Witam. Jeszcze do dzisiaj byłem na 99 % pewny zakupu IP 6 + ale teraz sie zastanawiam czy nie lepiej bedzie wybrać ten mniejszy model. Powód? byłem dzisiaj w media i poraz kolejny oglądałem te dwa modele i wydaje mi sie że 6+ jest już chyba dla mnie za duży do codziennnego użtyku. Ok w domu byłby idealny do przeglądania stron internetowych gdy nie chce mi sie czasami włączać laptopa ale poza to wydaje mi sie że byłby większy problem. A wracając do dzisiejszego dnia to jak troszke dłużej nim sie pobawiłem to jest dla mnie mało poręczny jeśli chodzi o uchwyt jedną dłonią. Boję sie że zaraz mi wypadnie no i tak wielkość by się jeszcze powiekszyła, bo bez etui by sie nie obeszło. Treaz posiadam Lg g2 i to jest dla mnie chyba maksimum jeśli chodzi o wielkość. Dlatego mam prośbe do tych którzy już byli w posiadaniu 6 jak i 6+ o to czy zauważli jakieś róznice. Czyli czy jest jakaś różnica w wyświetlaczu ( wiadaomo hd i full hd) no i aparat bo to dla mnie też istotna rzecz. O baterie nie pyam bo wiem że 6+ jest lepsza.

iphone 6 czy 6 plus
Napisano 30 listopada 2014 - 21:31
Napisano 30 listopada 2014 - 21:35
Miałem 6+ i teraz mam 6. Zamieniłem, bo faktycznie 6+ jest sporo za duża. Jeśli chodzi o inne różnice to nie zauważyłem. Aparat ten sam, wyświetlacz również. Bierz zwykłą 6.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 30 listopada 2014 - 21:52
Tak chyba zrobię, bo jakoś sobie nie wyobrażam jadac autem odbierać telefon o takim dużym gabarycie
Użytkownik arco81 edytował ten post 30 listopada 2014 - 21:59
Napisano 30 listopada 2014 - 23:27
Ja strasznie się broniłem przed 6+, narzekałem, że za wielki, ale musiałem kupić ze względu na testowanie aplikacji. Nie żałowałem ani przez moment. Po 2-3 dniach tak się przyzwyczaiłem, że teraz 6 jest dla mnie za mała. W tej chwili muszę przyznać, że niepotrzebnie się bałem tego rozmiaru. Nie jest tak wygodny jak 4 czy 5, ale 6 to gorszy wybór, bo ani to 5 ani 6+ - mniejszy ekran, ale jedną ręką i tak ciężko obsługiwać. To już w takim razie wolę mieć większy ekran.
Napisano 01 grudnia 2014 - 09:46
Ja od początku chciałem 6+. Oczywiscie, ze wzgledu na przyzwyczajenia oraz obly ksztalt nowych iPhonow musialem popracowac nad nowym chwytem W tym celu zakupilem Puro 0,3 mm grubosci i w ten sposob wyrobilem sobie pewny chwyt i przyzwyczajenie do nowego rozmiaru
(nie patrzcie na Gielde/Zamienie - to iPhone mojego ojca, ktory mu sie zwyczajnie w kieszeni nie miejsci i chce zamienic na 5S. To przyzwyczajenie starszej osoby).
Ja osobiscie wybralbym model 6+ czyli taki jaki posiadam. Tutaj ekran ma troche wieksza rozdzielczosc oraz wiecej ppi. Poza tym jest wiekszy Oprocz tego aparat posiada optyczna stabilizacje obrazu. Zwykla szostka tego nie posiada. Moim zdaniem to jest dosc wazna sprawa jesli chodzi o filmowanie materialu wideo w trudnych warunkach. Ostatnio filmowalem mojego synka ktory poczynia pierwsze kroki na rowerku. Filmowalem takze jezdzac na swoim rowerze. Efekt jest niesamowity. Zadnych wstrzasow i niewyraznego obrazu. Stabilizacja cyfrowa to nie to samo co optyczna.
Oczywiscie effe moze miec racje jesli chodzi o wielkosc - zwykla szostka napewno bedzie bardziej poreczna. Wydaje mi sie, ze to kwestia przyzwyczajenia. Ja od razu bralem 6+. Stwierdzilem, ze lepiej miec wiecej niz mniej. No ale to juz indywidualna sprawa kazdego z nas
Użytkownik radzion edytował ten post 01 grudnia 2014 - 09:47
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Napisano 01 grudnia 2014 - 22:06
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM
Napisano 01 grudnia 2014 - 23:51
Stwierdziłem że jednak kupie zwykłą 6 a pózniej sobie dokupie ipada mini. Ale to troszke pozniej
Napisano 02 grudnia 2014 - 08:35
Myślę, że to dobry wybór.
Po prostu iP6plus mógłby się dla Ciebie okazać jednak za duży i nie wygodny do codziennego użytkowania.
W moim przypadku tak było, dlatego po 3 tygodniach sprzedałem i kupiłem zwykłą 6, teraz jest idealnie
6 Plus i tak by Ci w 100% nie zastąpił tabletu, więc iPhone 6 + iPad to bardzo dobre połączenie.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 05 stycznia 2015 - 15:23
Ja strasznie się broniłem przed 6+, narzekałem, że za wielki, ale musiałem kupić ze względu na testowanie aplikacji. Nie żałowałem ani przez moment. Po 2-3 dniach tak się przyzwyczaiłem, że teraz 6 jest dla mnie za mała. W tej chwili muszę przyznać, że niepotrzebnie się bałem tego rozmiaru. Nie jest tak wygodny jak 4 czy 5, ale 6 to gorszy wybór, bo ani to 5 ani 6+ - mniejszy ekran, ale jedną ręką i tak ciężko obsługiwać. To już w takim razie wolę mieć większy ekran.
Mam identyczne odczucia, 6 i tak się nie da jedną ręką obsługiwać więc czemu nie iść na całość :-D
Napisano 06 stycznia 2015 - 23:17
a ja kupiłem 6 po przesiadce z 5S.
Dziś mija tydzień jak go używam i jutro go zwracam - totalnie mi nie leży ...
Plusy:
-większy ekran - super sprawa
-bateria wyraźnie lepiej
-aparat miażdży w porównaniu do 5S bez kitu widać to gołym okiem a jestem totalnym amatorem
ale, nie jestem w stanie tak dobrze, szybko i precyzyjnie obsługiwać go jedną ręką jak 5S
dlatego decyzja o zwrocie.
A cha i uwaga - ten telefon iphone 6 "leci z rąk" !!
przyjemny w dotyku ale jakoś dziwnie "śliski" - kilku znajomych chwile bawiąc się nim też to potwierdziło - niezbyt pewnie leży w ręce.
Zresztą ilość wątków o rozbitych ekranach to potwierdza ;-)
Dla przykładu galaxy s4 (plastik) mojego kumpla, trzyma się go zdecydowanie pewniej a gabarytami jest podobny ...
Napisano 06 stycznia 2015 - 23:43

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm
Napisano 30 maja 2015 - 15:26
Napisano 31 maja 2015 - 12:38
Napisano 01 czerwca 2015 - 10:49
Napisano 01 czerwca 2015 - 11:28
I dobrze zrobiłeś, najwyżej jak uznasz, że jest dla Ciebie za duży to wymienisz sobie na zwykłą 6
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 05 czerwca 2015 - 07:20
Napisano 05 czerwca 2015 - 08:28
Polecam w 101% ip 6+ nie jest aż taki duży:)
Użytkownik tomczii edytował ten post 05 czerwca 2015 - 08:30
Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm
Napisano 05 czerwca 2015 - 09:12
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM
Napisano 13 czerwca 2015 - 21:06
Zadowolony z tego jestem bardzo, ale wiadomo. Coś za coś.
Komfort obsługi czy noszenia nigdy nie będzie taki jak w 3,5' 4S.
P.S. Bateria jest rewelacyjna. Jeżeli chodzi i trzymanie % to mam wrażenie, że bliżej jej do iPada niż do iPhone.
Miłe uczucie po zabawach z Note.
Napisano 10 lipca 2015 - 00:11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych