Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mail - podwójne maile w folderze wysłane

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 kuba1961

kuba1961
  • 94 posts

Posted 04 February 2015 - 12:30

Korzystam z poczty na outlook.com. Używam programu pocztowego Mail. Kiedy wysyłam jakąś wiadomość to w folderze wysłane pojawia się ona podwójnie. Czy wiecie co jest tego powodem ? 

Edited by kuba1961, 04 February 2015 - 12:31.

#2 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 04 February 2015 - 13:00

Problem popularny.  Chodzi zdaje się i inne nazwy folderów IMAP czy coś w tym stylu.

W skrócie, proponują: Używać innego serwera SMTP do wysyłania poczty Outlook, albo odznaczyć przechowywanie poczty wysłanej w preferencjach konta w Mail (wtedy pojawi ci się w Mail na bocznym pasku folder SENT - oddzielny nie połączony z folderem Wysłane, w którym będą wysłane wiadomości, ale tylko raz), albo zrobić to samo w ustawieniach poczty na stronie usługi Outlook, (ale wtedy nie odznaczać w Mail na OSX), tyle, że w drugim wypadku nie będziesz widział wysłanych z poziomu strony www. W linku są screeny jakby co.

#3 kuba1961

kuba1961
  • 94 posts

Posted 04 February 2015 - 13:30

Właśnie miałem odpisać,  znalazłem rozwiązanie. Dziękuję za szybką pomoc. Ja zostawiłem zaznaczoną opcję "zostaw kopie wysłanych na serwerze" i wybrałem "skasuj wysłane maile po 1 dniu".  Wtedy podwójne powinny zniknąć po 1 dniu. Wszystkie starsze niż 1 dzień powinny być pojedyńcze a i na wszelaki słuczaj mam kopię na serwerze i aktualny folder na Mac-u.

#4 kuba1961

kuba1961
  • 94 posts

Posted 11 February 2015 - 11:02

Jednak potrzebuję pomocy.  Podwójne maile zniknęły ale na serwerze też.  Czy mógłbyś wytłumaczyć mi sposób zmiany smtp (i na jaki ? inny). Nie rozumiem drugiego twojego zdania w poście. Mam system Yosemite.

#5 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 11 February 2015 - 13:26

Po prostu to odhacz w preferencjach maila. Outlook.com sam zadba o dodanie wiadomości do wysłanych i nie będzie powielonych wiadomości.

7p6yzho.jpg

Jeśli masz w programie mail wątki to wyasłane będą normalnie w wątkach wiadomości. Jeśli będziesz szukał ich to będą tutaj:

zaFCNNN.jpg

sprawdziłem i działa, przy okazji założyłem sobie konto.

#6 kuba1961

kuba1961
  • 94 posts

Posted 11 February 2015 - 17:01

Dzięki serdeczne.  Teraz działa :)

#7 ycbo

ycbo
  • 97 posts
  • SkądWstyd się przyznać

Posted 28 July 2016 - 13:46

Yellowfrog czy mogę prosić o ponowne wstawienie obrazków w Twoim wpisie #5.

Mam ten sam problem, po wysłaniu wiadomości wysłany mail pokazuje się w "Wysłanych" i w "Przychodzących".

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users