Witam, od kilku dni ktoś nęka mnie dziwnymi telefonami (jak odbieram cisza). Zablokowałem nr ale dzwoni teraz i pojawia się brak ID dzwoniącego. Napisałem pod ten nr, że to tel żony (oczywiście tak nie jest) i sprawa trafiła na policję. Dziwny typ dzwoni z innego nr tym razem sieć Orange. Byłem z tym na policji ale za kilkukrotne połączenia nie mogą nic zrobić. Pytanie, czy da się całkowicie zablokować aby nr spoza listy kontaktów nie dzwoniły? I czy da się zablokować aby brak nr nie dzwonił? Jest to już uciążliwe :/ iOS 7.1.2 bez JB

Nękanie dziwnymi telefonami
Napisano 16 grudnia 2014 - 13:30
Napisano 16 grudnia 2014 - 13:51
Blokowanie numerów prywatnych to chyba u operatora możesz ustawić. Mnie kiedyś przez tydzień też męczyli ale olewałem i w końcu dali spokój.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 16 grudnia 2014 - 14:27
Mam nadzieję, że ktoś skończy z tymi głupimi żartami. A jak nie to podejdę do operatora i zapytam...
Właśnie zablokował mi operator połączenia od braku numeru. Teraz jak jeszcze raz zadzwoni ten nr zablokuje go i po sprawie
Napisano 16 grudnia 2014 - 14:42
Może to naciągacz impulsów ? Taki co to prowokuje żeby oddzwonić i potem okazuje się, że wykonaliśmy połączenie płatne extra premium na np. Wybrzeże Kości Słoniowej.
Napisano 16 grudnia 2014 - 14:49
Może to naciągacz impulsów ? Taki co to prowokuje żeby oddzwonić i potem okazuje się, że wykonaliśmy połączenie płatne extra premium na np. Wybrzeże Kości Słoniowej.
Nie wiem i nie chcę wiedzieć...
Napisano 16 grudnia 2014 - 16:32
Sprawdź sobie billing. Jaka sieć?
Napisano 16 grudnia 2014 - 17:41
Sprawdź sobie billing. Jaka sieć?
Plus i Orange to sieci z jakich ktoś dzwonił. Tak na dobrą sprawę czekam aż wykona połączenie z nr Orange, a wtedy zablokuje i już się nie dodzwoni nawet z braku numeru
Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. Jeśli dzwonię pod nr z Plusa czy Orange to po kilku sygnałach włącza się poczta. Nigdy nikt nie odebrał. Ale wtedy ktoś wie, że to ja dzwoniłem i oddzwania po jakimś czasie na mój nr. Dziwna sprawa ponieważ nie mam nawalonych kontaktów w tel aby ktoś mógł sobie takie żarty robić, a tu masz... Tak na przyszłość jeśli ktoś będzie miał podobny problem zadzwonić do operatora i zablokują połączenia od zastrzeżonych. A jak zadzwoni zwyczajnie jakiś nr zabloować i gra
Napisano 17 grudnia 2014 - 06:37
Mi w tej całej sprawie pomogła blokada nieznanych nr u operatora i ręczna blokada danego nr. Temat uważam za zakończony...
Napisano 17 grudnia 2014 - 11:17
Sprawdź sobie lepiej biling, tak jak koledzy mówili
Napisano 17 grudnia 2014 - 12:21
Albo też zacznij udawać orgazm.
Napisano 17 grudnia 2014 - 13:39
Nie mam już takiej potrzeby Teraz ktoś inny umila życie osobie która próbowała mi umilić...
Temat się kończy...
Napisano 18 grudnia 2014 - 11:53
Amen
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych