Witam
Od nowości posiadam Iphone 3gs, jest już bardzo bardzo wysłuzony, legendarny wręcz , nigdy się nad nim nie zawiodłem, jednak już dawno naszła pora żeby go wymienić ( porysowany ekran, przestarzały IOS 7 no i bateria trzymająca 3 godzinki).
2 miesiące temu zakupiłem w Niemczech używanego Iphone 5 jednak koleś zarzekał się, że poda mi hasła do usunięcia swojego konta Icloud, niestety nie dotrzymał obietnicy i telefon od 2 miesięcy służy mi w zasadzie dobrze, jestem zadowolony jednak nie mogę usunąć jego danych, nie mogę założyć swojego konta, nie mogę wgrać nowego IOS 8 ( cały czas mam 7.1.2) próbowałem już wszystkiego jednak tego po prostu nie da się usunąć. Za telefon dałem w przeliczeniu na zł około 700 zł, więc może sprzedam go na części dołoze coś i kupie inny.
Jakiś czas temu kupiłem też Ipada Air 2 na przetestowanie, jednak po tygodniu użytkowania stwierdziłem , że to urządzenie nie jest mi aż tak bardzo potrzebne, sprzedałem.
Chciałbym mieć jedno urządzenie od Apple żeby pozostać przy tym cudownym eko systemie, nie wiem tylko jakie urządzenie będzie najbardziej funkcjonalne, zastanawiam się teraz nad Telefonem lub Macbookiem. Laptopa niby mam w domu , komputery stacjonarne w pracy, jednak po powrocie z pracy już nawet nie chce mi się korzystać z laptopa gdyż za długo zajmuje włączenie itp.
Myślicie , że warto pójśc w strone Iphone 6 ? teraz jest dobry okres na zakup czy lepiej poczekać do nowego roku lub do wiosny ?? A może do premiery Iphone 6S ? Kurcze sam już nie wiem, na aukcjach moge znalezc IP6 15Gb za 2500 zł z produkcji EU( czy to ma jakieś znaczenie jeśli chodzi o gwarancję, działanie sieci LTE itp ?) sprzedający ma 100% pozytywnych i na zwrot jest 7 dni w razie gdyby coś mi się nie podobało, np. żólty ekran. A może używanego 2 miesięcznego za około 2100-2200z zł? ( jednak wtedy w razie gdyby było coś nie tak z ekranem itp to nie mogę zwrócić) Ispot , Cortland, Apple Store ceny wszędzie identyczne.
Pomocy