Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy Iphone czy może coś innego od Apple ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 16 grudnia 2014 - 10:25

Witam

Od nowości posiadam Iphone 3gs, jest już bardzo bardzo wysłuzony, legendarny wręcz , nigdy się nad nim nie zawiodłem, jednak już dawno naszła pora żeby go wymienić ( porysowany ekran,   przestarzały IOS 7  no i bateria trzymająca 3 godzinki).

2 miesiące temu zakupiłem w Niemczech  używanego Iphone 5  jednak koleś zarzekał się, że poda mi hasła do usunięcia swojego konta Icloud,  niestety nie dotrzymał obietnicy i  telefon od 2 miesięcy służy mi w zasadzie dobrze, jestem zadowolony jednak nie mogę  usunąć jego danych, nie mogę założyć swojego konta, nie mogę wgrać nowego IOS 8 ( cały czas mam 7.1.2)  próbowałem już wszystkiego jednak tego   po prostu nie da się usunąć. Za telefon dałem w przeliczeniu na zł  około 700 zł, więc może sprzedam go na części dołoze coś i kupie inny.  

Jakiś czas temu kupiłem też Ipada Air 2  na przetestowanie, jednak po tygodniu użytkowania stwierdziłem , że  to urządzenie nie jest mi aż tak bardzo potrzebne, sprzedałem.

Chciałbym mieć jedno urządzenie od Apple żeby pozostać przy tym cudownym eko systemie, nie wiem tylko jakie urządzenie będzie najbardziej funkcjonalne, zastanawiam się teraz nad Telefonem lub Macbookiem.  Laptopa niby mam w domu  , komputery stacjonarne w pracy, jednak po powrocie z pracy już nawet nie chce mi się korzystać z laptopa gdyż za długo zajmuje włączenie itp.  

Myślicie , że warto pójśc w strone Iphone 6 ?   teraz jest dobry okres na zakup czy lepiej poczekać do nowego roku lub do wiosny ?? A może do premiery Iphone 6S ? Kurcze sam już nie wiem, na aukcjach moge znalezc IP6 15Gb za 2500 zł z produkcji EU( czy to ma jakieś znaczenie jeśli chodzi o gwarancję, działanie sieci LTE itp ?)  sprzedający ma 100% pozytywnych i na zwrot jest 7 dni w razie gdyby coś mi się nie podobało, np. żólty ekran. A może używanego 2 miesięcznego za około 2100-2200z zł? ( jednak wtedy w razie gdyby było coś nie tak z ekranem itp to nie mogę zwrócić)  Ispot , Cortland, Apple Store ceny wszędzie identyczne.

Pomocy :)

iPhone  X

MacBook Pro Retina 13"  2016 I7 16GB RAM

#2 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 17 grudnia 2014 - 14:57

iP 3gs skończył na 6.1.3.

A co do laptopa i długiego czasu uruchamiania.. kup macbooka, ja mam staruszka z mid 2010 a uruchomienie trwa tyle co podniesienie klapy :)

Telefon: iPhone XR.
Komputer: Macbook Pro 13" early 2015.

#3 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 17 grudnia 2014 - 15:04

pomyłka, 6.1.3 :)

Macbooka kupie na bank ale dopiero za jakiśczas , teraz mam do wydania około 3 tysi  i tak wydaje mi się, że chyba Iphone 6 to będzie najlepszy wybór, i chyba postawie na 6+ bo chyba najbardziej będzie w stanie mi zastąpić chociaż minimalnie tablet :P  Tylko zastanawiam się jak ja będe wyglądał odbierając go np w kolejce do sklepu albo w miejscu gdzie pełno ludzi :D

iPhone  X

#4 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 17 grudnia 2014 - 19:07

Kieszonkowa patelnia :) w zime sie sprawdza dobrze przy wietrznych dniach mozna sie nim zaslaniac :) 

• 123kasiapatrzy lubi to

#5 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 20 grudnia 2014 - 23:31

Mam 6+ i bynajm iej nie jest kieszonkowa patelnia:). Ja bym bral 6+, jak sie uprzesz to Ci bedzie sluzyl jako telefon oraz tablet, czyli dwa urzadzenia na raz. No i oczywiscie cudowna bateria :). Nie maja te czynniki wplywu na gwarancje:)
Telefon: iPhone 6 Plus 64GB Spacegray , iPhone 6 64GB Gold, Tablet: iPad Pro 9,7" 128GB
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM

#6 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 21 grudnia 2014 - 11:00

Też jestem jednak bardziej za 6+ jednak nie mam za bardzo jak go przypasować , włożyć do kieszeni sprawdzić czy sie zmieści itp,  bo we wszystkich sklepach jest przyczepiony że nawet nie można za bardzo dobrze go złapać... Jak on się sprawuje w takim użytkowaniu w terenie? Da się normalnie złapać go w jedną dłoń aby zrobić jakąś  czynność, bo domyślam się , że w domu na kanapie to będzie idealny. Ale jak sie sprawdzi  jako prawdziwe urządzenie mobilne, wiem , że  6 jest w tym aspekcie o wiele lepsza jednak z 6+ jest aż tak zle? pozdrawiam

iPhone  X

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych