Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 4 głosy

Poszukiwania aplikacji.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5423 odpowiedzi w tym temacie

#576 genu

genu
  • 43 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 11:08

mygumas iMoney iMoney for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store iPhonowa aplikacja serwisu Money.pl

#577 shakartie

shakartie
  • 30 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 14:20

Mam jeszcze jedno pytanie, czy poza WeDict Pro jest inny słownik, który działą offline ale nie trzeba sie bawic w wgrywanie słowników? Po prostu sciagam z Appstore i mam pol ang pol ? koniecznie offline

Jasne że jest, ale taki już jest droższy :) praktycznie każdy płatny słownik z App Store działa offline. Jest słownik Oxforda i Collinsa i pare innych, wejdź sobie w zakładkę "Reference" w kategoriach i tam w top paid masz najlepsze słowniki, tu już sam musisz wybrać ;) Ale WeDict Pro jest bardzo prosty w obsłudze, ściągasz słowniki z serwerów, rozpakowujesz i wrzucasz przez iTunes do programu i tyle :) Kiedyś było trudniej bo trzeba było wrzucać na serwer.

Radzę trochę pogmerać w App Store, tam masz wszystko napisane... no chyba że z angielskim nie jesteś zapan brat, to rozumiem. A i brak JB to nie problem przy WeDict Pro (ani przy jakichkolwiek innych aplikacjach z App Store, z tego co słyszałam problemy są raczej częściej jak sie go ma...)

#578 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 15 grudnia 2010 - 15:18

Jasne że jest, ale taki już jest droższy :) praktycznie każdy płatny słownik z App Store działa offline. Jest słownik Oxforda i Collinsa i pare innych, wejdź sobie w zakładkę "Reference" w kategoriach i tam w top paid masz najlepsze słowniki, tu już sam musisz wybrać ;) Ale WeDict Pro jest bardzo prosty w obsłudze, ściągasz słowniki z serwerów, rozpakowujesz i wrzucasz przez iTunes do programu i tyle :) Kiedyś było trudniej bo trzeba było wrzucać na serwer.

Radzę trochę pogmerać w App Store, tam masz wszystko napisane... no chyba że z angielskim nie jesteś zapan brat, to rozumiem. A i brak JB to nie problem przy WeDict Pro (ani przy jakichkolwiek innych aplikacjach z App Store, z tego co słyszałam problemy są raczej częściej jak sie go ma...)

Serdecznie dziękuję za pełną odpowiedź. Zakupię WeDict Pro i jeśli tylko trzeba zgrać na dysk te słowniki a później je wgrać poprzez iTunes to nie powinienem mieć kłopotu. Co do j.angielskiego to jakoś sobie radzę może nie super ale ujdzie :) Powinno się udać.. ;]

mygumas iMoney iMoney for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store iPhonowa aplikacja serwisu Money.pl

Dziękuję za info, już pobieram!

#579 menshealth82

menshealth82
  • 73 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 09:28

Widziałem u znajomego ciekawą rzecz na iPhona, mianowicie zamiast strzałki odblokowującej ekran miał butelkę heinekena :), później herb Barcelony, a na koniec Manchesteru United:))). Nie ukrywam że taki herb na moim telefonie byłby absolutnym hitem. Jeżeli spotkaliście się z czymś takim to będę bardzo wdzięczny o pomoc, jak coś takiego znaleźć/zainstalować.
Z tego co pamiętam znajdowało się to chyba w WinterBoardzie. Ale za nic w świecie nie mogę tego odszukać :/

---------- Wpis dodano o 09:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:18 ----------

Siemka, potrzebuje aplikacji (wiem ze jest ale nigdzie jej nie moge znalesc) która odsłucha kawałek piosenki i poda mi jej tytuł, lub cos podobnego. Chodzi mi o muzyke z filmy co nigdzie jej nie moge znalesc a ta aplikacja by mi w tym pomogła. Dzieki

SoundHound

#580 Diabl0

Diabl0
  • 32 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 16:13

Szukam translatora z angielskiego / niemieckiego na polski i odwrotnie. Ważne jest to, żeby nie potrzebował połączenia z Internetem. Pozdrawiam!

#581 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 16 grudnia 2010 - 18:11

@menshealth82 - to jest dział appstore, czyli nic wspólengo z jailbreak - poszukaj w wątkach o winterboard

#582 eryk2233

eryk2233
  • 148 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 grudnia 2010 - 18:56

Szukam aplikacji do zarządzania podświetleniem Witam! mAm mały problem z iPhonem,mianowicie po blokadzie telefon sie wyłącza,jeżeli jest niezablokowany to działa,czy istnieje program w którym mozna ustalać czas podswietlenia? Np.Działa 2 minuty z podświetleniem,a poźniej gaśnie,ale nie blokuje sie. Bardzo prosze o szybką odpowiedź,bardzo mi na tym zależy....

#583 eryk2233

eryk2233
  • 148 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 grudnia 2010 - 19:18

Witam! mAm mały problem z iPhonem,mianowicie po blokadzie telefon sie wyłącza,jeżeli jest niezablokowany to działa,czy istnieje program w którym mozna ustalać czas podswietlenia? Np.Działa 2 minuty z podświetleniem,a poźniej gaśnie,ale nie blokuje sie. Bardzo prosze o szybką odpowiedź,bardzo mi na tym zależy....

#584 pbialy

pbialy
  • 12 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 21:59

Czy spotkał się ktoś z aplikacją która pozwala zmagazynować swoje postanowienia noworoczne? Najlepiej jakby można je było zabezpieczyć z hasłem i doglądać sobie co jakiś czas bez możliwości edycji.

#585 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 16 grudnia 2010 - 22:34

prawdopodobnie 1password, ale nie daję głowy - sprawdź najpierw - w macos ma on dział notes, ale z zablokowaniem możliwości edycji to raczej będzie ciężko przy czymkolwiek - bo jako admin zawsze będziesz miał pełne prawa...

#586 bombik7

bombik7
  • 4 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 23:46

Aplikacja do notatek/min. Rysunkow Witam wszystkich. Poszukuje aplikacji (ipad)która pozwoli mi pisać na wirtualnej klawiaturze a jednocześnie zrobienia Jakiegoś małego, prostego rysunku.... Mianowicie ma to wyglądać tak: Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx (naciskam na ekran rysuje kwiatuszek) Wracam do wirtualnej klawiaturki Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx Szukałem, ale nie znalazłem... Może być płatna Z góry dzięki za pomoc.

#587 pbialy

pbialy
  • 12 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 04:02

Szukam programu do archiwizacji drobnych pożyczek etc. Chodzi mi o drobne wymiany pieniędzy pomiędzy znajomymi. Przydałaby się taka aplikacja bo czasami ciężko wszystko zapamiętać

#588 aston

aston
  • 41 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 12:02

@bombik7, sprawdź Note Hub.

#589 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 grudnia 2010 - 12:20

Witam wszystkich.
Poszukuje aplikacji (ipad)która pozwoli mi pisać na wirtualnej klawiaturze a jednocześnie zrobienia
Jakiegoś małego, prostego rysunku.... Mianowicie ma to wyglądać tak:
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx

(naciskam na ekran rysuje kwiatuszek)

Wracam do wirtualnej klawiaturki
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx

Szukałem, ale nie znalazłem...
Może być płatna
Z góry dzięki za pomoc.

Sprawdź to

#590 bombik7

bombik7
  • 4 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 16:20

Whitenote...? @aston Próbowałem wersje free note hub i wszystko fajnie, ale mam jeden problem, otwieram notatke, pisze sobie Jakiś tam kawałek tekstu daje opcje clip and edit, włącza mi sie mini pasek narzędzi do rysowania, który Bardzo przyjemnie działa no i.... Tu zaczynaja sie schody! kwiatek narysowany, ale nie idzie wrócić do normalnego edytowania tekstu pod nim(jest możliwość wsadzenia pola txt ale jest ono bardzo małe i nie da sie go powiększyć) Czy w wersji platnej jest taka możliwość? @endi Korzystales z tego? Z tego co czytałem w komentarzach nie ma opcji tworzenia rysunku pomiędzy redagowany tekst, Rozwiazne jest to podobnie jak w note hub Znalazłem informacje, ze program whitenote działa tak jak potrzebuje, ale wolałbym wiedzieć na 100% zanim wykupie wszystkie możliwe programy do robienia notatek Oo Ps. Jak by ktoś pytał to konkretnie potrzebne jest mi to na studia... Mam kilka wykładów gdzie jest sporo pisania, ale czasami jakiś mini szkic, wzór trzeba wsadzić

#591 DexteroPL

DexteroPL
  • 93 postów
  • SkądMetro Warszawskie :)

Napisano 18 grudnia 2010 - 17:04

Kto wie gdzie znaleźć tą aplikację? YouTube - PTAM + AR on an iPhone 3G

#592 LeszczHD

LeszczHD
  • 35 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 18:51

Poszukuję aplikacji takiej że jak jestem w menu ipoda i potrząsne nim to wychodzi laska i zmywa ekran :D

#593 pbialy

pbialy
  • 12 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 16:00

Po raz kolejny zapytam o aplikację do księgowania drobnych pożyczek. Oczywiście chodzi mi o wybranie kierunku pożyczki (czy to my pożyczamy/czy robimy za pożyczających), na co pożyczamy i data.

#594 CooLKamiL

CooLKamiL
  • 18 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 grudnia 2010 - 16:48

czy jest jakiś fajny program służący do "rozrzucania" ikonek na springboardzie

---------- Wpis dodano o 16:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:46 ----------

?????

#595 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 grudnia 2010 - 17:02

czy jest jakiś fajny program służący do "rozrzucania" ikonek na springboardzie

---------- Wpis dodano o 16:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:46 ----------

?????

!!!!!!!!!????????!!!!!!!!

#596 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 22 grudnia 2010 - 17:32

@CooLKamiL - szukaj w cydii - w appstore nie ma

#597 ofaR

ofaR
  • 92 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 22:02

Wikipedia offline po polsku oprócz tej za 7,99$ ?

#598 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 grudnia 2010 - 22:21

Znacie jakąś wartą polecenia aplikację typu iFiles albo GoodReader, która potrafi rozpakować pliki .rar (i spakować do tego formatu), a do tego współpracuje z Dropboxem? Najlepiej jeśli byłaby to uniwersalna aplikacja (tzn. dla iPhone'a i iPada) Sam znalazłem aplikację Filer, która (wg. tego, co znalazłem na stronie twórcy/ów) nie spełnia moich oczekiwań w 100%. Ktoś jej używał i może ją polecić/odradzić? Z góry wielkie dzięki ;)

#599 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 22 grudnia 2010 - 22:43

!!!!!!!!!????????!!!!!!!!

Dobra dobra zostaw go ;)
Według mnie GraviBoard jest "fajny" :D

#600 CooLKamiL

CooLKamiL
  • 18 postów
  • SkądKraków