Mam ogromny problem. Jestem posiadaczką Iphone 4 telefon na kartę w sieci orange, fabrycznie bez simlocka , w Polsce telefon działał bez zarzutu. Odkąd jestem za granicą mając włożoną kartę orange pl, w lewym górnym rogu pokazuje się ,, brak sieci ". Działał tylko internet 3G. Zostaję za granicą na dłużej więc postanowiłam kupić nową kartę startową sieci O2 . Włożyłam ją i nadal w lewym górnym rogu pokazuje się ,, brak sieci".
Próbowałam już w ustawieniach, operator, wybór sieci, ręcznie. Pokazują mi się wtedy dostępne sieci i jak próbuję wybrać jedną z nich pokazuje mi się komunikat : ,,sieć zastrzeżona. Wybrana sieć komórkowa jest zastrzeżona. Możesz wybrać inną sieć w ustawieniach". Gdy klikam w ustawienia sieć którą wybrałam ,pokazuję się przy niej zaznaczenie tak jakby została poprawnie wybrana ale i tam w lewym górym rogu jest brak sieci. Próbowałam również automatycznie wyszukiwać , ale wtedy nie znajduje żadnej sieci. W ustawieniach sieć komórkowa mam włączone dane sieci kom i roaming danych. Weszłam również w ustawienia, ogólne, wyzeruj, ustawienia sieciowe i też nic. Przegrzebałam już cały internet w rozwiązaniu tego problemu i nic.
Nie wiem co robić , czuję się bezradna. Telefon jest sprawny w 100% bo w Polsce wszystko działało. Nie wiem w czym tkwi problem czy w telefonie czy w sieci. Pomóżcie, będę bardzo wdzięczna za pomoc .