Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Save z gier zapisywane w iCloud.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 konradlewinski2003

konradlewinski2003
  • 2 postów

Napisano 28 grudnia 2014 - 03:42

Witam mam pytanie odnoscie zapisow gier do iCloud.

Niewiem czy byl taki temat wczesniej jestem nowy na forum wiec jezeli byl to przepraszam :) chodzi mi konkretnie o gre gta san andreas na iphone 4s czy jak odinstaluje gre i bede chcial za jakis czas zainstalowac znow czy strace wszystkie dane? jak daje na odinstalowanie aplikacji pojawia sie komunikat ze dane wszystkie aplikacji zostania usuniete po odinstalowaniu, jednak jak wchodze w Ustawienia - iCloud - Dysk - Zarządzaj dyskiem - Ten iPhone jest na dole lista programow ktore są niby zarchiwizowane w Icloud i zajmuja ok 100mb, no i jest tam San Andreas i inne programy na zielono obok czyli to jest zapisane tam i bez problemu bede mogl je odzyskac po odinstalowaniu? ;)

#2 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 grudnia 2014 - 11:38

O ile pamiętam w GTA przy zapisywaniu było do wyboru czy ma to być save lokalny czy save w iCloud (było po kilka slotów takich i takich). Więc musisz odpalić grę i sprawdzić gdzie zapisałeś. Sloty "chmurowe" są na dole ekranu. Niektóre części zamiast do iCloud zapisywały też do Rockstarowego Social Club (San Andreas np.).

Google Pixel 5 (Android 12) | iPad Mini 6 Wi-Fi (iPadOS 15)

MacBook Air 13" 2017 (8 GB RAM, 256 GB SSD, macOS 12) | PC (Windows 11 Pro)

#3 konradlewinski2003

konradlewinski2003
  • 2 postów

Napisano 28 grudnia 2014 - 15:20

O ile pamiętam w GTA przy zapisywaniu było do wyboru czy ma to być save lokalny czy save w iCloud (było po kilka slotów takich i takich). Więc musisz odpalić grę i sprawdzić gdzie zapisałeś. Sloty "chmurowe" są na dole ekranu. Niektóre części zamiast do iCloud zapisywały też do Rockstarowego Social Club (San Andreas np.).

Mam Social Club załozyłem czyli save są bezpieczne z tym ? a przy innych grach? np Gta Vice City, gdzie nie ma na poczatku gry tego Social Club. da sie gdzies przechowac dane?

#4 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 grudnia 2014 - 15:38

Jak napisałem, nie z automatu - wybierając slot przy zapisywaniu gry, wybierasz lokalny (nie przywróci się) lub w chmurze (przywróci się). GTA III i Vice City mają iCloud zamiast Social Club, ale zasada z tego co pamiętam jest taka sama - trzeba wybrać przy zapisie slot w chmurze zamiast lokalnego.

Google Pixel 5 (Android 12) | iPad Mini 6 Wi-Fi (iPadOS 15)

MacBook Air 13" 2017 (8 GB RAM, 256 GB SSD, macOS 12) | PC (Windows 11 Pro)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych