Gdy wprowadzę iphone w tryb awaryjny i spróbuję odtworzyć iTunes wyrzuci:
następnie:
Po czym telefon tak jakby się restartuje(logo apple na chwilę znika i pojawia się ponownie)
następnie sekwencja się potwtarza i itunes wyrzuca błąd 4013.
Dodam że telefon dostałem w takim stanie, poprzedni właściciel twierdził że stało się to podczas aktualizacji softu i na pierwszy rzut oka widać że przycisk home i prawdopodobnie ekran były wymienione.
tutaj koleś ma bardzo podobny błąd (jedyna różnica to że u niego jest "number of borrowed blocks" 18 a u mnie 16) i to mu pomogło.
Zaraz dam znać na forum czy to rozwiązuje problem
Update:
Więc tak, coś w tym jest po odpięciu ekranu:
początkowo nie dało się go przywrócić tak samo jak wcześniej jednak
po wyjściu z trybu recovery za pomocą programu reiboot iphone wyrzuca komunikat czy chcę udostępnić temu komputerowi dane iphone(imię) i jak klikam dalej to chce żebym potwierdził na iphonie czego nie mogę zrobić bo nie mam ekranu, jak daję anuluj to iphone jest niewidoczny w itunes więc nie mogę go przywrócić.
Pozostaje mi mieć nadzieję że po wymianie ekranu będzie działał sprawnie. Jeśli kogoś to interesuje to dam znać jak poszło.
update 2:
udało mi się go przywrócić bez ekranu zwierając śrubokrętem te styki od home i wprowadzając go w tryb DFU bez ekranu:
Wydaje się że wszystko jest ok, zastanawia mnie tylko jedno, teraz gdy telefon jest podłączony to wibruje cyklicznie: pół sekundowa wibracja co 3 sekundy. Ma ktoś pomysł dlaczego? sygnalizuje tym brak ekranu czy o co chodzi?
Użytkownik cup12552 edytował ten post 26 stycznia 2015 - 14:58
tam są 3 złącza, mógłbyś powiedzieć które jest od czujników i które czujniki przestaną wtedy działać (tylko automatyczne rozjaśnianie ekranu i wyłączenie po przyłożeniu do ucha)?
W przyszłym tyg będę miał dostęp do innych iphone to prawdopodobnie podmienie ekran i zobaczę, jak wszystko będzie ok po zamienieniu ekranu to zamówię jakiś z allegro.
Użytkownik cup12552 edytował ten post 26 stycznia 2015 - 16:23
Weź rusz głową i zobacz, które taśmy są podłączone do ekranu, a która nie Przecież to widać. Ta od czujników to jest ta wpinana do dużego złącza z prawej strony najbliżej obudowy.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
Weź rusz głową i zobacz, które taśmy są podłączone do ekranu, a która nie Przecież to widać. Ta od czujników to jest ta wpinana do dużego złącza z prawej strony najbliżej obudowy.
Niestety nie, pod odpięciu tej taśmy najpierw utknął na logo apple na 5 min, to go zrestartowałem i sam się zaczął restartować co parę sekund po czym klasycznie kernel panic jak wcześniej. Mam nadzieje że to wina tego chińskiego ekranu.