Andaar lubią to

#18 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 lutego 2015 - 18:22

Żeby wygiąć 6kę to trzeba być mistrzem. 6+ wygiąć to jeszcze rozumiem, ale to nie jest telefon do kieszenie. Natomiast ludzie też wyginają 5/5s więc trudno ciągle wszystko zwalać na Apple. Mądrzejsi się wzięli za badania i iPhone pod wględem wyginania niewiele różni się od innych producentów. jedyny problem to to, że amelinium jak każdy metal nie wraca po wygięciu do poprzedniego kształtu w przeciwieństwie do plastiku. Często pewnie ludzie sobie nie zdają sprawy, że ich telefony gną się w kieszeni.

#19 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 13 lutego 2015 - 18:38

Moim zdaniem 6/6 plus mają pewne wady konstrukcyjne, czasami tak się zdarza, że jak się wprowadzi dużo zmian za jednym zamachem, tak było w przypadku iPhone'a 4 i problemu z anteną(tak wiem, problem został wyolbrzymiony) to czasem różne rzeczy wychodzą z czasem, wiadomo im więcej użytkowników 6/6 plusa to więcej problemów może wyjść. Tylko zastanawia mnie, skoro 6 plus to nie jest telefon do noszenia w kieszeni, to gdzie należy go nosić ? Trzymać cały czas w ręce ? Nosić w torbie ? Ja noszę telefon zarówno w kieszeni spodni(bocznej, nigdy nie tylnej), kurtki lub w torbie, ale w torbie rzadko, bo telefon chcę mieć cały czas pod ręką. Kieszeń to podstawowe miejsce do noszenia telefonu, Apple musi uważać, aby nie stracić zaufania klientów.

Użytkownik MasterM edytował ten post 13 lutego 2015 - 18:39

#20 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 lutego 2015 - 19:48

Nie do końca, Klient ma wybór albo kupuje telefon, albo kupuje Phablet. Jak decyduje się na phablet to robi to świadomie i zdaje sobie sprawę z ograniczeń. To tak samo jakby nosić iPada mini w kieszeni (zakłądając że ktoś ma duże) i mieć pretensje, że się pogiął...

#21 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 13 lutego 2015 - 20:04

Tak, ale iPad mini jest tabletem, to nie telefon a to iPhone'a mamy częściej przy sobie, to iPhone'a zabieramy w 99,9% przypadków, gdy wychodzimy z domu, wtedy nosimy go przeważnie w kieszeni, iPada mini nie zmieścimy do kieszeni spodni. Pamiętaj też, że 6 plus ma 5,5 cali a iPad 7,9 cala, to sporo. Dla mnie kieszeń jest oczywistym miejscem, gdzie nosi się telefon, poza tym jedną z funkcji 6 plusa jest telefon, niezależnie od tego czy jest to phablet, z iPada nie zadzwonisz. Apple powinno to lepiej przewidzieć, może powinni stworzyć telefony o rozmiarze 4,5 i 5 cali ? Byłoby lepiej moim zdaniem.

Poza tym, co w tym nienormalnego, że komuś rozwiąże się but, wypadnie coś z ręki i musi to podnieść ? Nie wydaje mi się, aby jakiś ogromny ciężar działał na iPhone'a, wiem że im większy rozmiar ekranu to łatwiej będzie go wygiąć, iPhone też jest coraz cieńszy i pewnie przez to bardziej podatny na wygięcia.

Użytkownik MasterM edytował ten post 13 lutego 2015 - 20:07

#22 4motion

4motion
  • 337 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 13 lutego 2015 - 23:27

Bo wy nie wiecie ale iPhona trzeba nosić w dresie!! Nie ma bata nie zegnie się. :)

• Me_69 lubi to

#23 Harnas26

Harnas26
  • 13 postów
  • SkądBytom

Napisano 14 lutego 2015 - 00:45

Na wygięcia nie ma gwarancji, jest to typowe uszkodzenie mechaniczne.

#24 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 14 lutego 2015 - 11:26

Niektóre wygięte telefony są wymieniane, skoro to typowe uszkodzenie mechaniczne to czemu mimo wszystko są wymieniane ?

Problem jest w tym, że ewentualne wygięcie jest trudne do udowodnienia. Bo jak udowodnisz czy sam wygiąłeś czy wygiął się w kieszeni przez przypadek ? Tylko trudne do zrozumienia dla mnie jest, po co użytkownik miał "na siłę" wyginać telefon i ryzykować, że go nie przyjmą i nie wymienią ? Jak ktoś ma telefon w dobrym stanie to nie widzę powodu po co miałby go reklamować.

Użytkownik MasterM edytował ten post 14 lutego 2015 - 11:36

#25 BlackGhost23

BlackGhost23
  • 71 postów

Napisano 14 lutego 2015 - 13:59

Zakładam czysto hipotetycznie, że może co niektory na portalu w nazwie Y dal film jak wygial iphone dostal kase za kilkanascie milionow wyswietlen poszedl do apple store i dostal nowy tel ,czysty biznes :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych