Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 4 votes

Poszukiwania aplikacji.

• Please log in to reply
5406 replies to this topic

#2926 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2012 - 21:51

Jeżeli masz zapisany w dropboxie jakikolwiek plik tekstowy, arkusz kalkulacyjny itd. to można go otworzyć dowolnym programem i edytować. Nie masz ograniczenia co do programu w którym tworzysz notatki możesz sobie wybrać dowolny darmowy lub płatny zainstalować go na obu urządzeniach i działasz. Nie ogranicza cię to do możliwości notatnika i gdy masz ochotę wrzucasz zdjęcie a innym razem arkusz kalkulacyjny. Dodatkowo na tablecie możesz zainstalować sobie CloudOn i połączyć go z dropboxem. To jedna propozycja.

Jest jeszcze Microsoft OneNote niesamowicie rozbudowany notatnik ale też trzeba go synchronizować tylko ten z Microsoft SkyDrive.

Czyli nie musze z dropboxa ściągać pliku na urzadzenie? Mogę go edytować w dropboxie a potem on się zapisze w dropboxie i tylko tam??

#2927 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 21 September 2012 - 21:53

Czyli nie musze z dropboxa ściągać pliku na urzadzenie? Mogę go edytować w dropboxie a potem on się zapisze w dropboxie i tylko tam??

Niekoniecznie. To zależy od appki. Najlepiej żeby aplikacja się integrowała z DB.

#2928 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 September 2012 - 12:48

Coś czuję że chyba najlepszym wyjściem będzie zakup Pages...

#2929 bubon

bubon
  • 10 posts

Posted 22 September 2012 - 16:31

Poszukuję aplikacji na iPada (mam model z 2012 r., 16GB WIFI, jeśli to ma znaczenie), która ułatwi mi zarządzanie zdjęciami na iPadzie. Konkretnie potrzebuję: przeglądać zdjęcia, zaznaczać wybrane fotki i wysyłać je pocztą po uprzednim ich zmniejszeniu. Bez problemu mogę wysyłać zdjęcia z poziomu "Rolki ze zdjęciami" ale zdjęcia wysyłane są w oryginalnym rozmiarze. Chciałbym, aby fotki przed wysłaniem były zmniejszane do wcześniej określonego rozmiaru. Tak działa wysyłanie zdjęć z poziomu Picassy.
Czy jest taka aplikacja na iPada?

EDIT
Już znalazłem. Opcja jest dostępna w firmowym oprogramowaniu :)
W emailu należy przytrzymać palec na napisie "Obrazki: " Ipad zaproponuje kilka rozmiarów wysyłanych zdjęć.
Wszysto ładnie opisane tutaj (w ostatnich postach): [URL="http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=893553"]http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=893553[/URL]

#2930 moltiver

moltiver
  • 97 posts

Posted 22 September 2012 - 18:24

Szukałem po słowach kluczowych i nie znalazłem, więc pytam. Od razu mówię, że nie interesuje mnie rozwiązanie wymagające JB. (Mogą być za to jakieś tanie appki). Czy jest jakaś metoda, na to bym mógł z poziomu maca odczytywać i wysyłać smsy bez ruszania telefonu (dajmy na to leży gdzieś sobie)? Najlepszym rozwiązaniem by było jakbym mógł je czytać w formie czatu i dostawać powiadomienia, że coś przyszło (czasem telefon jest dalej, ale jest na WiFi). Co polecacie?

#2931 iAdasiek

iAdasiek
  • 1239 posts

Posted 22 September 2012 - 21:22

Poszukuję aplikacji w której będę mógł stworzyć swój tygodniowy plan zajęć na uczelni.

iStudiez

---------- Wpis dodano o 22:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:17 ----------

Szukałem po słowach kluczowych i nie znalazłem, więc pytam.
Od razu mówię, że nie interesuje mnie rozwiązanie wymagające JB. (Mogą być za to jakieś tanie appki).

Czy jest jakaś metoda, na to bym mógł z poziomu maca odczytywać i wysyłać smsy bez ruszania telefonu (dajmy na to leży gdzieś sobie)?

