Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone widzi na dysku zdjęcia, których już nie ma w bibliotece

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 sake_

sake_
  • 36 postów

Napisano 23 stycznia 2015 - 00:56

Witam!
Mam problem, usunełam wszystkie zdjęcia z telefonu*, po wejsciu w aplikacje "zdjecia" wszystko jest ok, komunikat "brak zdjęć i wideo". Powodem był brak miejsca na dysku. Niestety nie udało mi sie osiągąć celu i zwolnić miejsca bo jak wchodze w zarzadzanie dyskiem to na telefonie dalej znajduje sie 3 gb zdjeć. To samo pojawia się w Itunes. Czy ktoś może mi pomóc i powiedzeć jak zresetować bibliotekę i uzyskać 3 gb wolnego miejsca na dysku? Próbowałam synchronizowac w Itunes z pustym folderem- nie przyniosło żadnego rezultatu. 
Prosze o pomoc

Daria

*Iphone 5s iOS 8.1

Użytkownik sake_ edytował ten post 23 stycznia 2015 - 00:58

#2 motyka

motyka
  • 12 postów

Napisano 23 stycznia 2015 - 01:33

Jak masz wykonanego jailbreaka, to polecam iCleaner z Cydii - czyści dysk ze wszelkich śmieci, może w tym tkwi problem? Być może są tego typu aplikacje w App Store (był kiedyś Kruptos, no ale chyba się zmył), jeśli nie zrobiłaś jb.

#3 sake_

sake_
  • 36 postów

Napisano 23 stycznia 2015 - 01:36

nie mam jailbreaka i problem twki w tym ze tych zdjec fizycznie na telefonie nie ma, ale gdzies jednak musza siedziec jako jakis backup, szukam rozwiazania w internecie ale nie udalo mi sie znalesc zadnego watku z tym problemem  :wacko:

ściągnełam taka aplikacje i niestety ona tez nie widzi zdjec 

Użytkownik sake_ edytował ten post 23 stycznia 2015 - 01:53

#4 czarekpl

czarekpl

• 245 postów
  • SkądCiechanów, Poland

Napisano 23 stycznia 2015 - 08:39

w galerii masz taki folderek Ostatnio usunięte jak usuniesz z niego zdjęcia to już się nie pojawią i miejsce się zwolni 

IMG_0311.PNG

Użytkownik czarekpl edytował ten post 23 stycznia 2015 - 08:49

#5 sake_

sake_
  • 36 postów

Napisano 23 stycznia 2015 - 11:11

w galerii masz taki folderek Ostatnio usunięte jak usuniesz z niego zdjęcia to już się nie pojawią i miejsce się zwolni

IMG_0311.PNG

Folder ostatnio usunięte jest pusty, doszłam do wniosku ze zdjęcia które robiłam telefonem i usunęłam zwolniły miejsce, zalega ok 1500 zdjeć które zostały skopiowane na telefon z kopi obrazu poprzedniego iphona, kasowalam je ale widocznie przetrwały gdzieś, jadę do serwisu moze cos zaradzą, wolałabym uniknąć resetowania wszystkich danych...
  • czarekpl lubi to

#6 lela

lela
  • 9 postów

Napisano 22 marca 2015 - 23:15

Sake_ znalazlas sposób na usuniecie tych zalegających zdjęć?

#7 sake_

sake_
  • 36 postów

Napisano 10 kwietnia 2015 - 00:39

Sake_ znalazlas sposób na usuniecie tych zalegających zdjęć?

Rozwiązanie jest jedno, zrobić kopię zapasowa w Itunes calego Iphona, po czym przwrócić ustawienia fabryczne i odtworzyć kopię "niewidzialne zdjecia" znikają i wszystko wracac do normy.

pozdrawiam

Użytkownik sake_ edytował ten post 10 kwietnia 2015 - 00:39

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych