Próbuj tak – komuś tam na świecie kiedyś pomogło z nieprawidłowo wyświetlaną listą zakupionych.
Pierwszy krok był „upewnij się, że nie masz go w ukrytych zakupach”, czyli pójście do Account i pod Hidden items, ale skoro jesteś przekonany, że nie ma go tam
sztuczki z odkrywaniem "zakupionych" w appstore nie pomagaja.
(mam tylko nadzieję, że było to robione na koncie nadrzędnym w stosunku do innych w chmurze rodzinnej),
przejdźmy dalej. W tym samym miejscu jest od razu link do strony zarządzania Apple ID. Zaloguj się tam i sprawdź, czy pole z datą urodzenia nie jest puste. Jeżeli jest, uzupełnij i zachowaj ustawienia.
Następnie w Terminalu wpisz:
defaults write com.apple.appstore ShowDebugMenu -bool true
Uruchom AppStore i ze świeżo wyświetlonego menu Debug wybierz pozycję Reset application. Zaloguj się, żeby zobaczyć zakupy i ponownie sprawdź listę. Menu debug możesz ukryć ponownie wpisując w Terminalu powyższe i podmieniając ostatnie słowo na false, albo po prostu otwierając ponownie to menu i odznaczając pierwszą pozycję „Enable… etc.”. Po ponownym uruchomieniu nie będzie się pokazywać. Powodzenia.
Edited by cronopioverde, 19 August 2015 - 11:49.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…