Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

AirPort Extreme A1521 pomarańczowa dioda nie uruchamia sie, nie reaguje na reset

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 sadowski

sadowski
  • 90 posts

Posted 15 January 2015 - 17:01

Witam

znalazłem w szafie ostatnio APPLE AirPort Extreme A1521 i mam problem z urządzeniem, po podłączeniu do zasilania świeci się ciągle pomarańczowa dioda, urządzenie nie jest wykrywane przez iPhone, było podłączone kilka godzin obudowa była lekko ciepła i nic się nie zmieniło, resetowanie przyciskiem z tyłu także nie pomaga, nie reaguje wgl na przycisk reset bo dioda ciągle świeci, czy da się jakoś ożywić go albo co się mogło popsuć ze nie chce wystartować ?

Pozdrawiam

#2 krzysztofb

krzysztofb
  • 73 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 January 2015 - 19:39

Narzędzie airport "widzi" router?

#3 sadowski

sadowski
  • 90 posts

Posted 16 January 2015 - 12:35

w telefonie nie widzi, w MacBook po WiFi także, jak podłącze LAN to wczoraj zaskoczyło ale airport dalej nie widział urządzenia, dziś próbowałem z LAN jeszcze raz to najpierw nie było wgl reakcji za którymś razem gdy najpierw wpiąłem kabel LAN do extreme a potem do MacBooka to dosłownie na chwile pojawiało się żółte kółeczko ze trwa łączenie i zaraz czerwone ze kabel nie jest podłączony, próbowałem na wszystkich złączach w extreme i w końcu zaskoczyło za złączu WAN było zielone kółeczko ze dostało IP ale airport wciąż nie widział urządzenia, odłączyłem z prądu podłączyłem znowu i teraz jest wgl zero reakcji gdy podłącze LAN, na extreme ciągle sieci się pomarańczowa dioda, z tyłu gdy podłącze LAN ani wcześniej gdy zaskoczyło nie świeciła się dioda przy LAN ze jest podłączony kabel. i na porcie USB także nie ma zasilania.

Dodam jeszcze ze na początku jak podłączyłem ją to wgl nic nie było zero reakcji dioda wgl się nie świeciła ale zauważyłem ze jak ruszam extreme to czasami mrugnęła wiec potrząsłem trochę nim i własnie zaskoczyło i od tamtej pory ciągle jak podłącze pod zasilanie to świeci się na pomarańczowo i nic po za tym. 

Czy możliwe że padł zasilacz i wymiana go na sprawny powinna pomóc ? 

Edited by sadowski, 16 January 2015 - 12:37.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users