Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 4 głosy

Poszukiwania aplikacji.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5406 odpowiedzi w tym temacie

#551 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 11 grudnia 2010 - 14:09

Przeczytaj: http://myapple.pl/og...ws-myapple.html

dziekuje za link. szczerze to znalem go ale i tak nie dzialalo mi to a mianowicie napisze co nie dzialalo bo moze komus sie przydac, tj;

gdy wszedlem na link podany przez Pieka i kliknalem na odnosnik rss dotyczacy tylko newsow na glownej to otworzyla mi sie nowa strona wlasnie z tymi newsami. no wiec kopiowalem adres z przegladarki i wklejalem go do pulse - nie dzialalo..

sprobowalem tak, ze; trzymajac paluch na RSS News MyApple (tekst na niebiesko, pod ktorym ukryty jest lin) wyskoczylo mi kopiuj i to co skopiowalem dopiero wkleilem do Pulse- dziala.

Nie wiem dlaczego sam adres skopiowany z przegladarki nie dzialal dopiero drugi zabieg sie powiod ale najwazniejsze ze chodzi.

p.s oczywiscie cale to dzialanie bylo robione z poziomy IP4.

Pozdrawiam :)

#552 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 14:56

Druga wersja dziala, bo wazny jest link przypisany grafice RSS-a, a nie jego interpretacja przez przegladarke :)

#553 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 11 grudnia 2010 - 21:46

Oki mimo wszystko sie udalo i dziala i dziekuje :P

#554 oczopek

oczopek
  • 240 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 02:38

Czy jest jakas aplikacja dzialajaca jak transmietr fm, tzn wysyla fale radiowe do radia? Moze glupie, ale pomyslalem, ze skoro sa radia na iphona, to moze to dzialac w droga strone. Sorry za brak polskich liter, ale pisze z iPhona.

#555 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 12 grudnia 2010 - 11:23

Są to radia internetowe - ipod/iphone nie mają radia, a tobie chodzi o coś takiego:
google -> fm transmiters iphone

Sorry za brak polskich liter, ale pisze z iPhona.

Podałbyś przynajmniej prawdziwy powód, że leniwy jesteś, a nie pierdoły opowiadasz...
iphone obsługuje polskie znaki...

#556 kamilwodzu

kamilwodzu
  • 9 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 16:56

Witam! Potrzebuję programu, który przypominałby mi o ważnych rzeczach do wykonania. Najważniejsze, żeby powiadamiał o tym na głównym ekranie+dźwięk. Może być płatny. IP bez JP. Z góry dziękuję za propozycję. Pozdrawiam!

#557 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 12 grudnia 2010 - 16:59

Wszelkie programy typu "To Do" mają taką funkcjonalność. Wpisz w AppStore i będziesz miał ich mnóstwo.

#558 Zernat

Zernat
  • 84 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 19:48

Witam. Poszukuję aplikacji która umożliwiła by mi ustawianie sobie budzików Radiem bądź Wybraną przez siebie PlayList'ą/Piosenką. Nie mam odbiornika Radiowego a więc musi być ono internetowe. A wniebowzięty bym był gdyby były też polskie radia jak na przykład RMF MAXX :D A i żeby grało to radio na głośnikach wetkiętych przez Jacka do Ipod Touch 4g. Będę bardzo wdzięczny jak ktoś coś takiego ma :)))

#559 genu

genu
  • 43 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 22:19

tak z ciekawości, zajrzałeś chociaż do AppStore, google, czy od razu post na forum?

#560 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 01:01

Witam. Poszukuję aplikacji która umożliwiła by mi ustawianie sobie budzików Radiem bądź Wybraną przez siebie PlayList'ą/Piosenką. Nie mam odbiornika Radiowego a więc musi być ono internetowe. A wniebowzięty bym był gdyby były też polskie radia jak na przykład RMF MAXX :D

A i żeby grało to radio na głośnikach wetkiętych przez Jacka do Ipod Touch 4g.

Będę bardzo wdzięczny jak ktoś coś takiego ma :)))

Wunder Radio

tak z ciekawości, zajrzałeś chociaż do AppStore, google, czy od razu post na forum?

A ten watek to jest po to, zeby sobie pomagac czy po to, zeby zadawac takie durne pytania jak Ty Genu ??

#561 shakartie

shakartie
  • 30 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 01:05

Szukam aplikacji do liczenia smsów... coś jak SMS Counter for iPhone | FSMdotCOM, tylko jakby się dało - to bez JB. Miło by było z takim okresowym, co mi liczy od do, ale taki ogólny też się przyda :D

Nie znalazłam niestety w moim telefoniku NAWET czegoś takiego jak ogólna ilość smsów, jakie wysłałam czy otrzymałam (może jest a ja ślepa jestem?), co mnie bardzo irytuje. W AppStore znalazłam "SMS Counter" gdzie jego główną opcją jest liczenie ZNAKÓW, są jakieś "Statistic" ale komentarz pod aplikacją, jeden jedyny "wykrzacza się" mnie zniechęca...

Pomocy :)

#562 genu

genu
  • 43 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 11:08

czaras Jak dziś zapytam Cię jak włączyć iPhona, bo mi się nie chce przeczytać instrukcji, jutro co to jest iTunes, pojutrze o wyścigi samochodowe, czy może znasz jakieś to za każdym razem odpowiesz? Bo po to jest forum? Serio po to? Żeby odpowiadać na najbanalniejsze pytania, tych którzy nie wkładają minimum wysiłku w sprawdzenie czegoś, nie mówię tu o wielkich poszukiwaniach w google, ale nawet w szukajce forum? Osobiście kupiłem pierwszy program obsługujący radio internetowe w iPhonie dzięki temu, ze na stronie głównej myapple, był bardzo ciekawy artykuł o nim (radioalarmRadio Alarm-MP3/Radio/Nature Sound Alarm + Sleep Timer for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store)

10 sekund zajęło mi znalezienie tegohttp://myapple.pl/ap...-na-iphone.html wątku na tym forum, a jeszcze nie piłem porannej kawy.
Uważasz że 20/30 tematów o tym samym, bo komuś nie chcę się poszukać, jest siłą napędową forum, powoduje, że jest bardziej użyteczne, pomocne, czy może robi większy bajzel, utrudnia znalezienie konkretnych informacji?
Mi się wydawało, że forum służy do rozwiązania problemów, które są trudniejsze do ogarnięcia, odpowiedzi na nie, nie ma w instrukcji, opisie programu. Ale może to ja się mylę, a Ty masz rację, nie wiem.

#563 qwasz11interesy

qwasz11interesy
  • 14 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 13:42

witam prosze mi powiedziec czy w aby uzywac tomtoma potrzebne jest polaczenie do internetu ? napisze jak jest u mnie . wytyczam trase wszysko jest ok . policzyl 300 km na mapie ja widac jest ok. ale potem ustala polozenie gps i ustala bardzo dlugo i jeszcze nigdy nie ustalil ... wiec co ? potrzebujemy neta w samochodzie ? ;/

#564 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 14:38

@genu Oczywiscie, ze gdyby pojawilo sie pyt. jak wlaczyc iphone'a to bylbym zirytowany, lecz pytanie kolegi Zernata jest jak najbardziej na miejscu. Wez pod uwage, ze aplikacji z budzikami sa setki, a tylko nieliczne z nich pozwalaja budzic playlista czy radiem internetowym. I teraz skad kolega Zernat ma wiedziec ktora aplikacje zakupic ?? Tu jest wlasnie przydatny ten watek, ktos kto testowal juz dany program moze go jak najbardziej polecic.

#565 kermitjr

kermitjr
  • 211 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 grudnia 2010 - 16:56

witam prosze mi powiedziec czy w aby uzywac tomtoma potrzebne jest polaczenie do internetu ?

napisze jak jest u mnie . wytyczam trase wszysko jest ok . policzyl 300 km na mapie ja widac jest ok. ale potem ustala polozenie gps i ustala bardzo dlugo i jeszcze nigdy nie ustalil ... wiec co ? potrzebujemy neta w samochodzie ? ;/

Nawet w przypadku nawigacji korzystających z neta sygnał GPS powinien znaleźć mimo wszystko. Dane z sieci będzie pobierał np podczas wytyczania trasy, co u Ciebie wykonał. Napisz jakiego masz iPhone'a, jaki masz iOS i baseband?

PS. W sumie to nie jest wątek do zadawania pytań o jakiekolwiek aplikacje ;)

#566 qwasz11interesy

qwasz11interesy
  • 14 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 17:49

ba ba ba :) ja mam go z simlockiem na o2 wiec jeszcze nie ma karty polskiej . i nie mozna jeszcze sima zdjac . wiec problem sie rozwiazal ;) soft 4.1

#567 Zernat

Zernat
  • 84 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 18:42

Dziękuję bardzo za pomoc i przepraszam za kłótnię która się przeze mnie wywiązała :P Tak, znalazłem to radio MP3 w starym stylu ale nei byłem pewien czy ma wszelkie funkcje które wymieniłem i chciałem sprawdzić czy nie ma czegoś konkurencyjnego/darmowego ^^

#568 shakartie

shakartie
  • 30 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 21:42

A ja nadal szukam licznika smsów... Ech, chyba będę musiała zrobić JB ;/ ale że dla takiej głupoty... ._.'

#569 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 13 grudnia 2010 - 23:37

Ja mam pytanie, które pojawiało sie już kilka razy ale nie było nigdy odpowiedzi, które by mnie usatysfakcjonowała w 100%.. mianowicie, szukał słownika lub translatora (chodzi mi głównie o pojedyncze słówka, bez zdań) i teraz pytanie jaki kupić (na darmowe nie liczę) abym mógł z niego korzystać offline. Czy wedict pro dziala offline..? Nie chciałbym kupić slownika/translatora a pozniej okarze sie, ze do korzystania z niego musze uzywac neta.. a moze macie inna aplikacje, która jest calkiem fajna a dziala bez neta co do pytan dlaczego nie chce korzystac z neta to za granica firmowy jest wylaczony a sprawdzenie czasem slowek bardzo jest potrzebne.

#570 shakartie

shakartie
  • 30 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 00:07

jest mnóstwo wątków o wedict pro i są jednoznaczne odp. pt. "tak, ten słownik działa online". Nie przytoczę dokładnie, bo czytałam te wątki ok. miesiąc temu, szukając najpierw jak najwięcej informacji czy ten słownik jest na tyle zaawansowany, na ile potrzebuję, i czy jest rosyjski słownik :P Więc: słownik działa offline. Słowniki do niego trzeba ściągnąć, linki znajdziesz w tematach o weDict :) Programu używam i jestem bardzo zadowolona, brakuje mi możliwości odsłuchania słówek, ale za taką cenę nie ma co wybrzydzać. Słownik eng-eng bardzo bogaty, eng-pol i na odwrót nieco mniej ale na moim poziomie intermidiate się sprawdza. Polecam.

#571 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 00:11

Myśle, że WeDict Pro będzie odpowiadał Twoim potrzebom.
Tak, działa offline.
Jak dla mnie jest to świetny słownik.

A tu masz instrukcje i opis:
http://app.weiphone....ctpromanual.pdf

#572 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 14 grudnia 2010 - 00:19

depe, shakartie

serdecznie dziękuję. rzadko otrzymuje się taką odpowiedź, tj; krótką, szybką, bez zbędnej treści plus jeszcze z linkiem do opisu aplikacji.

Naprawdę jestem zaskoczony :) (bez ironii)

P.S czytalem dużo o tym slowniku ale akurat nie znalazłem odpowiedzi czy dziala offline. moze zle szukalem.

P.S nie mam JB, mam nadzieje, ze to nie problem.

Mam jeszcze jedno pytanie, czy poza WeDict Pro jest inny słownik, który działą offline ale nie trzeba sie bawic w wgrywanie słowników? Po prostu sciagam z Appstore i mam pol ang pol ? koniecznie offline ;)

-----

Czy jest jakas aplikacja do polskiej gieldy? 'fabryczna' gielda z iphone nie ma polskich spolek, jest jakas aplikacja z appstore?

#573 aston

aston
  • 41 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 09:45

Szukam odtwarzacza wideo o konkretnych możliwościach. Musi odtwarzać popularne formaty (xvid, mkv itp.) z napisami. Drugie kryterium to obsługa dostępu do serwera plików samba/afp, chodzi o odtwarzanie bezpośrednio z serwera bez konieczności wcześniejszego kopiowania do pamięci wewnętrznej. Kupiłem Buzz Player i w zasadzie wszystko byłoby w porządku gdyby nie fakt, że nie potrafi on prawidłowo "łamać" napisów, tzn. gdy w napisach jest jakaś dłuższa kwestia zamiast wyświetlać ją w dwóch wierszach zmniejsza literki tak by zmieściła się w jednym. Wypróbowałem też OPlayer HD Lite, ten z kolei nie odtwarza bezpośrednio z zasobów sieciowych, napisy obsługuje za to prawidłowo ale brakuje regulacji wielkości czcionki. Ideałem byłoby połączenie zalet obu odtwarzaczy, jest taka aplikacja? Byłbym zapomniał, to ma być dla iPada.

#574 maly10000

maly10000
  • 93 postów
  • SkądCzeladź/Katowice

Napisano 15 grudnia 2010 - 09:57

Czy jest jakiś odtwarzacz który może wejść przez sieć lokalną do zasobów komputera i odtwarzać filmy bez instalowania "serwera" na kompie? Bo Buzz player chyba wymaga programu serwera.

#575 aston

aston
  • 41 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 10:11

Buzz Player nie wymaga żadnego dedykowanego jemu programu serwera, normalnie obsługuje zasoby udostępnione w standardowy sposób czyli np. poprzez sambę czy ftp. Jeśli masz na myśli ogólnie serwer to tak, na maszynie udostępniającej pliki musi być uruchomiony taki serwer smb/ftp ale to chyba oczywiste.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych