Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone problem z wiadomościami.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Enzoo9

Enzoo9
  • 29 postów

Napisano 17 grudnia 2014 - 23:54

Witam mam taki problem posiadam Iphona 6 plus i Ipada air, gdy moja siostra z iphona 5 pisze do mnie sms to nic do mnie nie dochodzi tylko wszystko idzie na ipada dodam, że ipadam jest w Norwegi używa go moja mama. W Ipadzie nie ma zadnej karty. A jak nie mam nic na koncie to z ipada spokojnie moge wysłać sms, który dochodzi bez żadnego problemu. Tak samo jest z Facetime gdy dzwonie z polski na swojego iphona to w Norwegi bez problemu bez żadnej karty moge odebrać i rozmawiać. Jeśli ktoś z was też miał taki problem to prosze o napisanie jak to naprawić aby wiadomości przychodziły na iphona nie na ipada. Dziękuje i pozdrawiam :)

#2 kubiba

kubiba
  • 17 postów

Napisano 18 grudnia 2014 - 00:01

Na iPadzie wyłącz iMessage. Ustawienia -> Wiadomości -> iMessage
Za to na iPhonie możesz włączyć. Karta się nie jest do tego potrzebna ponieważ do wysyłania wiadomości iMessage potrzebny jest tylko internet 3G lub Wifi. To samo tyczy się FaceTime.

#3 Enzoo9

Enzoo9
  • 29 postów

Napisano 18 grudnia 2014 - 00:06

Dziękuje bardzo za pomoc.

#4 pingwin71

pingwin71
  • 291 postów

Napisano 15 kwietnia 2015 - 08:31

Iphone 5s iOS 8.3

MacMini  late 2012 OS X 10.10.3

Od jakiegoś czasu ,nie wiem dokładnie od kiedy bo rzadko tego używam, nie mogę wysłać zdjęcia jako mms , ani z poziomu OS X ani bezpośrednio z telefonu ,zrobione telefonem ,i prawdopodobnie też do mnie nie dochodzą mms'y. Normalne smsy działają  i iMessage między iPhonami działa. Co można zrobić ? jak próbuję wysłać to tylko szybko przeleci zielony pasek bez żadnego dźwięku , i od razy czerwony wykrzyknik, i informacja "błąd wysyłania wiadomości" , ale bez żadnego wyjaśnienia dlaczego.

Użytkownik pingwin71 edytował ten post 15 kwietnia 2015 - 08:33

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 15 kwietnia 2015 - 13:21

Dane sieci kom. masz włączone? APN poprawnie ustawiony?

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#6 pingwin71

pingwin71
  • 291 postów

Napisano 15 kwietnia 2015 - 13:27

no tak dane sieci...sorki :) ..ale myślałem ze MMS idzie normalnie jakoś po GSM czy jak.

#7 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 15 kwietnia 2015 - 14:19

Niestety jesteś w błędzie MMS nie idzie po GSM. Po co komu smartfon z wyłączoną transmisją danych? Czyżby "darmowa na zawsze sieć" (odgłos wyłamywanych paluchów blondyny) nie miała darmowej transmisji danych?

#8 HUBERT78

HUBERT78
  • 2 postów

Napisano 20 kwietnia 2015 - 08:30

Witam,

W 5S mam problem z wiadomościami, po jej skasowniu telefon jakby sie zawieszal i po zresetowaniu go wiadomosc dalej jest...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych