Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Powerbank nie ładuje iPhone 5, w gniazdku jest git.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 wituu

wituu
  • 26 postów

Napisano 13 stycznia 2015 - 00:01

Witam,

Wszedłem ostatnio w posiadanie dwóch powerbanków. Jeden to nówka, dostałem w prezencie, drugi dostałem od znajomego.

Zachodzi trochę dziwna sytuacja. Powerbanki czasem ładują mi telefon tak, jak powinny, czasem ładują mi jedynie 5% baterii.

Dodam, że mam troszke popsuty kabel, bo nie zawsze łapie, trzeba nim czasem troszkę poruszać w okolicy złacza Lightning zeby zaczął sie ładowac.

Sytuacja z dzisiaj: Powerbanki w pełni naładowane wczoraj, dzisiaj podłączyłem, naładowało 5%, przestał ładowac, myslalem, że to wina kabla, bo niechcący go trąciłem, ale za nic nie działało, więc poszedłem sprawdzić, czy podłączajac telefon do gniazdka, zacznie go ładowac. Otóz tak. W gniazdku telefon się ładuje, a gdy usb wepne w dowolnego powerbanka, to nie ma ładowania.
Gdy podłaczam powerbanki do prądu, by je naładowac, to po 2-3 minutach znowu mają pełną baterie.

#2 czarekpl

czarekpl

• 245 postów
  • SkądCiechanów, Poland

Napisano 13 stycznia 2015 - 14:06

Może napięcie w powerbankach jest za niskie sprawdź na jakimś innym telefonie czy dobrze ładują 

#3 Bartek Olszewski

Bartek Olszewski
  • 29 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 14 stycznia 2015 - 18:36

Tak jak kolega napisał, sprawdź napięcie. Ja mam Powerbank z dwoma rożnymi wyjściami i w jednym tez mi nie ładuje bo ma parametry zupełnie inne mi to w którym iPhone sie ładuje.

#4 wituu

wituu
  • 26 postów

Napisano 15 stycznia 2015 - 18:50

Sprawdziłem. Na obu powerbankach jest napisane: input 5V-1A, to samo z output
nie znam sie na tym zbytnio :P

co do kabla, raczej na pewno jest uszkodzony, bo w ladowarce telefon naładowac jest cięzko, trzeba kablem pokręcić zeby w ogóle zaczął ładować ;/
Na szczęscie juz mam nowy kabel załatwiony, będzie na dniach ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych