Hej, bede robil apke na iOS i Android – głownie pod galaxy s5. Mam pytanie jakie dpi mam ustawic w photoshopie przy ios a jakie przy galaxy s5?

Projektowanie aplikacji, a DPI
Started by
Michał Włodarski
, 20 Dec 2014 01:13
3 replies to this topic
Posted 20 December 2014 - 01:13
Posted 22 December 2014 - 11:43
Dla s5 432 dpi, dla ios masz 408dpi w przypadku iphone 6 plus.
Ogólnie to każda strona o telefonach ma chyba podane to jakie dpi ma dane urządzenie, a na pewno mgsm.pl
"Hear What You've Been Missing"
Posted 23 December 2014 - 01:46
Nie dpi a ppi. A co ustawiasz to nie ma żadnego znaczenia przy projektowaniu dldla ekranu.
Najpierw poczytaj o podstawach projektowania na te oba systemy, to nie będziesz zadawać takich głupich pytań. Bo jeśli pytasz a nawet nie wiesz o co, to raczej nie zabieraj się za projektowanie bo szkoda na to Twojego czasu. Czyli najpierw lektura podstaw od Google i Apple a dopiero potem pytania.
Hej, bede robil apke na iOS i Android – głownie pod galaxy s5. Mam pytanie jakie dpi mam ustawic w photoshopie przy ios a jakie przy galaxy s5?
Najpierw poczytaj o podstawach projektowania na te oba systemy, to nie będziesz zadawać takich głupich pytań. Bo jeśli pytasz a nawet nie wiesz o co, to raczej nie zabieraj się za projektowanie bo szkoda na to Twojego czasu. Czyli najpierw lektura podstaw od Google i Apple a dopiero potem pytania.
Posted 29 December 2014 - 23:47
Moge Ci tylko doradzic jak powiedzmy masz jakies elementy graficzne ktore zapisujesz jako osobne pliki to zapisuje jako png z odpowiednim ppi - nie zapisuj poprzez zapisz dla web tylko zapisz jako i wybierz format
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users