World of Warcraft The burning crusade
Napisano 01 grudnia 2007 - 23:29
Zastanawiałem się też nad kupieniem tego na allegro:
http://www.allegro.p...zestaw_wow.html
Warto i czy pójdzie na Mac OS X Leopard?
Napisano 02 grudnia 2007 - 00:13
Napisano 02 grudnia 2007 - 08:31
Napisano 02 grudnia 2007 - 09:37
Napisano 02 grudnia 2007 - 12:50
wiesz, ze prywatne serwery to piractwo, nie?
Chłopak generalnie nastawiony na darmową rozrywkę.
Gierka znajdzie się u niego przez torrenta, a dalej to się pogra na pirackim serwerze...
Nie mówię, że sam jestem bez winy, bo i mi zdarzało się coś spiracić, ale osobiście uważam że kupowanie oryginałów to nie tylko, ze względów etycznych, korzystny proces.
- wspomagamy autora, który w przyszłości napisze kolejny program, grę itd.
- mamy paragonik, instukcję itd. - ułatwia uzyskanie pomocy, wymiany w razie problemów, ze sprzętem, programem..
- niesamowita frajda z posiadania oryginału - hehe, te pielęgnowane pudełka na półce
- kupuje się tylko przemyślane gry, programy - nie zaśmieca się dysku i czasu
- bezproblemowa instalacja update'ów, patchy itd.
- możliwość odsprzedaży (np. po ukończeniu gry)
Gry i programy mam zawsze oryginalne lud darmowe. Na filmy chodzę do kina.
Niestety u mnie jeszcze mocno na notowanym jest muzyka. Tam tak oryginalnie nie jest, ale to dlatego, że CD nie kupuję,(te co kiedyś kupiłem i owszem, przerobione na mp3 i walają się gdzieś po piwnicy) bo po co, słucham tylko mp3.
Niestety dostęp do tego typu rozrywki w Polsce ograniczony jest, przez kilka spraw m.in. ZAIKS, którego uwarzam za złodzieja, a nie hańba jest okradać złodzieja.
Tym niemniej jak w Polsce wejdzie iTunes Polska z możliwością kupna utworów płyt itd. odinstalowanie p2p będzie formalnością, a na dysku gościć będą już tylko legalne utworki.
Poza tym, ostanimi czasy złapałem się na tym, że i tak praktycznie nonstop leci u mnie radio internetowe...
Napisano 04 grudnia 2007 - 19:17
wiesz, ze prywatne serwery to piractwo, nie?
Ja mimo ze kupilem oryginalnego WoW'a to gram na FunSerwerze ale czy to jest piractwo czy nie malo mnie to obchodzi bo retailowy serwer nie bardzo mi odpowiada (za maly exp) i gram na "pirackim" . A tbc mozna sciagnac www.wowwiki.com ktora wspolpracuje z Blizzard'em .
Napisano 04 grudnia 2007 - 19:49
Napisano 04 grudnia 2007 - 20:01
Napisano 05 grudnia 2007 - 10:24
Naprawde fajnie sie czyta "malo mnie to obchodzi" albo "nie hanba jest okradac zlodzieja" :-) Poza tym nie "pirackim" tylko pirackim. Ale masz oryginal i malo Cie to obchodzi :-)
Dawnom sie tak nie obsmial :-) Jednak rownie mocno kiedy ogromna wiekszosc czepiala sie legalnosci instalowania systemu OSX na nie-macy :-)
Napisano 05 grudnia 2007 - 11:27
Napisano 05 grudnia 2007 - 13:49
Napisano 05 grudnia 2007 - 20:00
A
- serwery takie sa zdecydowanie mniej liczne i nie wierze, ze bez czekania latami mozna powalczyc na battleground ( moja najwieksza rozrywka w wow), kupic jakis rare item na AH itp
- nikt nie zagwarantuje mi, ze serwer nie zniknie z dnia na dzien
- pirackie serwery sa out of date w stosunku do patchow gry oryginalnej
Jak dla mnie to absolutna porazka.
Tym to mnie tym razem rozwaliles .
Wrecz porzeciwnie , na moim serverze gra 1300 osob jest na najnowszym patchu 2.3.0 , serwer stabilny od 1,5 roku , kupowanie broni i armourow tier czy dungeon to tylko kwestia dni , a battlegorunds az sa pelne o pvp arenach nwet nie wspomne .
A pomoc gm'ow ? Wystarczy napisac ticket .
Apropos expienia . Expi sie duzo szybciej niz na retailu przez co gra sie szybciej a serwery tego typu sa wrecz nastawione na gre typowo PvP a nie lazenie i robienie questow .
Nie lubie takich dyskusji typu retail czy funserver albo mac czy winda nie ma sensu sie klocic kazdy ma inne zdanie i tyle . Jesli chodzi o gry to jest to jedyna dzidzina gdzie nie kupuje oryginalnych rzeczy bo kupowanie kazdej gry po 139 zl ? juz wole to przeznaczyc na dobra ksiazke albo do kina albo na jeszcze cos innego ale na pewno nie na gre .
Dobra end offtopic...

Napisano 06 grudnia 2007 - 01:01
Napisano 06 grudnia 2007 - 01:12
Napisano 06 grudnia 2007 - 05:07

Napisano 06 grudnia 2007 - 16:33
Napisano 06 grudnia 2007 - 18:22
Napisano 07 grudnia 2007 - 00:43

Napisano 07 grudnia 2007 - 09:37
Nie wiem po co tyle szumu w sprawie samego ściągania czy kupowania WoWa.... zupełnie legalnie można ściągnąć*WoWa jak i TBC z oficjalnej strony www.wow-europe.com
Gra jest za do sciagniecia za darmo, bo placisz miesieczny abonament.
Frusciante, jak kupujesz komorke w promocji za 1zl to tez nie placisz abonamentu, bo ci nie odpowiadaja stawki, ale telefonu uzywasz, bo przeciez za niego zaplaciles?
Pomijajac buraczany aspekt grania na pirackich serwerach - WoW ujal mnie wlasnie tym, ze tam nie ma cheatow (Diablo II, anyone?). Co to za przyjemnosc wyexpic sie do 70 w ciagu pieciu dni a potem zalatwic sobie full t5?
Napisano 07 grudnia 2007 - 21:22
Napisano 09 grudnia 2007 - 02:21

Napisano 12 grudnia 2007 - 10:36
Napisano 12 grudnia 2007 - 13:58
Napisano 16 grudnia 2007 - 12:03
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych