Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Maksymalna ilosc kont icloud iPhone 4 PROBLEM

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Wojtek Raczyński

Wojtek Raczyński
  • 16 posts

Posted 22 January 2015 - 23:40

Siema.Zakupilem ostatnio iphona4 32 gb. nie byl zablokowany itunes ani icloud, byl czysty bez kont ze zgodnymi numerami imei itp. Wszystko fajnie zalozylem konto itunes jednak gdy chcialem zalogowac sie do konta icloud wyswietlil mi sie komunikat:  na tym iphonie aktywowano już maksymalną ilość darmowych kont. nie moge w zaden sposob sie zalogowac , a dowiedzialem sie tylko tyle ze poprostu na tym iphonie zalogowano sie na 5 roznych kont, bo taka jest maksymalna dozwolona liczba(podobno). Prosze o pomoc !

#2 epi

epi
  • 184 posts
  • SkądKatowice

Posted 23 January 2015 - 00:05

Każdy iPhone ma możliwość założenia 3 bezpłatnych kont iCloud. Nie pięć nie siedem, a trzy.
Znajomy miał podobny problem. Rozwiązanie jest proste.
Skontaktuj się ze sprzedającym iPhone, on musi zadzwonić na infolinię  podać wszystkie dane potwierdzające, że był posiadaczem tego telefonu i poprosić o możliwość dodania jeszcze jednej możliwości ustanowienia konta.

#3 Wojtek Raczyński

Wojtek Raczyński
  • 16 posts

Posted 23 January 2015 - 00:36

Dzięki za odpowiedz ! Jednak sprawa wyglada tak, kupil go od osoby która nie zakładała tego konta, a ta osoba miała go tez od k
Kogoś, i nie możliwe jest dokonanie się do osoby która posiada konto na tym iPhonie, jednak mam pudełko ze zgodnym imię i fakturę zakupu, wiec jeśli bym z tym podszedł do iSpot to mogli by mi naiwniacy aktywować konto ?
Lub czy istnieje jakieś inne rozwiazanie ?

#4 epi

epi
  • 184 posts
  • SkądKatowice

Posted 23 January 2015 - 09:30

Musisz zadzwonić na infolinię . Zapomnij żeby w iSpot itp. Cokolwiek w tym temacie pomogli. Pierwsze ich pytanie będzie czy kupiłeś sprzęt u nich, potem już tylko wzruszanie ramionami.
Musisz zgłosić zadanie poprzez infolinię. Niestety kupowanie sprzętu z trzeciej ręki tak się kończy...
Jeśli załatwisz to otrzymasz jedną szanse na nowe konto.

Edited by epi, 23 January 2015 - 09:33.

#5 sadowski

sadowski
  • 90 posts

Posted 23 January 2015 - 12:31

Jeśli masz w domu inny sprzęt APPLE to wystarczy zalogować się na nim na iCloud i potem normalnie na swoim koncie mozesz juz się zalogowac na tym iPhone.

a jeśli nie masz więcej sprzętu z jabłuszkiem w domu to musisz kogoś znajomego poprosić żeby się zalogował na iCloud w swoim urządzeniu na twoje konto wystarczy tylko żeby się zalogował i wylogował. wtedy twoje konto iCloud staje się aktywne i możesz się zalogować na swoim iPhone 4 już bez problemu :)

#6 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 23 January 2015 - 12:34

Dokładnie tak. Na takim iPhonie można się zalogować innym kontem tylko nie można utworzyć nowego. Dlatego trzeba sobie założyć konto na jakimś innym iPhonie lub w iTunes na komputerze.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#7 Wojtek Raczyński

Wojtek Raczyński
  • 16 posts

Posted 23 January 2015 - 13:24

Dziękuje wszystkim za odpowiedz i pomoc ! I już odpowiadam. Kupiłem używanego iPhone gdyż chciałem dopiero przetestować Apple gdyż nigdy nie miałem , dlatego wolałem kupić używanego i w razie czego sprzedać bez straty jednak teraz wiem ze nie będę sprzedawał gdyż bardzo mi się podoba. A co do propozycji , nie mam nic innego z Apple w domu, jednak wielu moich znajomych ma,poprosiłem jednego z nich ,jednak wyświetlił mu się komunikat ze kiedy się wykonuje ,jego dane zostaną usunięte.

