Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iphone 4 vs 4s, a jakość muzyki

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1336 posts
Posted 07 January 2015 - 06:39

Witam :)

Potrzebuję dla kobiety IPhone'a 4 lub 4s (16GB bądź wyżej - używany). Proszę nie polecać wyższych modeli bo się nie podobają. Sprawa ma się tak, że tej osobie zależy na jakości i głośności wydobywanego dźwięku z słuchawek. Ktoś tam ma 4 i gra bardzo głośno. Zaś 4s z wystawy sklepu cicho. Gdzieś czytałem, że 4 gra najlepiej z iPhonów. Nie wiem bo nie testowałem. Proszę o opinie :)

Edited by ASOT, 07 January 2015 - 06:40.

#2 huzz

huzz
  • 158 posts

Posted 07 January 2015 - 11:17

Kiedys oglądałem test dźwięku masz sobie obejrz

http://m.youtube.com...h?v=bj00250Hrrs
<p>Iphone 3gs/16gb/Black ---> Iphone 4S/16gb/Black --> Iphone 6/16gb/Space Gray --> IPhone 6/64gb/Gold ---> IPhone 6s/16GB/Sliver

#3 Arkhan

Arkhan
  • 1214 posts

Posted 07 January 2015 - 11:57

Kwestia tego co kto lubi, ogólnie 4s ma nieco wyższe poziomy głośności na wyjściu, brzmienie też zależy od słuchawek, ale dla mnie osobiście na iPhone 4 i Cresyn C500e i na SUPERLUX HD 681 EVO mk2 dźwięk jest idealnie dopieszczony, nie spotkałem się ze sprzętem który grałby lepiej, bas jest, średnica wcale nie jest wycofana, wręcz wszystko jest na swoim miejscu, wokal w każdej sytuacji jest lekko wysunięty a góra nie skrzypi ani nie trzeszczy, wszystkie wysokie dźwięki instrumentów są świetnie odwzorowanie.

Samo odwzorowanie dźwięku jest na najwyższym poziomie bez szumów i bez zniekształceń.

iPhone 4 to najlepszy player jakiego kiedykolwiek słuchałem, a iPhone 4s podobno jest jeszcze lepszy choć nie słuchałem, ma go dwóch moich kolegów od 3 lat ale oni słuchają rapu albo muzyki klubowej więc tam nawet średnich tonów człowiek się nie doszuka to i porównać nie ma jak.

@up to nie jest test jakości dźwięku tylko test głośności głośniczków w iPhone .. to dwie różne rzeczy.

Edited by Arkhan, 07 January 2015 - 12:58.

Telefon: iPhone XR.
Komputer: Macbook Pro 13" early 2015.

#4 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 07 January 2015 - 13:16

Ja mam oba urządzenia (4 i 4S) i jakoś specjalnej różnicy nie zauważyłem w jakości odtwarzanego materiału.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#5 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1336 posts
Posted 08 January 2015 - 06:37

Ja mam oba urządzenia (4 i 4S) i jakoś specjalnej różnicy nie zauważyłem w jakości odtwarzanego materiału.

To ciekaw jestem dlaczego pamiętam jak ktoś miał iPhone 4 + EarPods i tel grał tak głośno i czysto, że siedząc na przeciwko w autobusie słyszałem co gra i kiedy jest vocal. Swego czasu mając 4s (8GB) grał dobrze ale nie aż tak jak tamta 4 w autobusie. Słyszałem też, że niby stare modele 4s są lepsze pod względem jakości i głośności dźwięku...

#6 huzz

huzz
  • 158 posts

Posted 08 January 2015 - 13:43

Kwestia tego co kto lubi, ogólnie 4s ma nieco wyższe poziomy głośności na wyjściu, brzmienie też zależy od słuchawek, ale dla mnie osobiście na iPhone 4 i Cresyn C500e i na SUPERLUX HD 681 EVO mk2 dźwięk jest idealnie dopieszczony, nie spotkałem się ze sprzętem który grałby lepiej, bas jest, średnica wcale nie jest wycofana, wręcz wszystko jest na swoim miejscu, wokal w każdej sytuacji jest lekko wysunięty a góra nie skrzypi ani nie trzeszczy, wszystkie wysokie dźwięki instrumentów są świetnie odwzorowanie.

Samo odwzorowanie dźwięku jest na najwyższym poziomie bez szumów i bez zniekształceń.

iPhone 4 to najlepszy player jakiego kiedykolwiek słuchałem, a iPhone 4s podobno jest jeszcze lepszy choć nie słuchałem, ma go dwóch moich kolegów od 3 lat ale oni słuchają rapu albo muzyki klubowej więc tam nawet średnich tonów człowiek się nie doszuka to i porównać nie ma jak.

@up to nie jest test jakości dźwięku tylko test głośności głośniczków w iPhone .. to dwie różne rzeczy.

Masz racje, mój błąd zle doczytałem przepraszam jesli kogoś tym zmyliłem :)
<p>Iphone 3gs/16gb/Black ---> Iphone 4S/16gb/Black --> Iphone 6/16gb/Space Gray --> IPhone 6/64gb/Gold ---> IPhone 6s/16GB/Sliver

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users