Najlepszym rozwiązaniem by było jakbym mógł je czytać w formie czatu i dostawać powiadomienia, że coś przyszło (czasem telefon jest dalej, ale jest na WiFi).

Co polecacie?

Nie ma czegoś takiego… chyba, że z Cydii, ale to Cię nie interesuje.

---------- Wpis dodano o 22:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:18 ----------

Witam,

Proszę o poradę co do progrmu do tworzenia notatek które będę mógł tworzyć na ipadzie a czytać je potem na iphonie. Aplikacja Appla mi się nie podoba ponieważ nie można edytować kolorów i trzeba utworzyć maila na icloud a tego nie chce.

Ale może ma ktoś inny pomysł czego użyć aby na ipadzie rozpisać sobie treningi na siłownie a potem móc je czytać na iphonie??

Za pomoc z góry dziękuję

Evernote.

#2932 rfi

rfi
  • 48 posts
  • SkądCK

Posted 22 September 2012 - 21:53

Coś czuję że chyba najlepszym wyjściem będzie zakup Pages...

Zanim kupisz sprawdź jeszcze Microsoft OneNote jest za darmo a może spełni twoje oczekiwania.

---------- Wpis dodano o 22:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:48 ----------

Szukałem po słowach kluczowych i nie znalazłem, więc pytam.
Od razu mówię, że nie interesuje mnie rozwiązanie wymagające JB. (Mogą być za to jakieś tanie appki).

Czy jest jakaś metoda, na to bym mógł z poziomu maca odczytywać i wysyłać smsy bez ruszania telefonu (dajmy na to leży gdzieś sobie)?

Najlepszym rozwiązaniem by było jakbym mógł je czytać w formie czatu i dostawać powiadomienia, że coś przyszło (czasem telefon jest dalej, ale jest na WiFi).

Co polecacie?

iMessage opisane tu
http://myapple.pl/os...eranie-sms.html

#2933 moltiver

moltiver
  • 97 posts

Posted 22 September 2012 - 21:59

nie mam iMessage na macu (SL)

#2934 shark69

shark69
  • 11 posts
  • SkądGliwice

Posted 23 September 2012 - 12:36

Czy jest jakaś alternatywa dla nieistniejącego Youtube w IOS 6? Safari odpada na brak flasha, czy trzeba czekać, aż Google coś zrobi?

#2935 moltiver

moltiver
  • 97 posts

Posted 23 September 2012 - 12:37

YouTube for iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation), iPod touch (5th generation) and iPad on the iTunes App Store

#2936 szakal1pl

szakal1pl
  • 72 posts

Posted 23 September 2012 - 23:46

Czesc! Ostatnio w moim iphone 4g zaczal szwankowac dotyk. Czy jest jakas aplikacja najlepiej darmowa, dzieki ktorej przetestuje swoj dotyk?? Szukalem na google jednak brz skutku. Pozdrawiam

#2937 Nightdream

Nightdream
  • 34 posts
  • Skądokolice Wrocławia

Posted 24 September 2012 - 18:02

Witam. Proszę o pomoc: od jakiegoś czasu molestuje mnie firma marketingowa z ofertami różnego typu. Chciałbym zablokować ten numer, żeby nie miał możliwości kontaktu. Telefon nie ma JB. Czy jest jakaś aplikacja pozwalająca na taką blokadę? Pozdrawiam

#2938 iAdasiek

iAdasiek
  • 1239 posts

Posted 24 September 2012 - 19:38

Witam.
Proszę o pomoc: od jakiegoś czasu molestuje mnie firma marketingowa z ofertami różnego typu. Chciałbym zablokować ten numer, żeby nie miał możliwości kontaktu. Telefon nie ma JB. Czy jest jakaś aplikacja pozwalająca na taką blokadę?
Pozdrawiam

Nie, nie ma.
Ale możesz spytać swojego operatora czy oferuje taką usługę.

#2939 asdas

asdas
  • 17 posts

Posted 24 September 2012 - 20:14

Czy jest jakaś aplikacja zmienna do przeglądania mistrzowie.org ? Ponieważ 'oficjalna' nie za bardzo mi działa.

