Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem ze zgraniem zdjęć ( wiele plików : dysk lokalny w podfolderach)

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 misifisi

misifisi
  • 3 posts

Posted 27 January 2015 - 01:45

Od dłuższego czasu zmagam się z problem podłączenia iphona do komputera by przegrać zdjęcia. Jednak kiedy już sie to udaje raz zdarza się że folder INTERNAL STORAGE jest pusty a innym razem pojawiają sie podfoldery typu 828XKGYO jednak są one wypełnione w połowie plikami o nazwie DYSK LOKALNY których nie moge usunąć ani nic z nimi zrobić.

Kiedy próbuje przekopiować cały folder pojawia się informacja o Obliczaniu czasu wymaganego na skopiowanie plików ( trwa to w nieskończoność) , zas kiedy próbuję przekopiować same zdjęcia pojawiał sie komunikat "Urządzenie dołączone do komputera nie działa". Czy ktoś ma może jakieś pomysły co sie mogło stać? ( dodaje screen folderu z plikami dysk lokalny)

Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu.

iphone 5s, iOS 8.1.2 , komputer windows 7

Attached Files

• Attached File  1.jpg   66.78KB   0 downloads

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 27 January 2015 - 10:26

Sprawdź na innym kablu/komputerze czy masz tak samo.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 misifisi

misifisi
  • 3 posts

Posted 27 January 2015 - 14:47

Na innym kablu i innym komputerze już wcześniej też próbowałam i pojawiało się to samo. Nie próbowałam kombinacji inny komputer+inny kabel razem.

Dzisiaj podłączyłam iphone do komputera "nowego" (po serwisie). Za pierwszym razem pojawiła się informacja ,że nie udało się zainstalować sterownika, potem komunikat o nie rozpoznaniu urządzenia USB.

Widziałam gdzieś w internecie takie rozwiązanie :http://apple.stackexchange.com/questions/161780/how-to-remove-local-disk-entries-in-dcim-sub-folders-in-iphone jednak w moim przypadku to nie działa.

• Finkiel likes this

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 27 January 2015 - 14:51

Spróbuj z innym kablem jeszcze bo albo mi to wygląda na kabel albo na złącze dock.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#5 Kamila Bębenek

Kamila Bębenek
  • 2 posts

Posted 04 February 2015 - 23:19

Ja mam podobny problem :/ z tym że mój telefon po podłączeniu do komputera się wyłącznie ładuje pomimo trybu pamięci masowej, nie rozpoznaje że jest podłączony do komputera i komputer też go nie widzi :( chyba bez serwisu się nie obejdzie, a aktualizacje nic nie dają. Próbowałam na różnych kompach i różnymi kablami  :mellow:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users