Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wibracje w iPhone

• This topic is locked This topic is locked
14 replies to this topic

#1 jac.zuz

jac.zuz
  • 231 posts
  • SkądGdańsk

Posted 30 November 2007 - 13:40

Mam taki dziwny problem, przestała mi działać wibra w iPhone... Rano było ok, a jakieś 2 godziny temu nie działa, ani w trybie wyciszonym, ani normalnym. Sprawdzalem w settings, w obu trybach Vibrate jest ustawione na ON. Nie pomogl restart telefonu ani zabawa ustawieniami. Co zrobić w takim wypadku? Restore i znowu odblokowanie? Czy nie ma juz na to ratunku?

#2 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 30 November 2007 - 17:12

Ściągnij iBrate i naciśnij START - jak zadziała, to znaczy, że to nie problem z baterią, tylko z softem - wtedy restore

#3 jac.zuz

jac.zuz
  • 231 posts
  • SkądGdańsk

Posted 30 November 2007 - 18:03

Nie zadzialalo... Czyli to problem z bateria na 100% tak?

#4 b4it

b4it
  • 537 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 November 2007 - 20:32

Albo z samą wibracją.

#5 Ciechan

Ciechan
  • 10 posts

Posted 30 November 2007 - 21:42

Mój iPhone też ma ten problem. Restore nic nie dało, a poszukiwania w internecie skończyły się na tym, że użytkownikom z tym samym problemem albo nic nie pomogło, albo zadziałało naprawa metodą rosyjską. Mocniejszym puknięciem w tył iPhona. Co prawda sam wibrator znajduje się zaraz pod wyjściem słuchawkowym, w zasadzie tuż przy swoim włączniku, to ogólnie polacaynm miejsce stuknięcia jest powierchnia tuż pod logiem Apple'a. Niestety w moim przypadku to również nie zadziałało, być może za słabo stukam, ale nie mam zamiaru ryzkować czegoś poważniejszego. Rozważam rozkręcanie urządzenia i obadanie tego feralnego wibratora, może coś się odczepiło lub nie styka. Wydaje mi się jednak, że raczej będę musiał się meczyć z zupełnie niewyczuwalynm iPhonem, bo o usłyszenia dzwonka w głośnym otoczeniu można tylko pomarzyć...

#6 jac.zuz

jac.zuz
  • 231 posts
  • SkądGdańsk

Posted 01 December 2007 - 08:31

Mi po wczorajszym restore wibra włączyła się zupełnie przypadkowo, nawet nie wiem jak. Ale teraz już znów nie działa. Probowalem stukać, ale to nic nie daje... Pozostaje tylko czekac az znowu sie sama włączy albo w okolicy pokawi się ktoś kto będzie potrafil elegancko otworzyć iPhone.

#7 norb2222

norb2222
  • 1 posts

Posted 12 May 2008 - 21:30

Czy ktoś rozwiązał problem niedziałającej wibracji? Także mi przestała działać wibra, restore i "metoda rosyjska" nic nie pomogła. Telefon jest nowy. Zastanawiam się nad otwarciem iP ale przydałby się jakiś tutorial ;-)

#8 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 13 May 2008 - 09:44

Czytając o kolejnych usterkach, niedoskonałościach zaczynam zastanawiać się czy nie może to być jednym z powodów dla którego iPhone zostało wycofane ze wszystkich rynków. Rozumiem, że nic nie jest doskonałe, że wszystko ma prawo się zepsuć - ale głosów z prośbą o pomoc ponieważ coś się stało jest coraz więcej. Nie mówię tu o użytkownikach, którym nie chce się przeczytać przyklejonych wątków ale o takich, którzy stykają się z poważnymi problemami nie dającymi rozwiązać się w prosty sposób. Czy iPhone jest urządzeniem tak bardzo nietrwałym, czy użytkownicy są zbyt mało delikatni i usterki - takie jak tu opisywane wynikają z braku delikatności jego użytkowników?

