Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Krótki a długi kabel lightning

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Aibatt

Aibatt
  • 34 postów

Napisano 17 grudnia 2014 - 11:25

Dzieńdobry, przeglądam znany serwis aukcyjny i natknąłem się na kabel "Belkin 3 METRY" za 63zł + przesyłka. Sprawdziłem w necie i faktycznie Belkin ma taki produkt np. na angielskim Amazonie za 22 funty. Potrzebuję dłuższy kabel (myślałem o 2m) i zastanawiam się czy warto. Po zdjęciach widać, że jest grubszy więc z wolniejszym ładowaniem nie powinno być problemu? Pozostaje jeszcze kwestia oryginalności... Proszę, nie wklejajcie linków do oryginalnych kabli Apple bo szukam trwalszego zamiennika.

W ostateczności kupię oryginalną przejściówkę na micro USB.

Użytkownik Aibatt edytował ten post 17 grudnia 2014 - 11:26

#2 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 17 grudnia 2014 - 19:13

Pomysl chwile 63zl a producent sprzedaje za 22funty czyli ponad 120zl tak wiec 2 razy wiecej. Cena za niska. Na allegro ostatnio cos duzo tanich rzeczy od belkina sie pojawailo. Ceny sa nawet o 2/3 nizsze wiec mowi to raczej samo za siebie. 

#3 dario13d

dario13d
  • 530 postów

Napisano 17 grudnia 2014 - 21:58

Nie koniecznie, ja kupiłem taki sam kabel tylko za 70 zł z przesyłką od tego sprzedawcy klik

Jest to jedyny dłuższy kabel z kilku zakupionych na Alledrogo który ładuje mojego iPada Air 1,

kiedy odpoczywam rozłożony na rogówce. ;)

Jakość wykonania moim zdaniem lepsza od oryginalnego, sam kabel jest 2 krotnie grubszy od oryginału,może

trochę za sztywny używam od 6 miesięcy ogólnie polecam.

WIDZEW ŁÓDŹ 1910 & RUCH CHORZÓW 1920

•  Macbook Pro 13'' Mid 2012      iPhone 5s 32GB White +JB      iPad Air 32 GB White WiFi +JB

#4 Aibatt

Aibatt
  • 34 postów

Napisano 22 grudnia 2014 - 12:28

Też kupiłem u tego sprzedawcy dwa kable belkin z przejściówką na lightning (1m). Przez tydzień było super aż dzisiaj w nocy zerkam na zegarek a na ekranie pojawił się komunikat o nie oryginalnym akcesorium. Na taniej podróbce przy pierwszym ładowaniu miałem takie coś. Z drugiej strony nawet z oryginalną przejściówka na micro USB od Apple widziałem, że jest grono ludzi które miało taki komunikat. Już zgłupiałem czy to wina jakiegoś błędu czy kable faktycznie są podrobione i lepiej je zwrócić. Macie jakieś większe doświadczenie z tym i wiecie po jakim czasie ten komunikat normalnie przy tanim badziewiu się pokazuje? Jest na to jakaś reguła? sancruz3 wiem, że tanio ale chciałem sprawdzić czy akcesoria firm innych niż Apple też są podrabiane i teraz sam już nie wiem. Może jakaś partia co "spadła" z ciężarówki? ;) Poza tym dzisiejszym incydentem, ładuje bardzo dobrze, synchronizuje też bez problemu.

P.S. czy ktoś mógłby zmienić tytuł tematu? Niefortunnie trochę go nazwałem :)

#5 Wojtek1989PL

Wojtek1989PL
  • 107 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2015 - 22:04

o jezu, zobaczcie co się dzieje na aliexpress jak się wpisze ,,belkin,, ;p (sprawa jasna…)

MacBook Pro 13, iPhone 11 Pro Max, Apple Watch 5 44mm, AirPods 2, Apple TV 4

#6 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 16 stycznia 2015 - 11:08

A co sie dziwisz przeciez napisalem Ci, ze to podrobki bo nikt nie sprzedaje ori za takie pieniadze tak samo ladowarki za 49zl gdzie normalnie kosztuje 149zl :) naprawde mega promocja a potem dzieja sie cuda...

Ja ma oryginalne kable lacznie z tym dlugasnym tez applowski 2m co prawda tani nie jest ale dziala od roku i nie ma problemow bo kolejne urzadzenia laduja sie bezproblemowo. 

Jak sie chce oszczedzic to tak potem wyglada i nie slucha innych. 

Dlatego sprawdzajcie na rynku ceny ile kosztuje produkt w innych sklepach zanim zerkniecie na allegro i klikniecie Kup Teraz. 

Nie chcecie wiedziec nawet ile rzeczy jest w sklepach na calym swiecie z alibaby i aliexpress. Dla przykladu podam stolki popularna ostatnio w wiekszosci sklepow co chodza w przedziale 300-450zl a sa sciagane z tych portali po 10-15$ max za sztuke sprawa prosta ale w sklepach chca zarobic bo maja wieksze utrzymanie a ktos zamawia i wystawia na allegro a placi za to grosze po czym na sztuce niech zarobi 45zl i biznes sie kreci

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych