Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Komunikat "Ten komputer jest już powiązany z Apple ID"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 10 lutego 2015 - 16:31

Hej :) Mam 2 konta w iTunes. Przez przypadek chyba powiązałem komputer z nie tym co powinienem, w związku z czym nie mogę pobrać zakupionych utworów, ponieważ pojawia się komunikat

ePkcEdz.png

Pomijam fakt, że jest to po prostu śmieszne. Czy istnieje sposób na oszukanie iTunes tak, aby myślał, że próbuję połączyć się z nowym komputerem? Dodam, że reinstalacja + usunięcie z biblioteki "Muzyka" folderu iTunes nie pomaga.

Pozdrawiam.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 lutego 2015 - 18:07

Nie jest śmieszne, bo nie ma przesłanek do tego, żeby mieć dwa AppleID do zakupów, poza tym jak włączałeś automatyczne pobieranie to przecież wyświetlił się monit, że raz na 3 miesiące będzi emożna zmienić AppleID, który musiałeś zaakceptować.

Spróbuj zainstalować iTunes na osobnym koncie w systemie ale czy coś to da nie wiem.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 10 lutego 2015 - 20:24

Jest śmieszne, ponieważ taka blokada moim zdaniem nie ma najmniejszego sensu. A na pewno nie ta ich zasada 90-ciu dni. 

Próbowałem uruchomić iTunes z innego konta - nic. 
Pozostaje mi chyba tylko ściągnięcie kupionych utworów przez iTunes na innym komputerze. 

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 lutego 2015 - 21:00

Jest śmieszne, ponieważ taka blokada moim zdaniem nie ma najmniejszego sensu. A na pewno nie ta ich zasada 90-ciu dni. 

Próbowałem uruchomić iTunes z innego konta - nic. 
Pozostaje mi chyba tylko ściągnięcie kupionych utworów przez iTunes na innym komputerze. 

Dlaczego? Skutecznie uniemożliwia dzielenie się kontem z innymi.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych