Korzystam z poczty na outlook.com. Używam programu pocztowego Mail. Kiedy wysyłam jakąś wiadomość to w folderze wysłane pojawia się ona podwójnie. Czy wiecie co jest tego powodem ?
Edited by kuba1961, 04 February 2015 - 12:31.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 04 February 2015 - 12:30
Korzystam z poczty na outlook.com. Używam programu pocztowego Mail. Kiedy wysyłam jakąś wiadomość to w folderze wysłane pojawia się ona podwójnie. Czy wiecie co jest tego powodem ?
Edited by kuba1961, 04 February 2015 - 12:31.
Posted 04 February 2015 - 13:00
Problem popularny. Chodzi zdaje się i inne nazwy folderów IMAP czy coś w tym stylu.
W skrócie, proponują: Używać innego serwera SMTP do wysyłania poczty Outlook, albo odznaczyć przechowywanie poczty wysłanej w preferencjach konta w Mail (wtedy pojawi ci się w Mail na bocznym pasku folder SENT - oddzielny nie połączony z folderem Wysłane, w którym będą wysłane wiadomości, ale tylko raz), albo zrobić to samo w ustawieniach poczty na stronie usługi Outlook, (ale wtedy nie odznaczać w Mail na OSX), tyle, że w drugim wypadku nie będziesz widział wysłanych z poziomu strony www. W linku są screeny jakby co.
Posted 04 February 2015 - 13:30
Właśnie miałem odpisać, znalazłem rozwiązanie. Dziękuję za szybką pomoc. Ja zostawiłem zaznaczoną opcję "zostaw kopie wysłanych na serwerze" i wybrałem "skasuj wysłane maile po 1 dniu". Wtedy podwójne powinny zniknąć po 1 dniu. Wszystkie starsze niż 1 dzień powinny być pojedyńcze a i na wszelaki słuczaj mam kopię na serwerze i aktualny folder na Mac-u.
Posted 11 February 2015 - 11:02
Jednak potrzebuję pomocy. Podwójne maile zniknęły ale na serwerze też. Czy mógłbyś wytłumaczyć mi sposób zmiany smtp (i na jaki ? inny). Nie rozumiem drugiego twojego zdania w poście. Mam system Yosemite.
Posted 11 February 2015 - 13:26
Po prostu to odhacz w preferencjach maila. Outlook.com sam zadba o dodanie wiadomości do wysłanych i nie będzie powielonych wiadomości.
Jeśli masz w programie mail wątki to wyasłane będą normalnie w wątkach wiadomości. Jeśli będziesz szukał ich to będą tutaj:
sprawdziłem i działa, przy okazji założyłem sobie konto.
Posted 11 February 2015 - 17:01
Dzięki serdeczne. Teraz działa
Posted 28 July 2016 - 13:46
Mam ten sam problem, po wysłaniu wiadomości wysłany mail pokazuje się w "Wysłanych" i w "Przychodzących".
0 members, 1 guests, 0 anonymous users