Smart dom
Napisano 15 stycznia 2015 - 16:03
Napisano 01 lutego 2017 - 09:32
Ja z takich rzeczy kupiłem jakiś czas temu sprzęt firmy Zamel do sterowania bramą garażową, oświetleniem i roletami. Jeszcze nie zamontowałem ale jak się wprowadzę do domu i przetestuję wszystko to dam znać
Zastanawiam się nad kupnem : https://www.candyhouse.co/
Znacie to rozwiązanie? Możecie coś polecić z własnego doświadczenia? Chciałbym wykorzystać i w domu i w mieszkaniach na wynajem dzięki czemu nie musiałbym jeździć do każdego z gości(airbnb), mogę ich upoważnić do otworzenia drzwi przez aplikację. Jakie inne systemy znacie na kod/wifi/zdalne otwieranie?
iP7+ 64GB // AW 42mm Sport // ATV 4 // rMBP 2013 // MBwhite
instagram: thelifeofhubi // ortodontachojnice.pl
Napisano 01 lutego 2017 - 10:48
Ja z takich rzeczy kupiłem jakiś czas temu sprzęt firmy Zamel do sterowania bramą garażową, oświetleniem i roletami. Jeszcze nie zamontowałem ale jak się wprowadzę do domu i przetestuję wszystko to dam znać
Zastanawiam się nad kupnem : https://www.candyhouse.co/
Znacie to rozwiązanie? Możecie coś polecić z własnego doświadczenia? Chciałbym wykorzystać i w domu i w mieszkaniach na wynajem dzięki czemu nie musiałbym jeździć do każdego z gości(airbnb), mogę ich upoważnić do otworzenia drzwi przez aplikację. Jakie inne systemy znacie na kod/wifi/zdalne otwieranie?
Ten system (candyhouse) działa tylko w oparciu o drugi zamek. Zamek dolny (z kluczami) wciąż będzie zamknięty/otwarty.
Pozzdro, aa
- ManUfan lubi to
Napisano 03 lutego 2017 - 15:19
Witam, ostatnio naszlo mnie w sumie na taki smart dom, czy ktso z was siedzi w temacie? Chodzi mi poki co o jakies proste smart rzeczy typu smart plug do kontaktu, ustawilbym o ktorej ma np. Wlaczac lampke jak wstaje do pracy 4:00, oswietlenie w ogrodzie, garaz?, cos stosunkowo prostego i tamiego i fajnie dzialajacego
Dobrze sprawdzają się rozwiązania tp-linka. Tanie i da się zintegrować z homebridge.
- ManUfan lubi to
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 03 lutego 2017 - 15:48
Napisano 03 lutego 2017 - 15:58
Recenzja będzie na MyApple czy na jakimś innym portalu?
Na CyfrowyJa.pl Generalnie zamek działa rewelacyjnie. Zbliżasz się do drzwi i się same otwierają. Możesz udostępniać "klucze" innym na stałe, w konkretne dni tygodnia, w konkretnych godzinach czy też jednorazowo. Jest też apllikacja na AW (a właściwie będzie na dniach bo nowa appka do zamka jest w becie). Ja mam w dodatku wersję z Z-Wav i poza BT mam spięte z Fibaro i Homekitem, przez co mogę otwierać za pomocą Siri i Homekita, czy też nawet zdalnie.
- ManUfan lubi to
Napisano 21 lutego 2017 - 23:26
Czekam na recenzję, super ten zamek Gerda!
iP7+ 64GB // AW 42mm Sport // ATV 4 // rMBP 2013 // MBwhite
instagram: thelifeofhubi // ortodontachojnice.pl
Napisano 14 maja 2017 - 19:36
- North lubi to
Napisano 23 maja 2018 - 13:34
Witam wszystkich i pozwolicie, że się podepnę.
Zakupiłem gniazdka Elgatov Eve i podpiąłem do jednego z nich listwę z Telewizorem i Apple TV...teraz jednak się zastanawiam, czy taka zasada na jakiej działo to gniazdko, czyli gwałtowne odcięcie prądu, nie zaszkodzi telewizorowi??? Czy może się poprzez takie odcinanie prądu popsuć? Podpowiedzcie proszę jeśli ktoś wie coś pewnego. Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych