Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes - Przygotowuję iPhona do odtworzenia /atkualizacji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mirol

Mirol
  • 10 postów

Napisano 10 stycznia 2015 - 15:06

Robiłem aktualizację przez iTunes i wyskoczył mi jakiś error, po czym iphon przeszedł w tryb awaryjny. Widać po włączeniu ekran z ikonką iTunes i kablem.

Najpierw próbowałem aktualizować ponownie i w iTunes cały czas mi się wyśiwetlało Przygotowuję iPhona do atkualizacji i tak przez gdzinę. Co kilka minut iPhone się włącza i wyświetal ten ekran, po czym po kilku minutach się wyłącza i potem znowu włącza i tak w kółko.

No to spróbowałem odtworzyć, ale dzieje się to samo tylko, że w ituns wyświetla Przygotowuję iPhona do odtworzenia. On coś tam robi, mam czekać, czy raczej totalnie sie schrzanił i tylko serwis mi zostaje?

Numer seryjny w iTuns mi pokazuje jako n/d

Użytkownik Mirol edytował ten post 10 stycznia 2015 - 15:09

#2 marooo

marooo
  • 628 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 stycznia 2015 - 18:09

Spróbuj w innym porcie USB, ewentualnie na innym kablu jeśli masz lub na innym komputerze. Możesz tez wprowadzić w tryb DFU i wtedy odtworzyć.

#3 Mirol

Mirol
  • 10 postów

Napisano 11 stycznia 2015 - 01:35

Próbowałem w DFU przez 8h wyskakuje  Przygotowuję iPona do odtworzenia i nic się nie dzieje, może spróbuję wgrać ios z pliku, to też w DFU?

Włączam DFU wg tutoriala, ale nie wiem czy dobrze bo żeby iTunes  go wykrył musiałem go włączyć i wyłączyć. Przy czym jak się ładował w porcie usb to wyskoczyło, że instaluje w trybie go DFU na pasku zadań w trayu.

Ściągnąłem iOS8 dla iPhone 5 GSM, ale mi wyskakuje, że nie można go odtworzyć, bo to oprogramowanie jest niezgodne. Skąd najlepiej ściągnąć odpwiedni iOS? Plik jaki ściągnąłem się nazywa iPhone5,1_8.0_12A365_Restore.ipsw  Na pudełku jest napisane iPhone 5 bez żadnych literek.

Mam win XP jeszcze jutro może spróbuję na win7 na innym kompie

Help. Zaczynam panikować :)

Użytkownik Mirol edytował ten post 11 stycznia 2015 - 02:11

#4 mubott

mubott
  • 78 postów

Napisano 11 stycznia 2015 - 02:17

Pobierz iOS (global) dla iPhone 5. Zainstaluj najnowszy iTunes

Użytkownik mubott edytował ten post 11 stycznia 2015 - 02:18

iPhone 2g 8gb / iPhone 4 16gb / iPhone 5s 32gb / iPhone 7 plus  128gb // Macbook Pro 13' MID 2012 i7 2.9 8gb 120gb SSD

#5 Mirol

Mirol
  • 10 postów

Napisano 11 stycznia 2015 - 11:16

iTunes mam najnowszy. iOS gdzieś można pobrać ze strony Apple?, bo nie widzę nigdzie, a pobieram z jakichś innych źródeł znlezionych w internecie.

#6 dario13d

dario13d
  • 530 postów

Napisano 11 stycznia 2015 - 14:08

Możesz pobrać np tu iP5 Global zawsze stąd pobieram i jest ok ;)

WIDZEW ŁÓDŹ 1910 & RUCH CHORZÓW 1920

•  Macbook Pro 13'' Mid 2012      iPhone 5s 32GB White +JB      iPad Air 32 GB White WiFi +JB

#7 Mirol

Mirol
  • 10 postów

Napisano 11 stycznia 2015 - 15:05

Dzięki. Okazało się, że to problem z XP, spróbowałem na innym kompie z win7 i się zaktualizował.

Mam jeszcze takie pytanie, bo robiłem to na cudzym laptopie i jego właściciel miał już iTunes jakiś stary 10 to zaktualizowałem do 12 i z rozpędu kliknąłem po uruchomieniu iTunes chyba żeby coś tam wysyłał do Apple (Akceptuję/Nie akceptuję), z czego właściciel laptopa nie był specjalnie zadowolony (niektórzy mają obsesję na punkcie prywatności). Więc musiałbym mu to jakoś wyłączyć, ale nie wiem jak. Odinstalowałem iTunes i zainstalowałem ponownie, ale tam ustawienia zostają te co były. Nie chciałbym mu też pokasować tych bibliotek jego, bo i tak już był zły, że mu tam namieszałem.

Da się te zgody i akceptacje wyłączać?

Dodatkowo na moim starym XP iTunes jak go próbowałem odinstalowywać i poczyściłem wszystkie pliki to mi się całkowicie wysypał i nie da się ani odinstalować, ani zainstalować ponownie.

Użytkownik Mirol edytował ten post 11 stycznia 2015 - 15:06

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych