Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPad 1 po włączeniu karty play problem

Najlepsza odpowiedź AhmedAl , 06 lutego 2015 - 19:51

Bardzo dziękuje koledze dario13 za rozwiazanie problemu. Teraz już dziala wszystko ok JB siedzi modem smiga , tak jak kolega mówił to chyba był błąd podczas JB Przejdź do postu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 AhmedAl

AhmedAl
  • 9 postów

Napisano 05 lutego 2015 - 18:45

Witam kolegów ! Zanim ktoś wyśle mnie do wojka Google :) to już sprawdziłem nie ma !!
Problem polega na tym ze po jaibreiku iPad 1 3G tablet dziala ok do momentu aż włączy sie modem. Jak przejde na Inter mobilny , trafia system : znika dolna belka, ikony rozkładają sie co 3, a apy systemowe niby sie włączają ale jest czarny ekran. Można go włączać i ciagle to samo . Miał ktoś coś takiego . Bez włączania mobilnego dziala ok . System iOS 5.1.1 mas dla niego

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 lutego 2015 - 18:55

Restore i powinno pomoc.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 AhmedAl

AhmedAl
  • 9 postów

Napisano 05 lutego 2015 - 21:11

Dziękuje za podpowiedź ale pierwszy raz jailbrajkuje . Co to jest restore ? ( co to znaczy wiem ) Tak na szybko jakim programem ?

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 lutego 2015 - 21:19

Robisz jailbreaki, a nie wiesz co to restore i o iTunes nie słyszałeś? To chyba jakiś żart.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#5 AhmedAl

AhmedAl
  • 9 postów

Napisano 05 lutego 2015 - 21:25

Robisz jailbreaki, a nie wiesz co to restore i o iTunes nie słyszałeś? To chyba jakiś żart.

Trochę grzeczniej proszę kolego nie ma 16 tat. Co znaczy restore w tłumaczeniu wiem ale tzw restore nic nie daje z pozycji iTunes

#6 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 lutego 2015 - 21:29

A w którym miejscu było niegrzecznie?

Odtworzyłeś oprogramowanie i na oryginalnym oprogramowaniu problem nadal występuje? Jeśli tak to znaczy, że w iPadzie jest uszkodzony modem.

#7 AhmedAl

AhmedAl
  • 9 postów

Napisano 05 lutego 2015 - 21:56

A w którym miejscu było niegrzecznie?
Odtworzyłeś oprogramowanie i na oryginalnym oprogramowaniu problem nadal występuje? Jeśli tak to znaczy, że w iPadzie jest uszkodzony modem.

Dziękuje za konstruktywna odpowiedz ! Teraz jestem wstanie potwierdzić, ze na czystym sofcie jest ok. Co w żaden sposób nie załatwia problemu. Czy kolega ma jakieś rozwiazanie co do zastosowania jailbreka i rozwiązania problemu ? Gdyż w przeciwnym wypadku sprzęt będzie sie nadawał wyłącznie jako podkładka po serwetki :)

#8 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 lutego 2015 - 22:13

Jeśli na czystym sofcie problem nie występuje to znaczy, że jego przyczyną jest jailbreak. Nie rób jailbreaka.

#9 dario13d

dario13d
  • 530 postów

Napisano 05 lutego 2015 - 22:14

Zrób ponownie JB i sprawdź jeszcze raz, być może po zrobieniu pierwszego JB coś poszło nie tak a teraz będzie ok.

Sam posiadam iPad 1 z JB na 5.1.1 został w domu dla córeczki do zabawy ;) i żadne opisane przez ciebie problemy  

u mnie nie występują.

W związku z tym nie doszukiwał bym się winy ze strony JB 

Po restore nie przywracaj kopii z iTunes tylko na czystym  oprogramowaniu zrób JB jeszcze raz.

Użytkownik dario13d edytował ten post 05 lutego 2015 - 22:25

• AhmedAl lubi to

WIDZEW ŁÓDŹ 1910 & RUCH CHORZÓW 1920

•  Macbook Pro 13'' Mid 2012      iPhone 5s 32GB White +JB      iPad Air 32 GB White WiFi +JB

#10 AhmedAl

AhmedAl
  • 9 postów

Napisano 05 lutego 2015 - 22:28

Dziękuje za odpowiedz i przepraszam za reprymende :) l
Mam jeszcze jedno naiwne pytanie ,czy sofy którym sie robi jb ma znaczenie . Bo po tygodniowym szukaniu wyszło, ze powinno być dla mojego IPada abstynentem a ja robiłem czerwonym sńiegem . Czy to ma jakieś znaczenie skoro bez młodemu dziala ok ?

Zrób ponownie JB i sprawdź jeszcze raz, być może po zrobieniu pierwszego JB coś poszło nie tak a teraz będzie ok.
Sam posiadam iPad 1 z JB na 5.1.1 został w domu dla córeczki do zabawy ;) i żadne opisane przez ciebie problemy  
u mnie nie występują.
W związku z tym nie doszukiwał bym się winy ze strony JB 
Po restore nie przywracaj kopii z iTunes tylko na czystym  oprogramowaniu zrób JB jeszcze raz.

Ile ja już sie tego narobilem :) dobrze ze leze Chrysler na grypę ;)

#11 dario13d

dario13d
  • 530 postów

Napisano 05 lutego 2015 - 22:30

Z tego co pamiętam robiłem Absinthe.

• AhmedAl lubi to

WIDZEW ŁÓDŹ 1910 & RUCH CHORZÓW 1920

•  Macbook Pro 13'' Mid 2012      iPhone 5s 32GB White +JB      iPad Air 32 GB White WiFi +JB

#12 AhmedAl

AhmedAl
  • 9 postów

Napisano 05 lutego 2015 - 22:35

Przynajmniej bez bicia ze tego nie próbowałem po problemie . Choć utrwalenie jest takie samo niby. Dzięki będę walczyć dalej .
PUKI CO PROSZĘ NIE ZAMYKAĆ

#13 AhmedAl

AhmedAl
  • 9 postów

Napisano 06 lutego 2015 - 19:51   Najlepsza odpowiedź

Bardzo dziękuje koledze dario13 za rozwiazanie problemu. Teraz już dziala wszystko ok JB siedzi modem smiga , tak jak kolega mówił to chyba był błąd podczas JB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych