Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 4 votes

Poszukiwania aplikacji.

• Please log in to reply
5406 replies to this topic

#3976 czaras

czaras
  • 371 posts

Posted 13 January 2014 - 11:18

Witam

Dziewczyna potrzebuje wgrać na ipada prezentację z powerpointu, bo musi się z niej uczyć. Czy jest jakiś darmowy program który to ogarnie ? Nie bardzo mi się chce teraz wydawać 9 euro na Keynote, choć wiem, że on podoła. Na pewno musi być coś darmowego do odczytu tego typu danych ?

Najprosciej: wyslac sobie te prezentacje jako zalacznik do maila i odebrac w programie pocztowym na ipadzie. Jesli nie wazy wiecej niż 20MB, powinno sie bez problemu dac przejrzec.

Od wczoraj mam iphona 5s i mam mały-duży problem z budzikiem.
Otóż po włączeniu się alarmu gdy naciskam jakiś fizyczny przycisk (np. zmniejszenia głośności) to dźwięk budzika wyłącza się ale budzik nie przechodzi w stan drzemki. Trzeba tapnąć na drzemkę na ekranie.

Jako, że mój poprzedni telefon (nokia) załączał drzemkę automatycznie po przyciśnięciu przycisku głośności obawiam się, że z przyzwyczajenia wyłączę budzik iphona tym właśnie przyciskiem i alarm ponownie nie zadzwoni.

Czy ktoś mógłby polecić jakieś rozwiązanie tego problemu? Może być nawet płatna appka, jeżeli będzie działać tak jak to opisałem, czyli przechodzenie w stan drzemki dowolnym fizycznym przyciskiem bez dodatkowych tapnięć po ekranie.

+1
Tez tego szukam.

#3977 Suxone

Suxone
  • 10 posts

Posted 13 January 2014 - 12:21

szukam aplikacji, która pozwoli mi na monitorowanie dziennego użycia każdej aplikacji, preferowana pod ipada (2), ale jeżeli jest coś takiego dla iphone, a będzie działać na ipadzie to również bym się tym zadowolił

#3978 vBB

vBB
  • 206 posts

Posted 14 January 2014 - 08:23

Witam, poszukuje przeglądarki, która będzie kompresować dane, coś jak opera mini. Tak, żeby trochę usprawnić wczytywanie stron pod Edge. Czytałem opinię o OM i niestety nie są zbyt pochlebne, dlatego szukam alternatywy. Co obecnie jest najlepsze w tej kwestii? Jest coś godnego uwagi zamiast OM? Z góry dziękuję za każdą pomoc, pozdrawiam

#3979 VegAs

VegAs
  • 12 posts

Posted 14 January 2014 - 15:48

Potrzebuję apki która da mi możliwość przerobienia zdjęć tak, podobno płatna jest

[url=http://instagram.com/p/jIQgDbCriK/]Instagram[/url]
[url=http://instagram.com/p/jHd9IWCruE/]Instagram[/url]
[url=http://instagram.com/p/jHWHLmCrkt/]Instagram[/url]

#3980 EKCI

EKCI
  • 655 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 January 2014 - 18:21

Najprosciej: wyslac sobie te prezentacje jako zalacznik do maila i odebrac w programie pocztowym na ipadzie. Jesli nie wazy wiecej niż 20MB, powinno sie bez problemu dac przejrzec.

+1
Tez tego szukam.

Polecam Wam Sleep Cycle alarm clock Nawet jeżeli nie używacie tego systemu rejestracji ruchu (można wyłączyć i używać jako zwykły budzić) to posiada on genialną funkcję wchodzenia w drzemkę przez np. klapnięcie dłonią w materac. Realnie podnosząc telefon lub klepiąc w niego dzieje się to samo :)

#3981 fleurdeluce

fleurdeluce
  • 24 posts

Posted 16 January 2014 - 16:30

Polecam Wam Sleep Cycle alarm clock Nawet jeżeli nie używacie tego systemu rejestracji ruchu (można wyłączyć i używać jako zwykły budzić) to posiada on genialną funkcję wchodzenia w drzemkę przez np. klapnięcie dłonią w materac. Realnie podnosząc telefon lub klepiąc w niego dzieje się to samo :)

Jak można włączyć tą funkcję? Bo nie mogę znaleźć :(

#3982 skarekrow

skarekrow
  • 33 posts

Posted 16 January 2014 - 16:45

Szukam aplikacji która śledzi moją trase samochodem i każdą zapisuje. Coś jak te aplikacje do biegania i rowerowania, ale do samochodu nie znalazłem jakoś. :(

#3983 makowy

makowy
  • 120 posts

Posted 16 January 2014 - 19:31

witam, posiadam 3 urządzenia - ipad, iphone i MBP. Używane aktualne oprogramowanie. Mam problem z plikami PDF. Dużo pracuję z dokumentami w tym formacie. Potrzebuję rozwiazanie aby plik PDF wrzucony w 1 miejscu(np. ibooks) - pozwalał na używanie zakładek i zakreślanie całych zdań innym kolorem. próbowałem ibooks, ale nie działa mi synchronizacja między 3 urządzeniami. czy ktoś zna soft który pozwala na pracę z plikami PDF lub EPUB we wspomnianym wyżej zakresie? Jeżeli znalazłbym ciekawy soft - mogę ewentualnie korzystać z chmury googla czy podobnej.

#3984 EKCI

EKCI
  • 655 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 January 2014 - 23:22

Jak można włączyć tą funkcję? Bo nie mogę znaleźć :(

U mnie działa bez żadnych ustawień. Właśnie sprawdziłem.

Szukam aplikacji która śledzi moją trase samochodem i każdą zapisuje. Coś jak te aplikacje do biegania i rowerowania, ale do samochodu nie znalazłem jakoś. :(

Move robi to... i więcej. Automatycznie zapisuje trasy i pobyty w miejscach, które możesz nazywać. Do tego sam rozpoznaje takie ruchy jak chód, bieg, jazda na rowerze i jazda samochodem. Jak się pomyli to możesz go poprawić - podobno się uczy ;)

- - - Połączono posty - - -

witam,
posiadam 3 urządzenia - ipad, iphone i MBP. Używane aktualne oprogramowanie.
Mam problem z plikami PDF. Dużo pracuję z dokumentami w tym formacie. Potrzebuję rozwiazanie aby plik PDF wrzucony w 1 miejscu(np. ibooks) - pozwalał na używanie zakładek i zakreślanie całych zdań innym kolorem.
próbowałem ibooks, ale nie działa mi synchronizacja między 3 urządzeniami.

czy ktoś zna soft który pozwala na pracę z plikami PDF lub EPUB we wspomnianym wyżej zakresie? Jeżeli znalazłbym ciekawy soft - mogę ewentualnie korzystać z chmury googla czy podobnej.

Ja używam PDF Expert do tego. Notatki na .pdf, zarządzanie plikami i synchronizację z Dropboxa ma najlepszą. Z pdf'em możesz chyba zrobić wszystko. Nawet dodać pustą stronę, zmieniać ich kolejność... i oczywiście zakreślać, pisać, dodawać koła, kwadraty itd...

#3985 skarabeusz87

skarabeusz87
  • 2 posts

Posted 17 January 2014 - 15:03

Witam, mam pytanie: czy istnieje możliwość żeby na ekranie zablokowanym umieścić skrót do aplikacji dyktafonu, który po włączeniu jej by od razu nagrywał. Wiem, że oryginalnie nie da rady ale czy po jailbreaku coś takiego da się zrobić. Albo np. po przytrzymaniu przycisku home. Generalnie chodzi mi o to aby szybko włączać dyktafon. Także fajnie by było aby dyktafon nie wyłączał się podczas gdy telefon dzwoni do mnie lub gdy ja chcę zadzwonić. IPhone wykorzystuję służbowo stąd moje pytanie. Posiada IPhone 5.

#3986 WhiteNoise

WhiteNoise
  • 24 posts

Posted 18 January 2014 - 15:38

W tej chwili mam zabezpieczenie iPhona w postaci 4 cyfrowego kodu do odblokowania. Szukam aplikacji, która będzie robić zdjęcia delikwentowi który poda zły kod i od razu wrzucała na maila/icloud/dysk google/dropbox. Na androidzie mam GotYa!, na iOS jakoś nie umiem znaleźć. Może być płatna.

#3987 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 18 January 2014 - 16:47

W tej chwili mam zabezpieczenie iPhona w postaci 4 cyfrowego kodu do odblokowania. Szukam aplikacji, która będzie robić zdjęcia delikwentowi który poda zły kod i od razu wrzucała na maila/icloud/dysk google/dropbox. Na androidzie mam GotYa!, na iOS jakoś nie umiem znaleźć.
Może być płatna.

iGotYa
iCaughtYou
Oczywiście takie rzeczy tylko po jailbreaku.
Źródło

#3988 WhiteNoise

WhiteNoise
  • 24 posts

Posted 18 January 2014 - 18:26

klnt
Cytat Zamieszczone przez WhiteNoise Zobacz posta
W tej chwili mam zabezpieczenie iPhona w postaci 4 cyfrowego kodu do odblokowania. Szukam aplikacji, która będzie robić zdjęcia delikwentowi który poda zły kod i od razu wrzucała na maila/icloud/dysk google/dropbox. Na androidzie mam GotYa!, na iOS jakoś nie umiem znaleźć.
Może być płatna.
iGotYa
iCaughtYou
Oczywiście takie rzeczy tylko po jailbreaku.
Źródło

No właśnie też o to mi chodziło, że jailbreak musi być zrobiony a ja na razie nie chcę go robić.

PS.też jestem z Opola ;)

#3989 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 18 January 2014 - 18:43

No właśnie też o to mi chodziło, że jailbreak musi być zrobiony a ja na razie nie chcę go robić.

PS.też jestem z Opola ;)

Apple nie pozwala na modyfikacje elementów systemu, w tym lockscreenu, dzięki temu jest stabilniej i bezpieczniej, ale przez to nie można w oficjalnym sklepie znaleźć takich właśnie aplikacji. Pozostaje Ci jailbreak, który wcale taki straszny nie jest - jeżeli nie zainstalujesz ogromnej ilości niepotrzebnych dodatków to nic złego nie powinno się dziać.

#3990 siemarqs

siemarqs
  • 29 posts
  • SkądRybnik, PL

Posted 19 January 2014 - 11:00

Szukam dobrego licznika wykorzystania transferu w sieci GSM, najlepiej po "naszemu". Na androidzie mam Mobile Counter, jest bardzo dobry!!! Na iPada nie mogę (albo nie potrafie) nic tak dobrego znaleźć. Niestety, z angielskim jestem na bakier, mnie uczono "bardzo" innego j.obcego;)

#3991 eualex

eualex
  • 2097 posts

Posted 19 January 2014 - 21:19

Szukam dobrego licznika wykorzystania transferu w sieci GSM, najlepiej po "naszemu". Na androidzie mam Mobile Counter, jest bardzo dobry!!! Na iPada nie mogę (albo nie potrafie) nic tak dobrego znaleźć. Niestety, z angielskim jestem na bakier, mnie uczono "bardzo" innego j.obcego;)

Polecam: ustawienia > ogólne > użycie > użycie sieci komórkowej...

Jeśli jednak bardzo zależy Ci na aplikacji to np.:
https://itunes.apple...d390646992?mt=8
https://itunes.apple...d413242857?mt=8
https://itunes.apple...d572431648?mt=8
etc. Dokładność około 97%.

#3992 david72

david72
  • 5 posts
  • SkądNew York, US

Posted 22 January 2014 - 17:51

Witam Szukam aplikacji która umożliwiałby wyświetlanie prezentacji PowerPoint lub z plików PDF na rzutniku. Oczywiście odpowiedni przejściówkę mam. Mam też zainstalowane takie programy jak GoodReader, DocsToGo, FileApp - wszystkie one umożliwiają otwarcie prezentacji PP, ale nie wyświetlaj jej w odpowiedni sposób, slajdy trzeba przesuwać palcem, jak się źle to zrobi to widać połowę slajdu poprzedniego i połowę następnego (chyba, że nie znalazłem odpowiednich opcji w tych programach). Chodzi mi o taką aplikację która, np. za dotknięciem ekranu przeskakiwałby na następny slajd, aby iPad nie wchodził w stan bezczynności jak się nie dotknie ekranu, dobrze byłoby aby też był widok prezentera, ale nie jest to warunek. Dzięki i pozdrawiam

#3993 tel997

tel997
  • 55 posts

Posted 23 January 2014 - 00:41

Logmein już nie jest darmowy, poszukuję alternatywy darmowej lub taniej, sterowanie pojedynczo kilkunastoma komputerami

#3994 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 23 January 2014 - 09:05

Logmein już nie jest darmowy, poszukuję alternatywy darmowej lub taniej, sterowanie pojedynczo kilkunastoma komputerami

TeamViewer.

#3995 tigerek

tigerek
  • 10 posts

Posted 25 January 2014 - 12:51

Witam! Poszukuje aplikacji do przeróbki zdjeć , chodzi mi szczególnie o postawienie strzałki i podpisanie zaznaczonego fragmetu zdjęcia . Dzięki.

#3996 cichy202

cichy202
  • 102 posts

Posted 25 January 2014 - 23:38

Na Androidzie mam aplikację która nazywa się RingDimmer - automatycznie reguluje ona głośność dzwonka w zależności od tego jak głośno jest w moim otoczeniu. Jest coś takiego na iOS?

#3997 Novy_it

Novy_it
  • 53 posts

Posted 26 January 2014 - 00:35

Witam!
Poszukuje aplikacji do przeróbki zdjeć , chodzi mi szczególnie o postawienie strzałki i podpisanie zaznaczonego fragmetu zdjęcia .
Dzięki.

Zerknij na Evernote Skitch

#3998 Wania

Wania
  • 644 posts

Posted 26 January 2014 - 12:23

Zerknij na Evernote Skitch

Lub fontastic :roll:

#3999 tigerek

tigerek
  • 10 posts

Posted 26 January 2014 - 13:21

dzieki ,ten fontastic jest bardziej odpowiedni

#4000 Mayke512

Mayke512
  • 6 posts

Posted 27 January 2014 - 01:23

Cześć! Posiadam ZDJĘCIA notatek i książek, których nie da się zamienić na edytowalny tekst. Szukam aplikacji, która umożliwi mi zakreślanie wybranych fragmentów na tych zdjęciach. Taki "ipadowy" marker / zakreślacz / higlighter :)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users