Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oddzielne ustawienie głośności dzwonka i alarmu.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 18 stycznia 2015 - 22:13

Witam!

Czy w iOS 8 jest możliwość ustawienia poziomu głośności tak, aby dzwonek na rozmowy i SMS-y był głośny ( tak na 80% ), a dzwonek na budzik był cicho ( np. 30% )?

Bo tak jak mam teraz, to jest taka sama głośność dzwonka co budzika.

Pozdrawiam.

#2 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 19 stycznia 2015 - 08:02

Czy w iOS 8 jest możliwość ustawienia poziomu głośności tak, aby dzwonek na rozmowy i SMS-y był głośny ( tak na 80% ), a dzwonek na budzik był cicho ( np. 30% )?

iOS nie daje takiej możliwości. 

Podobnie jest z wibracją. Nie da się jej wyłączyć tylko dla budzika.

#3 maniekok3

maniekok3
  • 33 postów
  • Skąd, Poland

Napisano 03 stycznia 2017 - 01:27

Witam

Nic się nie zmieniło ? IOS 10 nadal nie ma możliwość ustawienia poziomu głośności tak, aby dzwonek na rozmowy i SMS-y był głośny ( tak na 80% ), a dzwonek na budzik był cicho ( np. 30% )

#4 lelekCk

lelekCk
  • 240 postów
  • Skądz południa

Napisano 03 stycznia 2017 - 08:53

Nie

iPhone 3GS

#5 pajrat

pajrat
  • 12 postów

Napisano 02 marca 2017 - 10:57

Nie bardzo rozumiem czemu IOS jest taki ułomny w tej kwestii.

Nie chcę słyszeć ew. telefonów meili i smsów w nocy (bo śpię i mam je gdzieś) a to naprawdę nie znaczy że nie chce słyszeć porannego budzika.

Ja rozumiem że można nie przewidzieć takiej sytuacji i potrzeby w w 1 czy 2 IOS ale w 10? . 

Może jednak ktoś ma pomysł jak rozdzielić poziom głośności  dźwięków  i może np.  jest gdzieś taki ładny panel z poziomem głośności dla różnych  aplikacji (np. sms głośność 5, budzik głośność 10 , emeil głośność 0 , głośność aplikacji 2 i tak dalej ... ) 

#6 Arekko

Arekko
  • 292 postów

Napisano 02 marca 2017 - 16:08

Na pewno w opcji Pora spać w zegarze wchodząc w Opcje masz możliwość ustawienia innej głośności budzenia niż głośność telefonu.

#7 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 02 marca 2017 - 20:53

Ewentualnie na noc ustawiasz zaplanowany tryb "nie przeszkadzac" i nie masz dzwiekow maili smsow polaczen

#8 pajrat

pajrat
  • 12 postów

Napisano 15 marca 2017 - 14:00

Dzięki!

Trochę na około ale prawie o coś takiego chodziło.

#9 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 15 marca 2017 - 15:01

Dzięki!

Trochę na około ale prawie o coś takiego chodziło.

Nie rozumiem w czym masz problem. Przesuwając guzik wyciszenia telefonu na wibracje żadne dźwięki powiadomień nie będą odgrywane, ale przecież budzik normalnie dzwoni. Zawsze dzwoni niezależnie od wyciszenia telefonu. Po co kombinować z trybami nie przeszkadzać itp??? Chyba że wibracja Cię budzi,ale w to wątpię. 

Użytkownik koliberek1 edytował ten post 15 marca 2017 - 15:12

Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#10 Asmard

Asmard
  • 30 postów

Napisano 15 marca 2017 - 18:09

Nie rozumiem w czym masz problem. Przesuwając guzik wyciszenia telefonu na wibracje żadne dźwięki powiadomień nie będą odgrywane, ale przecież budzik normalnie dzwoni. Zawsze dzwoni niezależnie od wyciszenia telefonu. Po co kombinować z trybami nie przeszkadzać itp??? Chyba że wibracja Cię budzi,ale w to wątpię. 

Proste rozwiązania sa najlepsze ;) Też się nad tym kiedy zastanawiałem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych