Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 4 votes

Poszukiwania aplikacji.

• Please log in to reply
5406 replies to this topic

#2851 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 27 August 2012 - 20:33

Przecież jest wbudowany Hotspot.

Albo TetherMe, MyWi i PDANet.

o co chodzi z tym wbudowanym hot spocie ??
Żadnej z tych aplikacji nie znalazlem ;) także nie wiem co mi podałes

#2852 niepok

niepok
  • 2 posts

Posted 27 August 2012 - 21:24

W ustawieniach na samej górze jest opcja z włączaniem hotspotu osobistego, nie wiem dokładnie jak działa bo numer mi jeszcze migruje i nie chce zużywać pakietu, ale jest. Mój kolega tak udostępnia neta na uczelni ;)

#2853 tomasov

tomasov
  • 581 posts
  • SkądPolska

Posted 28 August 2012 - 10:02

Szukam ciekawej alternatywy na wzór :
https://play.google....hLmFuZHJvaWQiXQ..
Do zniekształcania obrazów,twarzy itp.Polecicie coś?

#2854 iAdasiek

iAdasiek
  • 1239 posts

Posted 29 August 2012 - 20:54

Szukam ciekawej alternatywy na wzór :
https://play.google....hLmFuZHJvaWQiXQ..
Do zniekształcania obrazów,twarzy itp.Polecicie coś?

Nie dam Ci bezpośredniego linka, bo jestem na iPhone, ale aplikacja nazywa się FaceGoo.

---------- Wpis dodano o 21:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:50 ----------

Bo te aplikacje są z Cydii, ale jeśli masz iOS 5, to (tak jak inni napisali) masz tą opcję domyślnie w ustawieniach.

#2855 Link

Link
  • 102 posts

Posted 29 August 2012 - 20:55

Witam. W weekend wybieram się na dwa szlaki Tatr, w związku z tym poszukuję aplikacji, które mogą mi się przydać. Chodzi mi przede wszystkim o mapy szlaków, ale też, jeśli jest taka aplikacja, coś co wykorzystuje Augumented Reality, tak jak np. Zumi, żeby przez kamerę pokazać nazwy szczytów jakie widzę w swoim otoczeniu. Wyjazd w piątek. Ktoś ma pomysły?

#2856 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 29 August 2012 - 21:29

Co do aplikacji ze szlakami, powiem Ci, że ja korzystam w górach namiętnie z programu MotionX-GPS. Co prawda nie posiada map szlakowych jako takich, ale mapy jakie oferuje (MotionX Terrain) prawie zawsze wyznaczały wszystkie szlaki. Aplikacja świetnie sprawdza się, jako narzędzie do "zakreślania" swoich wędrówek.

---------- Wpis dodano o 22:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:26 ----------

Dodatkowo, jako atut tej aplikacji, można zapisać obszar z mapy, i korzystać później z niego, bez łączenia się z internetem.

#2857 TomuSS

TomuSS
  • 819 posts

Posted 30 August 2012 - 00:44

Ja szukam kilku aplikacji. Każda w zasadzie innego rodzaju. Szukam ich na swojego iPada, więc chciałbym, żeby na nim w pełni działały i były z nim kompatybilne. Szukam: 1. Reader do gazet. Znalazłem egazety. Chyba będzie najwygodniejszy. Co wy na to? 2. Aplikacja z newsami światowymi. Najlepiej coś po angielsku. Zależy mi na tym, żeby była wygodna i przejrzysta. 3. Oddzielna aplikacja ze sportem. Używam Eurosportu, ale może też coś zagranicznego, co lepiej się sprawdza? 4. Dobra aplikacja do słuchania radia. 5. Uniwersalny słownik. Bogate słownictwo i kilka języków najlepiej (ang,hiszp,ros) 6. Dobra aplikacja do czytania komiksów. W Marvelu jakoś nie mogę się ogarnąć, bo chciałbym zacząć czytać jakieś serie od samego początku :) Nie wiem jak tego dokonać. Zaraz pewnie mi się coś przypomni i będę pytał dalej, ale to na razie tyle. Aplikacji takich jest mnóstwo, ale interesują mnie te sprawdzone. Z góry dzięki za odpowiedzi.

#2858 jarooo

jarooo
  • 349 posts
  • SkądTarnów

Posted 30 August 2012 - 15:36

1. Zależy jakie gazety. Wiele korzysta ze swoich aplikacji, gdzie "prenumerujesz" kolejne numery (Angora, Wysokie Obcasy, itp.). Pozostałe mogą być czytane przez aplikację Kiosk (Wyborcza), lub właśnie przez egazety. 2. Pulse, Taptu, Flipboard 3. Eurosport najlepszy, są inne serwisy ale bardziej tematyczne (Tenis, Baseball, itp.) 4. TuneIn Radio - the best ;) 5. Nie spotkałem uniwersalnego słownika offline. A jeśli mam być online, to uważam że najlepsze jest google translator poprzez Safari. 6. iBooks (PDF)

#2859 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 30 August 2012 - 15:38

Bo te aplikacje są z Cydii, ale jeśli masz iOS 5, to (tak jak inni napisali) masz tą opcję domyślnie w ustawieniach.

