Witam,
Sprawa jest prosta - iPhone 6 Plus, widoczna zolta smuga u gory ekranu. Telefon kupilem w Orange w taryfie "biznesowej", kurier dostarczyl tuz po swietach, wiec nie minelo jeszcze 14 dni. Mam dwa pytania:
1. Poza tym zoltym zabarwieniem na czesci ekranu moj egzemplarz jest idealny. Zadnych uszkodzen, zarysowan, bad pixeli czy paprochow. Nie grzeje sie a bateria po zaledwie dwoch ladowaniach trzyma wrecz epicko jak na smartfona. Widzac problemy innych uzytkownikow zastanawiam sie czy wymieniac i ryzykowac jeszcze gorszy ekran tudziez ktoras z innych wad, czy tez zostawic to co mam, bo poza ekranem jest naprawde dobrze. Z drugiej strony wiem ze w telefonie klasy premium w takiej cenie "to tylko ekran" wogole nie powinno miec miejsca. Inna rzecz ze nie wiem czy Orange nie powie ze wydziwiam i odmowi wmiany, bo oni nic nie widza.
2. Jak taka wymiana mialaby wygladac, rozumiem ze uderzam do Orange ? Przyjezdza kurier, zabiera moj egzemplarz i czekam na jakas weryfikacje czy tez od razu wysylaja nowy ? O ile wogole wysylaja. Sprawa dosyc trudna bo to telefon ktorego uzywam na codzien, nie mam zastepczego do ktorego moge zapakowac nanosim.