Koledzy, chyba trochę odchodzicie od tematu.....gdzie kupić nowego iphona 5S???
Ja kupiłem w Redcoon. 5s 64GB bo nigdzie indziej już nie szło go kupić. W kolorze gold czyli złotym, niestety inne już nie są dostępne. Kupiłem go w tym sklepie bo poza dostępnością i atrakcyjną ceną (w porównaniu do oficjalnego Apple Store) chyba jako jedyny "sam z siebie" podpowiada potencjonalnemu klientowi do kogo zwrócić się z telefonem jeśli wyniknie z nim jakiś problem:
http://www.redcoon.p...irservice-A#150
Jako że Redcoon należy do niemieckiego holdingu Media-Saturn (właściciela marek Media Markt, Saturn i Redcoon) to podejrzewam że dużo towaru "idzie prosto z Niemiec". Mój egzemplarz pochodzi z dystrybucji przeznaczonej na rynek niemiecki i holenderski (naklejka z tyłu na pudełku i "papierki" w środku są w tych dwóch językach). Telefon tak się przedstawił (po aktywacji i włączeniu "Znajdź mój iPhone"):

Jest to model A1457, Part No. ME440DN/A "Approved in all EU countries". Firmowo miał zainstalowany iOS w wersji 7.1
Ponieważ ostatnio montowałem kartę SIM w w swoim wcześniejszym telefonie (iPhone 4s) ponad dwa lata temu to mogłem o czymś zapomnieć... O co mi chodzi? Przed pierwszym uruchomieniem tego świeżo zakupionego 5s miałem już zamontowaną kartę SIM w środku, odpalam, odpowiadam na parę pytań i dochodzę do momentu kiedy mam wpisać kod PIN. Wpisuję, akceptuję i... nic, nie idzie dalej. Co jest, simlock czy co? Ta prośba o PIN wyskoczyła jeszcze zanim smartfon poprosił mnie o połączenie się z Internetem po Wi-Fi. Chciałem być zbyt szybki czy co?
Wyłączyłem 5s, wyjąłem kartę SIM, włączyłem go ponownie, kilka pytań i połączyłem się z Internetem po Wi-Fi. Coś tam zaakceptowałem, gdzieś się zalogowałem i w pewnym momencie smartfon poprosił mnie o włożenie karty SIM. Włożyłem ją, wpisałem kod PIN, zaakceptowałem i... poszło dalej bez problemów.
Użytkownik mkamelg edytował ten post 02 kwietnia 2015 - 23:05