Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Potwierdzenie dostarczenia SMS

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 taken

taken
  • 148 posts

Posted 03 February 2015 - 08:05

Witam,

Czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć czemu w iPhone nie ma opcji potwierdzenia dostarczenia SMSa?

Powiem szczerze, że nigdy ta opcja nie była mi potrzebna do czasu jak wysłałem ważnego SMS i czekałem na odpowiedź a później okazało się, że Osoba miała wyłączony telefon i odebrała SMSa kilka godzin później...

Co ciekawe z tego co widziałem jak wysyła się wiadomość za pomocą iMessage to pisze czy dostarczono czy nie i zastanawia mnie czemu tak samo nie jest z SMS?

Pozdrawiam

Apple iPhone 4 => 5 => 6s PLUS => XS MAX => 13 Pro Max
Apple Watch 3 42mm => 7 45mm LTE => Ultra 2
Apple HomePod Mini
Apple TV 4k

#2 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 03 February 2015 - 09:11

Z tego co pamietam to u operatora okreslasz czy chceszby ci cos takiego przychodzilo, czy nie . Z tego co pamietam to ja to wylaczylem (jest tez malutkie prawdopodobienstwo ze sie myle, bo bawilem sie tymi ustawieniami pare ladnych lat temu).

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#3 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 February 2015 - 10:00

Witam,
Czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć czemu w iPhone nie ma opcji potwierdzenia dostarczenia SMSa?

Zapytaj Apple, czemu tego nie zaimplementowali.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#4 Bania88

Bania88
  • 202 posts

Posted 03 February 2015 - 23:58

W iphone nie ma raportow dostarczenia. Jest aplikacja w Cydia dajaca takie raporty, ale u mnie nie dziala. Ogolnie chyba jej tworca o niej zapomnial. Swoja droga nie wiem co ci od Apple maja we lbach, ze pozbawili iphone takiej podstawowej funlcji. Oczywiscie jakis fanboy powie, ze po co raporty, ze sa juz passe bo apple tak mowi. Nie zmienia to faktu, ze jednak w imess taka opcja jest. I dlatego jeszcze bardzej tego nie ogarniam. 

#5 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 04 February 2015 - 01:23

Swoja droga nie wiem co ci od Apple maja we lbach, ze pozbawili iphone takiej podstawowej funlcji.

Żeby można było pozbawić czegoś, to coś najpierw musiałoby być, ale nigdy nie było.

Oczywiscie jakis fanboy powie, ze po co raporty, ze sa juz passe bo apple tak mowi. Nie zmienia to faktu, ze jednak w imess taka opcja jest. I dlatego jeszcze bardzej tego nie ogarniam.

Może dlatego, że SMS w USA był w czasach wprowadzenia iPhone dopiero odkrywany przez Amerykanów, bo wcześniej była to niszowa mało znana usługa, za którą trzeba było płącić dodatkowy abonament i obie strony musiały mieć to aktywne, żeby można było między sobą wysyłać, więc trudno wymagać, żeby ktoś się raportami przejmował kiedy mało kto znał SMS... z MMSem jest tragedia do dziś... znaczy inaczej, MMS USA prawie nie istnieje, bo w momencie go wprowadzenia już był przestarzałą technologią (w stanacha).
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#6 Bania88

Bania88
  • 202 posts

Posted 04 February 2015 - 09:55

Żeby można było pozbawić czegoś, to coś najpierw musiałoby być, ale nigdy nie było.

Może dlatego, że SMS w USA był w czasach wprowadzenia iPhone dopiero odkrywany przez Amerykanów, bo wcześniej była to niszowa mało znana usługa, za którą trzeba było płącić dodatkowy abonament i obie strony musiały mieć to aktywne, żeby można było między sobą wysyłać, więc trudno wymagać, żeby ktoś się raportami przejmował kiedy mało kto znał SMS... z MMSem jest tragedia do dziś... znaczy inaczej, MMS USA prawie nie istnieje, bo w momencie go wprowadzenia już był przestarzałą technologią (w stanacha).

Z tymi MMS to sie zgodze. Swego czasu duzo jesdzilem tam i szczerze mowiac w kwestii ogolnie telefonow komorkowych i wszystkim co z nimi zwiazane byli bardzo do tylu. Oczy moim znajomym wylazily na widok Nokii 3210 i jej snakea :D Moj znajomy z usa aktualnie mi nie wierzy, ze mam abonament gdzie place 39zl za no limit na wszystko i umowa, ktora moge w kazdej chwili zerwac - to nie do pomyslenia dla nich. Ale powiem szczerze, ze w kwesti sms to nie zauwazylem, zeby bylo tak jak mowisz.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users