Witam,
mam "drobny" problem, proszę Was o rady, co może być nie tak jak powinno.
Kolejny raz okazało się, że mój sprzęt, zazwyczaj droższy od innych, które używają znajomi, ZNOWU SIĘ NIE SPRAWDZIŁ.
MacBook Air (1.3 GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, połowa 2013) Oprogramowanie OS X 10.9.2 vs jakikolwiek chińczyk, koreańczyk - cokolwiek.
Dostałem adapter Thunderbolt-HDMI przy zakupie MBA: wiedziałem, że kiedyś mi się przyda.
Podpinam kabel HDMI (bardzo dobrej jakości, 5m długości) do telewizora -> adapter -> MBA.
Oczom, (zamiast obrazu w Full HD, pięknych kolorów, wysokiego odświeżania) ukazuje się NIEBIESKI EKRAN ŚMIERCI znany z wszelkich wersji Windowsa, pojawiających się w najmniej spodziewanych momentach, tyle tylko, że W WERSJI DLA OSX: biały ekran z napisami w każdym języku świata mówiący "pojawił się problem, Twój komputer zostanie zrestartowany".
Pierwsza myśl: za długi kabel, kiedyś (co prawda przy dużo dłuższym, ale jednak) miałem z tym problem. Podpinam jednak do laptopów moich znajomych: kilkuletnich samsungów, asusów, lenovosów, a wśród nich był nawet jakiś noname i U WSZYSTKICH DZIAŁA przekaz obrazu.
W związku z powyższym... proszę o jakieś rady dot. rozwiązania problemu...
Pozdrawiam
Edited by A-One, 27 January 2015 - 19:34.