#2940 kupcio

kupcio
  • 5 posts

Posted 25 September 2012 - 15:40

Może trochę mnie ponosi, ale czy istnieje coś takiego jak wirtualny segregator na wizytówki? Trochę się tego zbiera a nosić ze sobą wszystkie trochę wadzi :)

#2941 iAdasiek

iAdasiek
  • 1239 posts

Posted 25 September 2012 - 16:11

Może trochę mnie ponosi, ale czy istnieje coś takiego jak wirtualny segregator na wizytówki?
Trochę się tego zbiera a nosić ze sobą wszystkie trochę wadzi :)

Co dokładnie masz na myśli pisząc segregator? Zbiór wizytówek?

#2942 kupcio

kupcio
  • 5 posts

Posted 25 September 2012 - 16:37

Mam wizytówki róznych firm, osób które czasem nagle mi potrzeba w pracy. Wszystko narazie trzymam w koszulkach w segregatorze. Trochę to nieporęczne a ipada mam prawie zawsze przy sobie i tak myśle czy przypadkiem nie można ich "przenieść" do niego. Zrobić zdęcie, wyciąć, dodać notatke itp.

#2943 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 25 September 2012 - 16:46

Mam wizytówki róznych firm, osób które czasem nagle mi potrzeba w pracy. Wszystko narazie trzymam w koszulkach w segregatorze. Trochę to nieporęczne a ipada mam prawie zawsze przy sobie i tak myśle czy przypadkiem nie można ich "przenieść" do niego. Zrobić zdęcie, wyciąć, dodać notatke itp.

WorldCard Mobile - business card reader & business card scanner for iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation), iPod touch (5th generation) and iPad on the iTunes App Store

#2944 waniawp

waniawp
  • 4 posts

Posted 25 September 2012 - 18:28

Witam, Jaką proponujecie proponujecie aplikację do czytania książek ? Pobrałem Stanza ale kilka sekund po włączeniu sama się wyłącza. Próbowałem również pobrać iBooks z iTunes Store ale nie mogę zsynchronizować z nim iphona 3g 4.2.1 Jakieś sugestie ?

#2945 rfi

rfi
  • 48 posts
  • SkądCK

Posted 25 September 2012 - 21:23

nie mam iMessage na macu (SL)

Widziałem ostatnio program, który pozwalał na napisanie sms-a na kompie i wysłanie go za pomocą iPhona, a teraz jak go szukam to oczywiście nie mogę nigdzie znaleźć ale nie poddaje się i jak tylko wpadnie mi w oczy to dam link :)

#2946 gklorenc

gklorenc
  • 1 posts

Posted 25 September 2012 - 21:43

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#2947 insomiaa

insomiaa
  • 11 posts

Posted 26 September 2012 - 09:47

Witam, Potrzebna mi jest aplikacja do nauki angielskiego, co polecacie? Pozdrawiam I

#2948 eualex

eualex
  • 2097 posts

Posted 26 September 2012 - 20:11

Witam,

Potrzebna mi jest aplikacja do nauki angielskiego, co polecacie?

Pozdrawiam
I

Tłumacz podróżny for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
Trening językowy for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
Naucz się angielskiego na krzyżówkach for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
Lingopal English - talking phrasebook for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
uTalk English for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
iRozmówki Angielski for iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation), iPod touch (5th generation) and iPad on the iTunes App Store
Rozmówki Polsko - Angielskie for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store
Angielski w pracy - Poziom podstawowy for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store
Blondynka na językach. Angielski Brytyjski for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
Hello Word Deluxe Polish | English for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
iLeksyka Deluxe | English-Polish Dictionary for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
ew.:
Angielski na co dzień for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
iFiszki Angielski 1000 najwazniejszych slowek for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
Speeq Angielski | Polski for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
SuperMemo Angielski. No problem! for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store

#2949 cffaniak

cffaniak
  • 2 posts

Posted 26 September 2012 - 21:16

Witam. Czy jest aplikacja na iPhone 4 Coś takie jak flash player? Chodzi mi żeby działało na safari bo z Adobe nie da się pobrać.

#2950 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 26 September 2012 - 22:04

Puffin

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users