#9 monis

monis
  • 480 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 May 2008 - 10:38

Myślę, że to zależy i od uzytkowania, i, niestety jeszcze, od egzemplarza. Ja moim nie rzucam o ścianę, ale też nie trzymam w sejfie i przy normalnym użytkowaniu nie mam z nim problemów.

#10 markra

markra
  • 3 posts
  • SkądSłupsk

Posted 23 October 2008 - 18:08

Miałem podobny przypadek. Zaistalowałem z Cydii program Massage. Włącza on wibrę na max 5min. W czasie pracy programu ściskałem i potrząsałem telefonem. Najlepsze efekty przynosiło sciskanie w okolicach centalnej strefy prawego boku (od tyłu). Pomyślałem - fatalny styk. Rozebrałem apatat, odkręciłem wibrę, podgiąłem styki i po zamontowaniu wyswietlacza przeprowadziłem ponowny test. Dalej to samo - wibra nie działa. Uruchomiłem ponownie Massage i powoli podwarzam i wyciągam wyświetlacz - zaskoczyła. Dociskam wyświetlacz - milczy. Podokręcałem wszystkie śrubki mocujące płytę główną, odkręciłem ponownie wibrę. Podgiąłem blaszkę z otworkami tak by po dokręceniu śrubek, silniczek dociskany był do dołu. Po zmontowaniu całości działa jak należy. Zapewne mój model został wyprodukowany w Chinach. Nieprawionym odradzam rozbiórkę - można łatwo zniszczyć aparat.

#11 gregsolt

gregsolt
  • 3 posts

Posted 17 November 2008 - 09:37

W moim przypadku też wcięło wibrację i niestety na razie tylko metoda rosyjska pomogła... Tak jak pisał Ciechan, dobrze jest tam stuknąć... Na ile to wystarczy to nie wiem, ale napewno tzreba go będzie rozbierać...
Jeszcze jedno. Na jednym z filmików, który pokazuje jak rozebrać iphone'a gość miał takie fajne urządzonko do podważenia. Nie wie czasem ktoś gdzie coś takiego można kupić?? Pozdrawiam...

---- Dodano 17-11-2008 o godzinie 18:56 ----
Znalazłem, gdzie można kupić ten fajny przyrząd do rozbierania iphone'a. Na stronie tego, który prezentuje ten filmik, czyli PDAParts. Kosztuje jedyna 4,99 $. Niestety w opcji wyboru kraju z którego akceptowane są karty płatnicze nie ma Polski. Jak macie kogoś za granicą (UK, Niemcy) to można spróbować przez niego. Ja spróbuję, bo chyba niestety czeka mnie rozbieranie iphone'a.

#12 jakub668

jakub668
  • 17 posts

Posted 26 May 2009 - 16:35

a ja mam taki problem ze wibracje działają kiedy chcą ... lekkim nacisnieci guzika wibruje 3 razy albo podobnie ...co z tym zrobić?

#13 dymex

dymex
  • 139 posts

Posted 26 May 2009 - 18:26

Zapewne mój model został wyprodukowany w Chinach.

Wow, a u kogo pisze na iPhone cokolwiek innego jak "Assembled in China" z tyłu iPhone'a?
Produkują gdzieś indziej jeszcze je?

#14 Conradio

Conradio
  • 13 posts
  • SkądCzestochowa / Dublin

Posted 10 November 2011 - 14:57

a ja mam taki problem ze wibracje działają kiedy chcą ... lekkim nacisnieci guzika wibruje 3 razy albo podobnie ...co z tym zrobić?

Mam dokladnie taki sam problem. Mimo "walenia o stol" nie pomaga. Kiedy wlacze wibracje/wyciszenie, to one sie wtedy same wylaczaja i wlaczaja i wylaczaja itp...

#15 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 10 November 2011 - 14:59

Zgodnie z regulaminem forum, nie odświeżamy wątków starszych niż 6 miesięcy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users