Ale hotspot w iPhone działa tylko w niektórych sieciasz/po wykupieniu usługi. ;)

#2860 TomuSS

TomuSS
  • 819 posts

Posted 30 August 2012 - 19:03

Zadawałem niedawno pytanie o czytnik komiksów. Jakby ktoś szukał, to jest specjalna aplikacja do komiksów. Warta swojej ceny. Mnóstwo opcji, czyta wszystkie formaty komiksów, świetne segregowania... Idealna :)

App Store - Comic Zeal Comic Reader

#2861 mpluta007

mpluta007
  • 1 posts

Posted 30 August 2012 - 23:23

Witam. Jako że już nie długo rozpoczyna się rok szkolny szukam bezpłatnej aplikacji działającej na Iphonie 3G dzięki której mógłbym zapisać swój plan lekcji. Od razu mówię że interesują mnie tylko aplikacje z App Store'a ;)

#2862 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 31 August 2012 - 07:59

A nie lepiej po prostu użyć kalendarza z powtarzającymi się terminami?

#2863 iAdasiek

iAdasiek
  • 1239 posts

Posted 31 August 2012 - 11:31

A nie lepiej po prostu użyć kalendarza z powtarzającymi się terminami?

No właśnie nie :D .
App Store - iStudiez Pro
Jest też wersja lite.

#2864 marwaldo

marwaldo
  • 55 posts
  • SkądGda

Posted 31 August 2012 - 13:29

Polecam w 100% iSwifter w końcu flash na iPadzie. Zdecydowanie "must have"

#2865 xCHERRYx

xCHERRYx
  • 217 posts

Posted 31 August 2012 - 15:59

Witam. Szukam dobrej aplikacji kucharska z bogata listą przepisów. Tych trudnych, jak i najprostszych. Koniecznie musi być po polsku.

przepisy.pl z appstore

#2866 tomasov

tomasov
  • 581 posts
  • SkądPolska

Posted 01 September 2012 - 17:41

Szukam najlepszej app do nauki j.angielskiego

#2867 iAdasiek

iAdasiek
  • 1239 posts

Posted 02 September 2012 - 19:56

Poszukuję odtwarzacza MP3 (alternatywy dla wbudowanej aplikacji). Zależy mi w szczególności na możliwości przesyłania muzyki za pomocą Wi-Fi.

#2868 maxxiuu

maxxiuu
  • 3 posts

Posted 03 September 2012 - 12:10

Witajcie, Poszukuje aplikacji dzięki której będe mógł wysłać sobie jakiś plik aplikacje, muzyke, zdjęcia z kmputera (windows) na ipada poprzez wifi. Cos ala wifi file transfer z androida - tam było o tyle fajnie, że wystarczyło wpisać adres ip z portem w przeglądarce na komputerze i już się wchodziło na interfejs. Jest coś takiego na IOS ? mam Jailbrake więc cydia też wchodzi w grę. Pozdrawiam

#2869 iAdasiek

iAdasiek
  • 1239 posts

Posted 03 September 2012 - 13:14

Witajcie,
Poszukuje aplikacji dzięki której będe mógł wysłać sobie jakiś plik aplikacje, muzyke, zdjęcia z kmputera (windows) na ipada poprzez wifi. Cos ala wifi file transfer z androida - tam było o tyle fajnie, że wystarczyło wpisać adres ip z portem w przeglądarce na komputerze i już się wchodziło na interfejs. Jest coś takiego na IOS ? mam Jailbrake więc cydia też wchodzi w grę.
Pozdrawiam

Jaki soft? O ile się nie mylę w iOS5 ta opcja jest wbudowana.

#2870 maxxiuu

maxxiuu
  • 3 posts

Posted 03 September 2012 - 13:19

Soft 5.1.1 jeśli wbudowana to jak z niej skorzystać ? Edit: mój problem rozwiązał program "ifile explorer"

#2871 syberka

syberka
  • 161 posts

Posted 03 September 2012 - 18:29

maxxiuu jak to zrobiłeś?Nie moge znaleźć takiej funkcji.

#2872 iAdasiek

iAdasiek
  • 1239 posts

Posted 03 September 2012 - 19:43

maxxiuu jak to zrobiłeś?Nie moge znaleźć takiej funkcji.

Bo to nie funkcja, to aplikacja. A sama funkcja nazywa się synchronizacja.

#2873 Solos

Solos
  • 227 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 04 September 2012 - 09:27

Witam, Od bardzo dawna używam na obu swoich urządzeniach kalendarza Pocket Informant synchronizując go z kalendarzem Google. Niestety ostatnio z wersji na wersję program działa coraz wolniej i synchronizacja trwa coraz dłużej ze względu na zwisy programu (np. fetching od 5 sekund w dół potrafi trwać dobre pół minuty). Czy możecie polecić jakąś alternatywę dla tego programu? Ważne żeby w widoku kalendarza widać było początki wpisów, a nie np. kropki jak w systemowym kalendarzu na iOS, a także żeby można było nadać kolory poszczególnym kalendarzom.

#2874 trocu

trocu
  • 770 posts

Posted 04 September 2012 - 12:16

Witajcie, czy ktoś kojarzy aplikację dzięki której można przerzucić pliki video z jednego iP do drugiego? Najlepiej bez utraty jakości.

#2875 jarooo

jarooo
  • 349 posts
  • SkądTarnów

Posted 04 September 2012 - 13:51

iFiles i inne managery plików.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users