Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Air 1,4 GHz / 8GB / 250GB - Parallels - jaki Windows XP, Windows 7 czy Windows 8 ( tylko na potrzeby Corel X3 ) ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 ma9dalena

ma9dalena
  • 34 postów
  • SkądBielsko Biała

Napisano 23 stycznia 2015 - 11:38

Witam,

Mam prośbę o pomoc w wyborze Windowsa do instalacji na MacBook Air - 1,4GHz / 8GB / 250GB.

Niestety zmuszona jestem ( przez firmę :) ) do instalacji dwóch programów na moim macu, które pracują tylko i wyłącznie w środowisku Windows. Program do faktur ( prosty ) + Corel X3.

Zakupiłam polecany mi przez znajomego Parallels desktop 10 i teraz zastanawiam się który z Windowsów wybrać. XP, Windows 7 czy może Windows 8 ?

Zależy mi, żeby zajął on jak najmniej miejsca na dysku ale też, żeby dobrze / szybko pracował razem z wyżej wymienionymi programami ( oczywiście głownie chodzi o Corela, bo z programem do faktur to każdy na pewno poradzi sobie wyśmienicie ).

Corel będzie używany bardzo sporadycznie - dosłownie kilka razy w miesiącu.

Z góry dziękuję za poradę.

Dzwoniłam z tym pytaniem do kilku dystrybutorów marki apple ale niestety na infoliniach nic nie udało mi się dowiedzieć. 

Nikt nic nie wie :(

Pozdrawiam,

Magda 

#2 kreciolboss

kreciolboss
  • 98 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 23 stycznia 2015 - 12:04

Ja bym wybrał Windows 7 z SP1, ponieważ nie posiada zbędnych bajerów typu Modern UI, które będą zbędne. 

| MBA 2014 13' i5 1,4/4GB/128GB | iPhone 5S 32GB | iPhone 3GS 16GB | iPod nano 5gen 8GB | iPod nano 4gen 8GB | iPod nano 2gen 8GB | iPod mini 2gen 4GB |

| Router: ASUS RT-AC56U | NAS: Synology DS215j: 2x WD Red 2 TB |

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych