Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dzwoni wszytko na raz - pomocy !

• This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1 konantor

konantor
  • 6 posts

Posted 03 December 2014 - 18:54

Witam

Nie wiem czy dobry dział, bo nie do końca wiem którego z urządzeń mój problem dotyczy. Jeśli zły to proszę o przeniesienie tematu w odpowiednie miejsce i przepraszam za kłopot.

Po zaktualizowaniu mojego MB pro do yosemite (lub iphona do 8),  wszystkie moje urządzenia apple zwariowały - a ja za chwilę zwariuje wraz z nimi ;)

Problem polega na tym, że od tej nieszczęsnej aktualizacji kiedy dzwoni mój telefon (iphone 5s)  jednocześnie zaczyna dzwonić też mój komputer i tablet (air retina) 

żeby to jeszcze wszytko się uspakajało wraz z odebraniem rozmowy to ok, ale gdzie tam ! Odbieram połączenie a np komp przy którym siedzę drze się jeszcze dobre 10 sekund. 

A jak nie daj Bóg nie odbiorę rozmowy ?  To komputer chyba nie ma ochoty być tego świadomy i wydzwania jak wściekły do odwołania (znaczy do "rozłączenia" w prawym górnym rogu)

Kombinowałem już z funkcją hand off w telefonie ale nic to nie daje . Wszytko tam mam wyłączone i nadal dupa.  

Pomóżcie zanim to wszytko porąbie jakimś ciężkim narzędziem w cholerę jasną ;)

Edited by konantor, 03 December 2014 - 18:58.

#2 kristof461

kristof461
  • 2340 posts

Posted 03 December 2014 - 19:05

Yosemite wprowadza możliwość przesyłania połączeń między Mac'iem a iPhone. Podobnie jest między iPhone a iPadem. Oczywiście z najnowszym iOS. To wszystko dzieje się poprzez facetime (rozmowy) oraz i Messages (wiadomości) wyłącz to w ogóle na iPhonie albo wyłącz przekazywanie połączeń. Trochę się tylko dziwie skąd ci się to wzięło skoro tego nie uruchamiałeś a przynajmniej tak sądzę po tym jak jesteś wszystkim zaskoczony.

Edited by kristof461, 03 December 2014 - 19:05.

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#3 dominikg

dominikg
  • 112 posts
  • SkądBratuszyn

Posted 03 December 2014 - 19:17

Też tak miałem. MI pomógł restore telefonu

#4 konantor

konantor
  • 6 posts

Posted 03 December 2014 - 19:20

Ok ,to dajcie info gdzie to się wyłącza - bo ja już kombinuje 3 tydzień i nie wiem...

EDIT: Nic nie kombinowałem, po prostu po którejś tam aktualizacji (właśnie już nie wiem teraz czy to kompa czy fona) samo się to wszytko zaczęło 

Edited by konantor, 03 December 2014 - 19:21.

#5 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6245 posts

Posted 03 December 2014 - 20:08

Czy autora ogłoszenie "Zatytułuj porządnie wątek!" nie dotyczy? Jak inni użytkownicy maja znaleźć odpowiedź na podobny problem? Temat powinien znaleźć się w koszu, ale ze względu na niski staż autora na forum zamykam go do czasu przesłania na PW prawidłowego tytułu  tematu. 

Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users