Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przeniesienie kontaktów z androida na IOS.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 iphone13570

iphone13570
  • 3 postów

Napisano 28 grudnia 2014 - 09:48

Witam!

Chciałbym przegrać kontakty z telefonu Samsung na Iphone. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

#2 Raff575

Raff575
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 grudnia 2014 - 11:59

IMO najłatwiej zsynchronizować kontakty z kontem Google, od kilku lat tak robie i nie ma zadnego problemu z przesiadka na inny telefon niezaleznie od systemu

#3 sigreg

sigreg
  • 90 postów
  • SkądZabrze

Napisano 28 grudnia 2014 - 12:39

Problem kiedy nie chce sie juz korzystac z konta google. Ja na przyklad konto google (i poczte na gmail) zalozylem tylko dlatego ze wymagal tego android, sprawdzam ta poczte moze dwa razy w roku zeby powywalac smieci, zas normalnie korzystam od lat z poczty na jednym z polskich serwerow. W takim wypadku przenoszenie sie na ios "przez konto google" nie ma sensu, po prostu mam zamiar i o koncie i o gmailu zapomniec z momentem przejscia na iOS.

Dzisiaj szukalem rozwiazania, i okazuje sie ze da sie i to calkiem latwo, a juz bylem pewien ze bede musial recznie wklepywac wszystkie kontakty. Na stronie supportu apple znalazlem info o darmowej aplikacji "Copy My Data", dostepnej i na andka i na iOSa. Instaluje sie ja na obu urzadzeniach (przez google play i itunes, nie jest wymagany jailbreak czy root), i przenosi dane z jednego do drugiego przez WiFi. Przeniesc mozna to co posiadacz nowego telefonu chcialby zachowac, czyli kontakty, kalendarze, zdjecia zrobione telefonem i nakrecone filmy. Z tego co wiem nie da sie przeniesc smsow i zdjec zapisanych z zewnatrz, ale upewnie sie jutro jak juz przyjdzie moj Plus.

#4 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 28 grudnia 2014 - 12:45

Wystarczy kontakty z Google wyeksportować jako plik *.vcf i zaimportować do iCloud lub bezpośrednio do iPhone przez np. maila. To wszystko.

#5 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 28 grudnia 2014 - 15:58

http://support.apple.../pl-pl/HT201196

#6 sigreg

sigreg
  • 90 postów
  • SkądZabrze

Napisano 29 grudnia 2014 - 22:01

Przetestowalem dzisiaj "Copy My Data"... dziala rewelacyjnie. Kopiowalem kontakty z androida do nowego iP6, zdjec nie kopiowalem, zgralem je sobie na kompa. Operacja skopiowania 150 kontaktow trwala lacznie moze.. z 30 sekund, wliczajac czas odpalania aplikacji na obu telefonach. Kontakty juz w iP, aplikacje po imporcie usunalem, a android trafil na dno szuflady i mam nadzieje ze wiecej z nim nie przyjdzie mi sie spotkac ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych