Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z IPHONE pod Windows (MTP USB)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 simonto

simonto
  • 6 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 14:29

Witam,

Posiadam Iphone 5s i pracuję na systemie Windows7 64bit. Niestety w grudniu musiałem przeinstalować system operacyjny z powodu awarii sprzętu. Teraz wszystko działa ok, ale Iphone jest widziany w systemie Windows jako urządzenie MTP USB (urządzenie przenośne). Pojawia się on w drzewie katalogów ale podglądając pamięć telefonu mam dostęp do katalogów tworzonych przez Iphone i do zdjęć w nich posegregowanych. Poprzednio ikonka telefonu była czarna (jak Iphone) a teraz jest to jakiś aparacik - poprzednio miałem dostęp do jednego, głównego katalogu, w którym były wszystkie zdjęcia - teraz do "siekanki" podkatalogów ze zdjęciami. Podejrzewam, że źle został zainstalowany sterownik. Czy ktoś może mi pomóc co zrobić abym miał poprzedni widok ?

Simonto

#2 gsn

gsn
  • 180 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 14:36

Sprawdź tą metodę: http://support.apple.com/en-us/TS1538

Follow me on Twitter: @unscom

#3 simonto

simonto
  • 6 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 15:49

Niestety - te metody zastosowałem już bez właściwego rezultatu !

#4 gsn

gsn
  • 180 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 15:58

Odinstaluj itunes i wszystkie jego składniki. Przeleć jakimś CCleanerem, żeby pozbyć się śmieci, które pozostały. Zainstaluj ponownie najnowszą wersję. Podłącz telefon i ręcznie zainstaluj sterowniki do niego.

PS. Między procedurą usunięcia urządzenia a instalowaniem ponownie sterowników wykonałeś restart komputera? W tym przypadku jest to istotne.

Follow me on Twitter: @unscom

#5 simonto

simonto
  • 6 postów

Napisano 07 stycznia 2015 - 06:54

Witam,

Dokładnie tak zadziałałem, jak wskazaliście - nie mogę ręcznie zainstalować sterowników - te udaje się zainstalować tylko automatycznie (jako MTP USB Iphone). Sterowniki w .\Program Files\Common Files\Apple... nie działają (system wypisuje informację, że podane miejsce nie zawiera informacji o dodatkowym sterowniku, choć one tam są).

Problem nadal występuje.

Simonto

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 07 stycznia 2015 - 09:11

Możesz pokazać tę siekankę, bo obawiam się, że jest tak jak powinno być...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#7 simonto

simonto
  • 6 postów

Napisano 07 stycznia 2015 - 21:19

Witam,

Problem z zainstalowaniem okazał się dość banalny do rozwiązania. Wystarczyło podpiąć pod komputer inny Iphone 5 (nie mój 5s) - sterowniki zostały zainstalowane ponownie i ten inny iphona, jak i mój iphone są widoczne pod właściwą ikonką (czarny iphone a nie kolorowy aparacik windows). Niestety po kliknięciu widać "internal storage" i zdjęcia w podkatalogach. Poprzednio widoczny był jeden katalog - ze wszystkimi zdjęciami (choć Iphone miał wewnętrzne wiele podkatalogów). W załączniku owa "sieczka" podkatalogów !

Simonto

Załączone pliki

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 07 stycznia 2015 - 21:53

To jest akurat normalne, jak masz mało zdjęć i nie masz folderów w zdjęciach to możesz mieć jeden katalog. Przy dużej ilości zdjęć jest dzielone na wiele...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych