Witam,
mam MBA i używając funkcji AirDrop na Macbooku widzę iphone'a i przykładowo mogę wysłać zdjęcie, ale w drugą stronę niestety już to nie działa.
Jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 27 stycznia 2015 - 14:33
Witam,
mam MBA i używając funkcji AirDrop na Macbooku widzę iphone'a i przykładowo mogę wysłać zdjęcie, ale w drugą stronę niestety już to nie działa.
Jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi
Napisano 27 stycznia 2015 - 15:27
Napisano 27 stycznia 2015 - 15:49
Najnowsze wersje na obu systemach, przy robieniu na przykład hotspotu przez wifi czy bt nie ma problemu
Napisano 27 stycznia 2015 - 15:59
Napisano 27 stycznia 2015 - 16:17
Tak, BT jest ciągle włączony i tak jak mówię, włączam AirDrop na obu urządzeniach i na Macu widzę iPhone'a, a już w drugą stronę nie.
Co ciekawe niby do funkcji handoff trzeba mieć włączone BT czy wifi, a często mam wyłączone BT i wifi na iphonie, a mogę odczytywać sms-y czy odbierać połączenia na laptopie.
Napisano 29 stycznia 2015 - 21:35
Tak, BT jest ciągle włączony i tak jak mówię, włączam AirDrop na obu urządzeniach i na Macu widzę iPhone'a, a już w drugą stronę nie.
Co ciekawe niby do funkcji handoff trzeba mieć włączone BT czy wifi, a często mam wyłączone BT i wifi na iphonie, a mogę odczytywać sms-y czy odbierać połączenia na laptopie.
Mam dokładnie ten sam problem. IP5 nie widzi MBA a odwrotnie wszystko ok. Wyczytałem gdzieś, żeby wylogować się z icloud na obu urządzeniach i zalogować ponownie. Tak zrobiłem. Zadziałało ale tylko na "parę razy". Teraz znowu po staremu czyli tylko w jedną stronę. Chyba raczej beznadziejna sprawa :-((
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych