Witam.
Nigdy nie miałem styczności z ios'em, stąd aby nie rozczarować się po zapłaceniu sporej kwoty, podjąłem decyzję o kupnie używanego iphona, żeby zobaczyć czy ten system będzie dla mnie ok. W moim wypadku będzie to używany iphone 5.
Dodam jeszcze, że przeczytałem kilkanaście tematów na forum, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na te pytania.
1. Co należy zrobić przed kupieniem używanego iphone 5? Czytałem o tym, że należy wyczyścić telefon z icloud. Czy jest coś jeszcze o czym jako kompletny laik powinienem wiedzieć?
2. Jak sprawdzić czy telefon był zalany? Rozumiem, że jeżeli nie widzę nic czerwonego w miejscu szufladki do sim, to jest ok.
3. Czy mam martwić się tym, że numer imei telefonu nie zgadza się z tym z pudełka?
4. Jak sprawdzić, czy telefon ma simlocka?
5. Czy po kupieniu telefonu mogę zresetować go do ustawień fabrycznych i nie spowoduje to katastrofy w oprogramowaniu? (kiedyś miałem telefon z orange i po przywróceniu go do ustawień fabrycznych niestety umarł)
6. Czy da się sprawdzić, czy telefon był naprawiany?
7. Czy jest możliwa wymiana boczków w iphone 5? Czy tylko najwcześniejsze partie 5tki cierpiały na szybkie odpadanie farby z boków, czy jest to bolączka wszystkich egzemplarzy tego modelu?
8. Czy jest możliwe wyczyszczenie pamięci cache choćby aplikacją w app store i czy taka istnieje?
9. Jakieś porady przed kupnem użwanej 5tki?
10. Jak długo iphone 5 może dostawać aktualizacje oprogramowania?
Użytkownik gruszek3 edytował ten post 23 grudnia 2014 - 15:19