Jeżeli ten problem u Ciebie nie występuje, to nie wiem po co się udzielasz w tym wątku.
Twoim zdaniem pomagać w problemiue mogą tylko ci, co mają problem? Kuriozalny pomysł...
Problem ten dotyczy setek osób w całym świecie, jest poruszany również na angielskojęzycznym forum Apple i był poruszany na tym forum.
Gdyby był to problem z iOS to dotyczyłby setek tysięcy osób a nie kilkuset. Tak samo twierdzili ci z szarym WiFi parę lat temu, że to problem z systemem...
Wiem jak na tym forum jest ciężko cokolwiek znaleźć, ale jak poszukasz to znajdziesz np. http://myapple.pl/fo...ry1923995 ( tym bardziej, że jak widzę jesteś ekspertem i administratorem
. Ios 8.0 wypuścili bodajże w październiku , a z tego co pisali mądrzejsi ode mnie, wynika, że problem związany jest z niekompatybilnością softu z żyroskopem w niektórych starszych urządzeniach. Po zablokowaniu automatycznego obrotu problem znika. Na chwilę ( dłuższą lub krótszą) pomaga również (bez blokowania obrotu) ręczne obrócenie ekranu, tam i z powrotem. Wystarczy wykonać tę naprawdę prostą czynność i samemu się przekonać.
Świetnie, tylko gdybyś postarał się zrozumieć problem autora dowiedziałbyś się, że nie dotyczy gestu zamykania tylko zamrożenia CAŁEGO ekranu podczas normalnego używania. Że zacytuję klasyka "Jeżeli nie masz tego problemu to się nie udzielaj" tym bardziej, że Twój problem dotyczy zupełnie czegoś innego i niepotrzebnie mieszasz w tym wątku robiąc OT.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach