Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

SimCity 5 - polski język

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 31 January 2015 - 12:21

Cześć, chciałbym kupić grę SimCity 5 z App Store.

Zastanawiam się jednak, czy kupując tą grę z App Store UK, będę mógł się cieszyć polską wersją językową?

Pytam się, bo 3 tygodnie temu kupiłem tą grę przez aplikację Orgin, zakładając konto w UK i płacąc kartą UK. Niestety w tym przypadku miałem do wybory tylko język angielski. Wolałbym w tym przypadku mieć polskie menu gry itp. Oczywiście grę zakupioną w Orgin zwróciłem. 

Nie chcę powtórzyć sytuacji z zakupem w App Store. Czy ktoś ma tą grę i może potwierdzić możliwość zmiany języka angielski/polski w menu gry?

Dzięki. 

#2 revanmj

revanmj
  • 687 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 31 January 2015 - 13:21

W App Store każdy dostaje taki sam pakiet języków, więc jeśli polski jest wymieniony, to będziesz miał niezależnie od regionu zakupu.

Przy czym kupując w App Store będziesz mógł grać tylko w singlu, a w wypadku wersji z Origin do dyspozycji są tryby single i multi. Plus oczywiście w Originie dostaniesz też wersję dla Win jakbyś kiedyś chciał zagrać na blaszaku, a w MAS nie.

Google Pixel 5 (Android 12) | iPad Mini 6 Wi-Fi (iPadOS 15)

MacBook Air 13" 2017 (8 GB RAM, 256 GB SSD, macOS 12) | PC (Windows 11 Pro)

#3 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 31 January 2015 - 20:24

W App Store każdy dostaje taki sam pakiet języków, więc jeśli polski jest wymieniony, to będziesz miał niezależnie od regionu zakupu.

Przy czym kupując w App Store będziesz mógł grać tylko w singlu, a w wypadku wersji z Origin do dyspozycji są tryby single i multi. Plus oczywiście w Originie dostaniesz też wersję dla Win jakbyś kiedyś chciał zagrać na blaszaku, a w MAS nie.

Dzięki za odpowiedź. Z tego co piszesz, faktycznie opłaca się lepiej kupić w Orgin, ale nie wiem co zrobić by cieszyć się polską wersją językową. 

#4 revanmj

revanmj
  • 687 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 01 February 2015 - 10:25

Zaproponowałbym połączyć się przez VPN, ale nie wiem czy są polskie :) W ten sposób ludzie kupują gry ze Steama, Origin, itd. z Rosji i innych tanich krajów, więc dla Polski też powinno zadziałać.

Ewentualnie jak kupuje się grę w pudełku i przypisuje potem do konta Origin podając klucz, to program z tego co pamiętam pyta się jaką wersję językową ma przypisać i wtedy wśród nich powinien być polski (do wyboru najczęściej jest kilka opcji, w tym jedna z kilkunastoma językami, wśród nich polskim).

Edited by revanmj, 01 February 2015 - 10:25.

Google Pixel 5 (Android 12) | iPad Mini 6 Wi-Fi (iPadOS 15)

MacBook Air 13" 2017 (8 GB RAM, 256 GB SSD, macOS 12) | PC (Windows 11 Pro)

#5 fryto

fryto
  • 349 posts

Posted 12 May 2015 - 14:12

Cześć, chciałbym kupić grę SimCity 5 z App Store.

Zastanawiam się jednak, czy kupując tą grę z App Store UK, będę mógł się cieszyć polską wersją językową?

Pytam się, bo 3 tygodnie temu kupiłem tą grę przez aplikację Orgin, zakładając konto w UK i płacąc kartą UK. Niestety w tym przypadku miałem do wybory tylko język angielski. Wolałbym w tym przypadku mieć polskie menu gry itp. Oczywiście grę zakupioną w Orgin zwróciłem. 

Nie chcę powtórzyć sytuacji z zakupem w App Store. Czy ktoś ma tą grę i może potwierdzić możliwość zmiany języka angielski/polski w menu gry?

Dzięki. 

A to dziwne bo ja zakupiłem ta grę na Origin i język polski posiadam ;p.

Z tego co się orientuje to gra zakupiona w Appstore nie posiada rozgrywki Multiplayer ;/

 iPhone 16 Pro  MacBook Air M2  Apple Watch Ultra 2  AirPods Pro 2 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users