#8 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 23 January 2015 - 13:41

Zainstaluj sobie iTunes na komputerze i tam też można założyć konto AppleID. Klikasz u góry na sklep, zaloguj i utwórz nowe konto. Potem nim zalogujesz się do iCloud w tym iPhonie. Nie trzeba do tego znajomych.

#9 Wojtek Raczyński

Wojtek Raczyński
  • 16 posts

Posted 23 January 2015 - 15:52

posiadam takie konto gdyz kiedys mialem ipoda, i tym kontem zalogowałem się do iTunes, jednak do icloud nie moge bo wyswietla mi sie taki komunikat jak na początku ze zostalo aktywowanych maksymalna liczba kont. Mozliwe jest ze dlatego ze na koncie itunes ktore posiadam , zarejestrowane jako pl nie wpisywalem tam tego rachunku bankowego ? Kiedyś nie trzeba było a teraz jak parzałem to nie da sie tego ominąć. itunes a icloud to  jedno konto ? pytam bo znalazłem na stronie appla"Jak uzyskać konto Apple ID?Być może masz już identyfikator Apple ID, a do korzystania ze wszystkich serwisów internetowych firmy Apple potrzebujesz tylko jednego."  A konto itunes mam i zalogowany jestem na nim na iphonie

dodam ze moge sie normalnie na nim zalogować tutaj : https://appleid.apple.com/pl 

#10 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 23 January 2015 - 15:55

Masz konto AppleID ale zapewne nie jest zaktywowane pod iCloud bo albo wtedy nie miałeś iPoda Touch, albo było to za czasów kiedy iCloud jeszcze nie istniał bądź był płatny bez darmowej wersji. Dlatego zrób to na jakimś iUrządzeniu u kogoś i będziesz mógł się zalogować.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#11 Wojtek Raczyński

Wojtek Raczyński
  • 16 posts

Posted 23 January 2015 - 16:08

znalazłem też takie coś http://support.apple.com/kb/DL1455 jednak jak na złośc mam XP ... czy gdybym zrobil tak jak w linku u kogos na win7 o daloby rade sie w tym programie zalogować,aktywować i wszystko by śmigało ? :)

#12 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 23 January 2015 - 16:12

Nie, nie dasz tym rady:

Najpierw skonfiguruj usługę iCloud na wszystkich swoich urządzeniach, a następnie pobierz aplikację iCloud dla Windows i skonfiguruj usługę iCloud na komputerze PC, wykonując kilka prostych czynności.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#13 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 23 January 2015 - 16:17

Czyli nie mam racji, można utworzyć konto w iTunes ale i tak iCloud trzeba aktywować na iPhonie lub iPadzie. To musisz zrobić tak jak pisze Oleyek - zalogować się na chwile do iClouda na iPhonie kogoś znajomego.

#14 Wojtek Raczyński

Wojtek Raczyński
  • 16 posts

Posted 23 January 2015 - 16:23

Oki dzięki za odpowiedzi, tak też uczynie. Ale jeszcze tylko jak bym mogl zapytac czy pobierajac icloud na komputer mozna też aktywować tą usługe ? czy tylko i wylacznie logujac sie na innym iphone ?

#15 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 23 January 2015 - 16:32

A co Ci napisał Oleyek w poście numer 12?

#16 Wojtek Raczyński

Wojtek Raczyński
  • 16 posts

Posted 23 January 2015 - 16:42

o kurde sory sory nie widzialem tej wiadomości. W takim razie dziękuje wszystkim za udzielenie sie w temacie i pomoc !!! Do zamknięcia :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users