Witam mam taki problem posiadam Iphona 6 plus i Ipada air, gdy moja siostra z iphona 5 pisze do mnie sms to nic do mnie nie dochodzi tylko wszystko idzie na ipada dodam, że ipadam jest w Norwegi używa go moja mama. W Ipadzie nie ma zadnej karty. A jak nie mam nic na koncie to z ipada spokojnie moge wysłać sms, który dochodzi bez żadnego problemu. Tak samo jest z Facetime gdy dzwonie z polski na swojego iphona to w Norwegi bez problemu bez żadnej karty moge odebrać i rozmawiać. Jeśli ktoś z was też miał taki problem to prosze o napisanie jak to naprawić aby wiadomości przychodziły na iphona nie na ipada. Dziękuje i pozdrawiam

iPhone problem z wiadomościami.
Napisano 17 grudnia 2014 - 23:54
Napisano 18 grudnia 2014 - 00:01
Za to na iPhonie możesz włączyć. Karta się nie jest do tego potrzebna ponieważ do wysyłania wiadomości iMessage potrzebny jest tylko internet 3G lub Wifi. To samo tyczy się FaceTime.
Napisano 18 grudnia 2014 - 00:06
Napisano 15 kwietnia 2015 - 08:31
Iphone 5s iOS 8.3
MacMini late 2012 OS X 10.10.3
Od jakiegoś czasu ,nie wiem dokładnie od kiedy bo rzadko tego używam, nie mogę wysłać zdjęcia jako mms , ani z poziomu OS X ani bezpośrednio z telefonu ,zrobione telefonem ,i prawdopodobnie też do mnie nie dochodzą mms'y. Normalne smsy działają i iMessage między iPhonami działa. Co można zrobić ? jak próbuję wysłać to tylko szybko przeleci zielony pasek bez żadnego dźwięku , i od razy czerwony wykrzyknik, i informacja "błąd wysyłania wiadomości" , ale bez żadnego wyjaśnienia dlaczego.
Użytkownik pingwin71 edytował ten post 15 kwietnia 2015 - 08:33
Napisano 15 kwietnia 2015 - 13:21
Dane sieci kom. masz włączone? APN poprawnie ustawiony?
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 15 kwietnia 2015 - 13:27
no tak dane sieci...sorki ..ale myślałem ze MMS idzie normalnie jakoś po GSM czy jak.
Napisano 15 kwietnia 2015 - 14:19
Napisano 20 kwietnia 2015 - 08:30
Witam,
W 5S mam problem z wiadomościami, po jej skasowniu telefon jakby sie zawieszal i po zresetowaniu go wiadomosc dalej jest...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych