Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 4 głosy

Poszukiwania aplikacji.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5406 odpowiedzi w tym temacie

#401 CeHaUDeY

CeHaUDeY
  • 40 postów
  • SkądSiemianowice Śl.

Napisano 15 września 2010 - 20:34

hehe fajna sprawa mimo wszystko szukam jakiejs aplikacji na jabuszko :D

#402 industrial-usagi

industrial-usagi
  • 83 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 września 2010 - 21:51

Aplikacja ToDo która synchronizuje sie z kalendarzem iPhonowym Witam, Poszukuje aplikacji ToDo która synchronizowała by zdarzenia z kalendarzem iphonowym, który znowu synchronizowany jest z kalendarzem w google (kolejność może być tez odwrotna synchro z google a potem z kalendarzem iphonowym). Jest Touch ToDo ale podczas synchronizacji przekłamuje czasy przypomnień i zdarzeń co dyskwalifikuje aplikacje, czy zna ktoś coś innego? Inne aplikacje korzystają z Toledo albo z własnego kalendarza a jak chce mieć wszytko pod jednym kalendarzem (najlepiej google który potem synchronizuje z ip i PC)

#403 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 września 2010 - 22:24

Witam,
Poszukuje aplikacji ToDo która synchronizowała by zdarzenia z kalendarzem iphonowym, który znowu synchronizowany jest z kalendarzem w google (kolejność może być tez odwrotna synchro z google a potem z kalendarzem iphonowym). Jest Touch ToDo ale podczas synchronizacji przekłamuje czasy przypomnień i zdarzeń co dyskwalifikuje aplikacje, czy zna ktoś coś innego? Inne aplikacje korzystają z Toledo albo z własnego kalendarza a jak chce mieć wszytko pod jednym kalendarzem (najlepiej google który potem synchronizuje z ip i PC)

Potestuj Pocket Informant, jest tez wersja lite.

Ja zdecydowalem sie na 2Do. Co prawda korzysta z Toodledo ale ma tez swoj wlasny software do synchronizowania bezposrednio z kompem (i dla Maka i dla PieCa).

#404 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 września 2010 - 22:27

Również polecam 2Do, używam co prawda tylko na iPhonie (bawienie się z synchronizacją z Windows nie ma sensu), ale z relacji użytkowników wynika że wszystko jest okej.

#405 industrial-usagi

industrial-usagi
  • 83 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 września 2010 - 00:34

2Do mam wersje lite jest fajne ale jak zrobić by zapisane zdarzenia wewnątrz 2Do były także zsynchronizowane z kalendarzem iphona? Czy najpierw synchronizować z PC potem z google a potem z iphonem? trochę to na około. Poza tym nie da się tego zrobić z pozycji samego iphona ? Co do Pocket informant to oglądnę i protestuje ;)

#406 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2010 - 14:24

2Do mam wersje lite jest fajne ale jak zrobić by zapisane zdarzenia wewnątrz 2Do były także zsynchronizowane z kalendarzem iphona?
Czy najpierw synchronizować z PC potem z google a potem z iphonem? trochę to na około. Poza tym nie da się tego zrobić z pozycji samego iphona ?

Zdaje mi się, że ta funkcja może być niedostępna w darmowej wersji. ;)

#407 radkowski

radkowski
  • 146 postów
  • SkądPRA

Napisano 16 września 2010 - 21:23

Witam, Zastanawiam się nad zakupem iP4. Jedyna rzecz, która mnie powstrzymuje przed zakupem to tylko "telefon" - brakuje mi dialer na wzór HTC sense. Co możecie polecić?

#408 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 września 2010 - 23:34

2Do mam wersje lite jest fajne ale jak zrobić by zapisane zdarzenia wewnątrz 2Do były także zsynchronizowane z kalendarzem iphona?
Czy najpierw synchronizować z PC potem z google a potem z iphonem? trochę to na około. Poza tym nie da się tego zrobić z pozycji samego iphona ?

Dokładnie tak to działa, tyle ze za jednym zamachem. Generalnie synchro z iphonowym kalendarzem to gimnastyka. Najlepiej zrobić to poprzez konto exchange (pocket informant) badz subskrypcje toodledo (tworzysz jakby nowe konto pocztowe toodledo).
Nie ukrywam ze 2Do pokonało PI u mnie cena. Wciąż rozwijają te aplikacje i nowe metody sy nchro maja wejść.

PI za to działa jeszcze natywnie na iPada.

#409 industrial-usagi

industrial-usagi
  • 83 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 września 2010 - 10:36

Dziękuję za informacje, po testach na wersjach lite zdecydowałem się na 2Do i faktycznie synchronizacja z kontem na toodledo działa a potem synchronizacja toodledo z kalendarzem iphonowym jako osobne konto pocztowe. Co do kwestii przekłamań z czasami podczas synchronizacji to myk jest w ustawieniach stref czasowych. Poza normalnymi ustawieniami iphona jest tez opcja w zakładce poczta i tam tez trzeba ustawić strefę czasowa (u mnie tak to zadziałało) do tego sprawdzenie ze wszędzie mam tą samą strefę ;) Co do 2Do to niestety nie znalazłem tam opcji długości zdążenia i przy synchronizacji zawsze ustawia mi na 30 min na kalendarzu ip, drogi to ze w notatkach jakieś informacje dziwne (chyba wewnętrzne programu 2Do) zamiast moich notatek ale to do przetestowania jest jeszcze. Sprawdzę tez czy TouchToDo działa teraz poprawnie ;), niestety ta aplikacja nie jest dalej rozwijana i np nie ma powiadomień lokalnych ani dostosowani do iOS4 ale na 3G to przeżyje ;)

#410 okonez13

okonez13
  • 179 postów

Napisano 18 września 2010 - 16:15

Wiem, że na 1000% procent jest budzik, w którym trzeba rozwiązać działanie...np. 47 * 8... niestety nie pamiętam nazwy:/ ale jak przejrzysz Appstore to znajdziesz... uważaj na niektóre "głupie" budziki które dzwonią tylko jak masz podświetlonego iPhone:roll:... nie wiem kto to wymyślił (jak dla mnie bez sensu nawet jak się ma pod ładowarką całą noc, no chyba że jest to aplikacja "ucząca się" twojego snu i używa akcelerometru, więc podświetlenie musi być włączone). Obecnie powstają nawet aplikacje na ios4, które budzą Cię nawet po wyjściu z aplikacji (jak standardowy budzik w iPhonie), działają z użyciem Pusha.

#411 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2010 - 22:33

@okonez13 - nie jest to bez sensu, bo te aplikacje potrzebują być cały czas włączone, by mogły Cię obudzić i sprawdzać to, jak i kiedy się ruszasz, by obudzić Cię tak, byś był wyspany ;).

#412 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 18 września 2010 - 23:49

Night Stand HD. By wyłączyć alarm należy rozwiązać zadanie matematyczne. Łapcie póki darmowa, bo to naprawdę świetna aplikacja.. ;)

#413 CeHaUDeY

CeHaUDeY
  • 40 postów
  • SkądSiemianowice Śl.

Napisano 19 września 2010 - 19:58

Night Stand HD - pobralem dzieki koledze ^ teraz pelna wersja jest za free, naprawde fajny budzik :)

#414 tomaszsawko

tomaszsawko
  • 113 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 września 2010 - 20:22

Night Stand HD - pobralem dzieki koledze ^ teraz pelna wersja jest za free, naprawde fajny budzik :)

Ja tam w AS widzę pełną wersję za 1,59 euro :-(. Cóż w sumie żaden pieniądz.

#415 zolw-ed9

zolw-ed9
  • 119 postów
  • SkądKalisz, Zielona Góra

Napisano 19 września 2010 - 20:31

Dyć jest wersja lite, acha, mowie o ipadzie. Git ze dziala nawet po zamknieciu aplikacji. Ale dzieki za polecenie-tego brakowalo w IPadzie :-)

#416 sercabit

sercabit
  • 313 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 września 2010 - 08:19

Poszukuje takich aplikacji: 1. Jakis bardziej wzbogacony notatnik, niz ten, ktory jest standardowo w iPhone 2. Aplikacja ulatwiajaca zycie na studiach/w szkole, czyli cos takiego, gdzie mozna zapisac jakie prace sie musi przyniesc i na kiedy, aby nie zapominac o terminach, etc... 3. Jakies sprawdzone propozycje do wysylania SMS'ow 4. Byla tez taka klawiaturka ulatwiajaca pisanie (jedne przyciski wieksze inne mniejsze - nie moge znalezc tego w necie) - uwazacie ze to jest dobra aplikacja? Dziekuje bardzo za odpowiedz...

#417 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 21 września 2010 - 15:47

2. Standardowy Kalendarz bądź ten z Google. 3. biteSMS po JB. 4. E tam zbędny dodatek tylko by przeszkadzał i zacinał system. Pozdrawiam

#418 sercabit

sercabit
  • 313 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 września 2010 - 15:25

Mam iPhone 3G v. 4.1 Prosilbym o porade odnosnie tych programow: 1. Cos w stylu ToDo 2. Cos do czytania PDF 3. Slownik angielsko-polski/polsko-angielski na iPhone 4. Slownik jezyka polskiego na iPhone 5. Nagrywanie rozmow na iPhone 6. Program do nagrywania filmow na iPhone 7. Kompas 8. Jakies grupy w kontaktach? Ewentualnie cos lepszego do dzwonienia 9. Cos lepszego do wysylania smsow, ewentualnie kombos, czyli punkt 8+9 razem. Dzieki wielkie za pomoc. Nadmienie, ze mam iPhone 3G, FW 4.1, bez JB.

#419 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 22 września 2010 - 20:34

Tworzenie statystyk Poszukuję jakiegoś programu który pozwolił by na śledzenie różnych czynności i tworzenie statystyk dziennych, tygodniowych, rocznych... Jakiś program bardziej uniwersalny, w którym można by śledzić takie rzeczy jak np. wagę, regularność posiłków... i inne statystyki nie koniecznie związane z posiłkami i wagą. Natknął się ktoś na coś takiego w AppStore? Miłym dodatkiem była by synchronizacja z Maciem.

#420 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 22 września 2010 - 21:03

Tablice Matemtyczne są dostępne czy nie ?

Witam serdecznie, tak jak w temacie, szukam jakiś tablic matematycznych bądź plików pdf, czegokolwiek gdzie będzie rozpisany np. każdy pierwiastek tzn. pierwiastek z 2,3,4,5,6,7,8,9 itd. bądź inne tego typu tablice,pdfy.
Coś na wzór tego Tablice matematyczne,zobacz pierwiastek z z liczby 320

Jest coś takiego na nasze zabawki dostępne ?
Pozdrawiam

#421 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 25 września 2010 - 18:07

Jeśli chodzi o śledzenie wagi (własnej, znaczy wagi ciała) - to polecam Weightbot. Wydaje mi się, że przy jego pomocy możesz tworzyć statystyki dzienne, tygodniowe, miesięczne itp. Zresztą sprawdź czy o to Ci chodziło.

#422 kermitjr

kermitjr
  • 211 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 września 2010 - 16:02

Czy MobileRSS Free obsługuje push? Ewentualnie jaki czytnik RSS możecie polecić, najlepiej z funkcją push? Z góry dziękuję za pomoc :) Edit: Nie posiada. Wszystko sprawdzone ;)

#423 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 września 2010 - 16:35

słownik..... na szybko Witam z racji tego ze jutro mam egzamin z niemca , poszukuje słownika polsko niemieckiego . Czy zna ktos takowy , i darmowy ...

#424 fpuchalski

fpuchalski
  • 129 postów

Napisano 30 września 2010 - 14:54

Program do nagrywania video z możliwością uploadowania na youtube/fb Witam, Potrzebuję programu do nagrywania video na iPhone'a 3g. Aktualnie korzystam z programu iVideo Camera, ale jakość nagrania nie jest zadowalająca - liczba klatek na sekudnę jest przeraźliwie mała, przez co obraz skacze. Czy możecie polecić inny program, który będzie nagrywał płynnie? Może być płatny. Co ważne, dobrze by było, gdyby miał możliwość uploadowania pliku do youtube. Dzięki wielkie.

#425 MrMajek

MrMajek
  • 123 postów
  • SkądTrzebiatów

Napisano 30 września 2010 - 15:01

http://itunes.apple....d366276301?mt=8 ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych