Cześć, znajomy ma problem z serwisem.
Oddał iPada Mini Retina do iSpotu na Marszałkowskiej i otrzymał od nich taką wiadomość:
"Witam,
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 15 January 2015 - 23:32
Cześć, znajomy ma problem z serwisem.
Oddał iPada Mini Retina do iSpotu na Marszałkowskiej i otrzymał od nich taką wiadomość:
"Witam,
MBP Retina 13"
Posted 16 January 2015 - 12:47
Zanieś do Saturna z dowodem zakupu, oni też mają obowiązek się tym zająć. Dziwna sprawa... Jak go kupowałeś to pudełko miałeś normalnie w folii?
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Posted 16 January 2015 - 13:16
Zanieś do Saturna z dowodem zakupu, oni też mają obowiązek się tym zająć. Dziwna sprawa... Jak go kupowałeś to pudełko miałeś normalnie w folii?
Jestem ciekaw, czy ten iSpot jakoś sam najpierw sprawdza sprzęt, czy poszedł on już do serwisu. Postaramy się coś zdziałać w samym saturnie. Pudełko podczas kupna było na pewno zafoliowane.
W ogóle występują jakieś nieoryginalne wyświetlacze do iPada retina? Sam oddawałem jakiś czas temu swojego ipada mini na gwarancję, gdzie problemem był kurz pod ekranem i wymienili na nowego bez szemrania...
MBP Retina 13"
Posted 18 January 2015 - 11:23
iSpot raczej nie miałby interesu w tym żeby komuś wciskać ścieme. Dostają sprzet, naprawiają/wymieniają, apple płaci. Co do saturna to bardzo dziwna sprawa, słyszałem kiedyś już o kupowanych u nich telefonach które miały branding sieci. Z tego co wiem, nie kupują ich z pierwszej ręki, tylko od pośredników. A tam to już mogą dziać się cuda. Niemniej saturn powinien Ci wymienić na nowego.
Posted 18 January 2015 - 11:56
Co do saturna to bardzo dziwna sprawa, słyszałem kiedyś już o kupowanych u nich telefonach które miały branding sieci. Z tego co wiem, nie kupują ich z pierwszej ręki, tylko od pośredników. A tam to już mogą dziać się cuda.
Nie wiem gdzie te " news " słyszałeś, ale nie pisz takich głupot bo sprzętu Apple to nie dotyczy.
WIDZEW ŁÓDŹ 1910 & RUCH CHORZÓW 1920
Posted 18 January 2015 - 15:55
Nie wiem gdzie te " news " słyszałeś, ale nie pisz takich głupot bo sprzętu Apple to nie dotyczy.
Chyba nigdy nie widziałeś iPhone z Plusa, nie dość, że aktywowany to wgrywają tapepę plusową... Przynajmniej za czasów 4S jeszcze tak było. Taki Plus miał pomysł na iPhone...
Posted 18 January 2015 - 16:29
No i jeszcze dodawał nieoryginalne ładowarki... (w 5).
NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.
Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4
Posted 18 January 2015 - 17:32
A kupiłeś go zafoliowanego? Bo ja ostatnio będąc w Saturnie zauważyłem bardzo dziwną rzecz. Wszystkie, ale to wszystkie (a było ich sporo) iPady i Macbooki nie miały na pudełku oryginalnej folii. Tzn. nie miały żadnej folii, były tylko owinięte tasiemką saturna.
Posted 18 January 2015 - 19:34
A kupiłeś go zafoliowanego? Bo ja ostatnio będąc w Saturnie zauważyłem bardzo dziwną rzecz. Wszystkie, ale to wszystkie (a było ich sporo) iPady i Macbooki nie miały na pudełku oryginalnej folii. Tzn. nie miały żadnej folii, były tylko owinięte tasiemką saturna.
Ja kupowałem u nich (w Złotych Tarasach) ipada pod koniec zeszłego roku i był zafoliowany bez ich tasiemek. Zresztą każdy inny też był w folii. Tyle że oni sprzęt Apple nie mają swobodnie wystawiony ale zamkniety w szafkach na klucz. Być może w innych sklepach jest inaczej. Sprzęt innych firm jest natomiast faktycznie tylko zabezpieczony taśmą.
Posted 22 June 2015 - 07:53
Cześć, mam podobny problem ... iphone 4S zakupiony w Saturn we wrześniu 2014 roku, przekazałem go do naprawy gwarancyjnej w iStrefa w Lublinie i otrzymałem następującą odpowiedź
" W toku przeprowadzonych czynności diagnostycznych stwierdzono nieautoryzowaną modyfikację urządzenia w związku z powyższym telefon nie kwalifikuje się do naprawy gwarancyjnej ani pozagwarancyjnej w Autoryzowanym Serwisie Apple"
Telefon użytkuję od daty zakupu, nigdy nie było w nim nic robione. Dodatkowa IStrefa obciążyła mnie opłata 61 zł za diagnostykę.
Tomkierz daj znać jak udało się załatwić Twoją sprawę ...
0 members, 1 guests, 0 anonymous users